Stadion se vydal v domácím duelu se Slavií na stíhací jízdu pozdě, všechny body se stěhují do Prahy

Litoměřice - V dohrávce třetího odloženého nadstavbového kola, která měla slavnostní ráz, prohráli litoměřičtí hokejisté domácí přestřelku s Českými Budějovicemi. Tentokrát na svém ledě přivítali Slavii Praha. Hosté vstoupili do zápasu hodně aktivně a v sedmé minutě se ujímají vedení. Ve druhé části přidávají další tři přesné zásahy a zdá se, že je rozhodnuto. Domácí se v posledním dějství nadechují k náporu, ale až v poslední minutě se po stíhací jízdě dotahují na rozdíl jediné branky, což je opravdu příliš pozdě. Všechny body se tak stěhují do hlavního města. Stadion si připisuje třetí porážku v řadě a začíná hazardovat s umístěním v první šestce.

V první minutě se domácí stěhují před gólmana Michajlova, ale Pražané záhy vyhazují kotouč do bezpečí. V téže minutě zblokoval Voženílek Hejdovu ránu od modré čáry. Ve druhé minutě je do ochranné sítě sražen Jánského pokus. V téže minutě se dostává před T. Krále Bílek, ale zakončit se mu nedaří. O chvíli později vystihuje Jícha nepřesnou přihrávku hostí a osvobozuje svůj tým. Ve třetí minutě přebruslil Morong svého strážce, ale jeho střelu z těsné blízkosti Michajlov vyráží. Ve čtvrté minutě se Voženílek prezentuje dalším výborným obranným zákrokem, když se mu daří zablokovat další ránu od modré čáry. V páté minutě se bojuje o kotouč ve středním pásmu. V šesté minutě ztečoval Michajlov hokejkou Havelkovu přihrávku zpoza branky a je po litoměřické šanci. V téže minutě udrže, Michajlov puk před brankovou čárou po nebezpečných dorážkách Kropáčka a Sklenáře z hranice brankoviště. V čase 06:39 předává na pravé straně Šmerha od mantinelu do kruhu puk Vampolovi, jenž po objetí branky zasouvá kotouč ke vzdálenější tyči, kam se T. Král nestíhá přesunout. V osmé minutě vyráží Michajlov Gasparovu bombu od modré čáry a jeho spoluhráči odpalují kotouč na zakázané uvolnění. V deváté minutě likviduje Michajlov Kangasův pokus z vrcholu kruhů, směřující nad jeho lapačku. V 11. minutě se hosté osvobozují. Ve 12. minutě nastřeluje Jánský z ostrého úhlu pouze boční síť. V téže minutě si Michajlov poradil s Balážovou bombou od modré čáry. Ve 13. minutě se protáhl do útočného pásma Veber, jehož střelu blokuje jeden z obránců. V téže minutě je Vampola potrestán za podrážení. O chvíli později nastřeluje Michajlova z těsné blízkosti zakončující Voženílek. Ve 14. minutě se Slavia osvobozuje. V 16. minutě je Pražanům odpískáno zakázané uvolnění. V téže minutě se nedaří Kangasovi procpat z těsné blízkosti kotouč za Michajlova ani na několik pokusů. V 17. minutě vyklepává T. Král z výstroje Šteinerovu ránu od modré čáry. V 18. minutě sice Michajlov neudržel Marcelovu bombu od modré čáry, ale plavným skokem ukrývá včas kotouč před jeho dotírajícími spoluhráči. Ve 20. minutě letí těsně vedle Šmerhův pokus z prostoru mezi kruhy. První třetina končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 0:1. 
 
Ve 21. minutě se mezi tři tyče nevešlo Kadlecovo nahození. V téže minutě je Marcel vyloučen za krosček. Ve 22. minutě zablokoval jednu ze střel Mlčák a okamžitě odpaluje kotouč do bezpečí. V téže minutě se dostával do přečíslení Havelka, ale stopku mu vystavuje jeden z obránců. Ve 23. minutě bude Kubík pykat za podrážení. Ve 24. minutě hasí T. Král hrozící nebezpečí. Ve 25. minutě vyráží Michajlov Voženílkovu střelu. Ve 26. minutě vyfasoval Kangas menší trest za podrážení. V čase 25:53 přihrává Kuťák od levého mantinelu na střed Vrdlovcovi, jehož ránu z prostoru mezi kruhy T. Král vyráží, ale z pravého kruhu dojíždějící Bílek doklepává volný kotouč za brankovou čáru. Ve 28. minutě zakládají litoměřičtí další akci až od vlastní branky. V čase 28:04 předává Veber ve středním pásmu puk Kubíkovi, jenž se podél pravého mantinelu protahuje do útočného pásma a z vrcholu kruhu prostřeluje T. Krále. Ve 30. minutě nastřeluje Doležal břevno. Ve 31. minutě si T. Král pohlídal Šteinerovu bekhendovou kličku. Ve 32. minutě pálí Vitouch, ale Kropáčkovu dorážku do odkryté branky zastavuje mrštný Michajlov. Ve 34. minutě je zblokován Korkiakoskiho pokus. V téže minutě se vydávají Pražané v trojici proti jedinému obránci, ale Baláž parádním obranným zákrokem zastavuje přihrávku směřující před zcela odkrytou branku. Ve 36. minutě sice padá Vitouch ve středním pásmu, ale vyloučení není na programu dne. V čase 35:41 zaváží puk do levého kruhu Vlček, zde jej posouvá na Kubíka, jehož nabídku ke vzdálenější tyči zužitkoval v pravém kruhu zakončující Kuťák  Ve 38. minutě přistává Havelkovo nahození na boční síti. Ve 39. minutě je potrestán za podrážení Kubica. O deset vteřin později k němu usedá za stejný přestupek vyloučený Vrdlovec. Pražané se budou bránit ve třech. Ve 40. minutě nachází Michajlov v lapačce Gasparovu nebezpečnou bombu od modré čáry. V téže minutě nabíjí Korkiakoski do pravého kruhu Kadlecovi proti jehož ráně se stíhá Michajlov přesunout. Druhá třetina končí a na tabuli svítí stav 0:4. 
 
Domácím se nedaří zužitkovat ani přesilovou hru pět na tři. Ve 42. minutě ujíždí hostující obraně Kadlec, ale Michajlov nachází jeho střelu ve své výstroji. V téže minutě likviduje T. Král přečíslení Pražanů dva na jednoho, ale následně bude pykat za zdržování hry. Ve 43. minutě se dostává Kuťák až před T. Krále, který jeho pokus nachází v lapačce. Ve 44. minutě odpaluje Baláž z brankové čáry kotouč do bezpečí a zabraňuje tak jistému gólu. Ve 45. minutě vyráží T. Král Veberovu bombu od modré čáry. Ve 46. minutě dostává Gaspar menší trest za podrážení. O chvíli později usedá na opačnou stranu trestné lavice hákující Vampola. Ve 47. minutě je na trestnou lavici vzkázán i Veber, za podrážení. Ve 48. minutě láme Korkiakoski ve slibné pozici hokejku. V čase 47:36 nabíjí Voženílek z levé strany od koncové čáry do pravého kruhu najetému Marcelovi, jehož rána bez přípravy se zastavuje až v síti. V 50. minutě vyklepává T. Král z lapačky Ryzákovo nahození. O chvíli později střílí z pravého kruhu nebezpečně Vlček. V 51. minutě si potěžkal Michajlov v lapačce Jánského pokus. V téže minutě se hosté osvobozují, ale pouze za cenu zakázaného uvolnění. V 52. minutě letí těsně vedle Hejdův projektil od modré čáry.V 53. minutě nezpracoval Klejna na modré čáře Morongovu přihrávku. V 54. minutě se probíjí do útočného pásma Vlček, ale kotouč mu vzápětí utíká od hokejky. V 55. minutě ztrácí puk v útočném pásmu Jícha. V 56. minutě netrefuje Šmerha v pravém kruhu Ondráčkovu nabídku. O chvíli později je Ondráček potrestán za faul loktem. V 57. minutě zblokoval Novák Kadlecovu ránu. V 58. minutě se puk odráží do pravého kruhu, odkud prověřuje Michajlova Krutil. V 59. minutě je Vampola vyloučen za podrážení. V čase 58:39 posílá Voženílek kotouč od pravého mantinelu mezi kruhy, kde jej mezi tři tyče usměrňuje číhající zcela osamocený Helt. V čase 59:01. usedá T. Král na střídačku a Severočeši hrají v šesti. V čase 59:40 nabíjí Jícha u levého mantinelu na modrou čáru Klejnovi, jehož nahození tečuje Jánský mezi kruhy přesně do bližší šibenice. Pouhou vteřinu před koncem si Vampola vykoledoval menší trest za nedovolení bránění. Utkání končí a body si po těsné výhře 3:4 odvážejí Pražané. Stadion nezvládl první dvě třetiny a následnou stíhací jízdu odstartovali příliš pozdě.
 
HC Stadion Litoměřice - HC Slavia Praha   3:4 (0:1, 0:3, 3:0)
 
Branky a nahrávky: 48. Marcel (Voženílek, M. Kadlec), 59. Helt (Korkiakoski, Voženílek), 60. Jánský (Klejna, Jícha) – 7. Vampola (Šmerha, M. Ondráček), 26. V. Bílek (Vrdlovec, Kuťák), 29. Kubík (Veber, Kuťák), 36. Kuťák (Kubík, Vlček). Rozhodčí: Alexander Pavlovič, Josef Barek – Richard Coubal, Ondřej Kokrment. Vyloučení: 4:9. Využití: 2:1. Diváci: 1 317. Střely na branku: 45:28 (20:10, 8:7, 17:11). Průběh utkání: 0:4, 3:4.

HC Stadion Litoměřice: T. Král (Škorpík) – Marcel (A), Klejna, Jebavý (A), Mlčák, Gaspar, Krutil, Baláž – M. Kadlec, Korkiakoski, Voženílek (C) – Helt, Jícha, Jánský – M. Havelka, Vitouch, Kangas – D. Sklenář, Morong, Kropáček.  Trenéři: David Bruk, Daniel Tvrzník.
 
HC Slavia Praha: Michajlov (Málek) – Hejda, J. Novák (C), P. Hořava, Veber, Barák, Ryzák, Valík – M. Ondráček, Vampola (A), Šmerha – J. Doležal (A), Vrdlovec, V. Bílek – Vlček, Kubík, Kuťák – Šteiner, Kubica, J. Brož.  Trenéři: Miloš Říha ml., Jan Srdínko. 
 
Autor: Václav Beneš
 
Foto: HC Stadion Litoměřice
 







 





Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana