Litoměřicko bylo ve druhém přípravném duelu Viktorii Žižkov více jak důstojným soupeřem

Praha - Zimní příprava již běží na plné obrátky a ani panující mrazy na tom nemohou nic změnit. Tradičně je potřeba suchou přípravu trochu oživit. K tomu slouží přípravné zápasy, během nichž se hráči sehrávají a trenéři hledají složení ideální základní sestavy, s kterou vyrukují do soutěžních utkání. V prvním přípravném duelu se litoměřičtí fotbalisté uhráli remízu s divizním Baníkem Souš. Ve středu 16. ledna 2019 je na umělé trávě v Praze Satalicích přivítala druholigová Viktoria Žižkov, v jejímž dresu nastoupil i Dominik Šustr, jenž na podzim hájil barvy Litoměřicka a nyní se pokouší prosadit právě ve Viktorii. Domácí splnili v první půli favorita a ujali se dvougólového vedení. Po hrubce gólmana Hrubeše dokázali Severočeši snížit, ale vyrovnat se jim nepodařilo.

Litoměřičtí vlétli do zápasu hodně aktivně a jejich soupeř, jenž nastoupil bez čtyř současných opor Auera, Frizoniho, Opluštila a Urbance se poměrně dlouho snažil najít na hrací ploše společnou řeč. Ve 20. minutě rozehráli domácí rohový kop k bližší tyči a v tomto zápase s kapitánskou páskou hrající Ippolito se hlavou nemýlí. Žižkovské tato branka uklidnila, ale hosté nechtěli svou kůži prodat lacino. Na gólmana Hrubeše nevyzráli Verner ani Dura. Srdce bojovníka potvrdil na hrotu útoku operující Dolejší, jemuž sekundoval v tomto duelu kapitán Podrazký. Hrubeš v prvním poločase statečně odolával a pochytal vše co se k němu dostalo. A jak to tak bývá udeřilo na druhé straně. Ve 35. minutě rozehrála Viktoria další rohový kop znovu k bližší tyči, kde se na hranici malého vápna opřel hlavou Šustr a po téměř roce se mohl radovat z branky a zrovna proti týmu, za který ještě na podzim nastupoval.
 
Až do 70. minuty se hrálo v solidním tempu, které po žižkovském střídání opadlo. Ovšem to neznamená, že se nic nedělo. Naopak. V 81. minutě si vybral hodně slabou chvilku Hrubeš, jenž namazal Sedláčkovi a tomu stačilo, po jedenácti minutách pobytu na hřišti, na vstřelení kontaktního gólu pouze šikovně nastavit nohu. Těsně před koncem byl proti Litoměřicku odpískán pokutový kop, ale exekutor Šobr nepřekonal Ordelta ani na dva pokusy. Domácí nakonec těsnou výhru uhájili, ale Severočeši se nemají zač stydět. Určitě zde potvrdili, že toto mužstvo má vnitřní sílu a hráče zdobí nejen bojovné srdce, ale i hlad po gólech a touha po vítězství, což je určitě jedině dobře.

FK Viktoria Žižkov - FK Litoměřicko A   2:1 (2:0)
 
Branky: 20. Ippolito, 35. Šustr - 81. Sedláček. Diváci: 100. 
 
FK Viktoria Žižkov: Hrubeš - Kaisler (70. Antl), Ippolito, Šustr, Žežulka - Bazal (25. Zeman), Rothe, Halgoš (70. Viera), Stříž - Dočekal (70. Šobr), Cabaña.  Trenéři: Miloš Sazima, Zdeněk Šenkeřík.
 
FK Litoměřicko: Lisa (46. Ordelt) - Šimkovský, Rubeš, Chábera, Valenta - Podrazký, Dura (46. Grunert), Verner (70. Sedláček) - Karvánek (46. Zajac), Dolejší, Bulíř.  Trenéři: Zdeněk Hašek, Miroslav Kratochvíl.
 
Autor: Václav Beneš
 
 

















































 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana