Během čtvrté srpnové Lokosoboty se ústečtí turisté projdou z Tisé do Dolního Žlebu

Ústí nad Labem, České Švýcarsko - Počasí se v posledních dnech zklidnilo. Vlahé a hodně příjemné dešťové přeháňky dodávají spoustu nové energie dlouhodobě vyprahlé přírodě. Tráva se díky dostatku vláhy znovu pořádně zelená, vše živé se z celého srdce raduje a příroda hraje všemi možnými veselými barvami. Již od prvního dne letošního roku pořádají ústečtí turisté spoustu zajímavých akcí a všem je zcela jasné, že nebudou zbytečně sedět doma ani o čtvrté srpnové sobotě, na kterou zatím meteorologové slibují teplotu až 29°C. V rámci další Lokosoboty, v tomto kalendářním roce již čtyřiatřicáté, se vypraví z Tisé do Dolního Žlebu.
 
Dolní Žleb je nejseverněji položeným sídlem České republiky na levém břehu řeky Labe, která zde vytvořila 250 metrů hluboký kaňon v křídových, tedy druhohorních, pískovcích, jenž je nejhlubším v celé Evropě. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1579. Dolní Žleb v minulosti přináležel pod děčínské panství rodu Thunů, většina obyvatel byla až do roku 1945 německá.  
 
V sobotu 24. srpna 2019 pořádá Klub českých turistů Loko Ústí nad Labem VT další Lokosobotu, která nese všeříkající název Žleb  - Tisá. Sraz účastníků, které čeká čtyřiadvacetikilometrová trasa z Tisé přes Ostrov do Dolního Žlebu, je v 6.15 hodin u divadla v Ústí nad Labem, odkud se pojede autobusem. Průvodkyní bude Vlasta Štěpánová.
 
Snad se počasí o víkendu opravdu vydaří na výbornou a každý účastník prožije další z nádherných výletů, během něhož se sice příjemně unaví, ale současně si z něho odnese spoustu neopakovatelných pocitů. Všichni jsou srdečně zváni.
 
Autor: Václav Beneš
 
 





 



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana