V šestém přípravném duelu schytalo Štětí v České Lípě šestigólový výprask od Doks

Česká Lípa - Všechny fotbalové týmy se poctivě připravují na start jarních odvet a současně si užívají zápasy, které bývají příjemným zpestřením tolik nenáviděné zimní přípravy. Trenérům pomáhají při hledání ideální základní sestavy. V neděli 16. února 2020 se představil účastník divize B SK Štětí na umělé trávě v České Lípě, kde jej přivítal lídr Krajského přeboru Libereckého kraje, kterým je TJ Doksy. Hosté se zatím díky nemocem a zraněním marně snaží dát do kupy ideální sestavu, ale hráčů na střídání pomalu přibývá. Domácí vstupují do zápasu hodně aktivně a po necelé půlhodině vedou o dvě branky. Na začátku druhého poločasu se daří Neumanovi jeho druhým gólem v zápase vyrovnat. Poté se již prosazují pouze doksští, jejichž jasnou výhru pečetí čtyři minuty před koncem Tomáš Polívka, který si tak připisuje do statistik hattrick.

Domácí vlétli do zápasu s velkou chutí a již v první minutě nastřeluje M. Šimon tyčku. V páté minutě ubránili štětští nebezpečně rozehraný přímý kop. Ve 14. minutě prchá hostující obraně po levé straně J. Šimon, jehož prudký centr uklízí ze šesti metrů za Sailerova záda nabíhající Soukup. Štětí se postupně dostává do hry. Ve 24. minutě nachází Slavíček Neumana, ale ten na gólmana Voseckého recept nenachází. Přichází první větší komplikace pro trenéra Ransdorfa. Ve 25. minutě střídá zraněného Píchu Brandejs. Ve 29. minutě zatahuje J. Šimon po levé straně míč až ke koncové čáře a přihrávkou napříč pokutovým územím nabíjí ke vzdálenější tyči Finklárovi, jenž nedává Sailerovi sebemenší šanci. Ve 33. minutě nastřeluje ve vápně zakončující Vokoun pouze Voseckého a dorážející Brandejs posílá míč do tyče. Ve 34. minutě postupuje Vokoun sám na vybíhajícího Voseckého, kterého obchází, ale drobné zaváhání stačí na to, aby ho vracející se obránce stihl sebrat jistý gól z kopačky. Ve 36. minutě se po spolupráci bratrů Šimonů dostává ke střele Soukup, ale z šesti metrů míří nad branku. Ve 43. minutě pláchl po levé straně domácím obráncům Slavíček, který byl pro ně asi nejvíce nebezpečný, jehož parádní nabídku posílá do zcela odkryté branky nezvykle na hrotu hrající Neuman. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 2:1.
 
Hosty vstřelená branka nabudila a s velkou touhou po vyrovnání vstupují do druhé půle, která přináší několik zněn v sestavách obou týmů. V 50. minutě posílá Belák dlouhý centr před branku, kde se akrobaticky opírá do míče Neuman, jehož pokus se před brankou odráží od země do tyče a poté za brankovou čáru. Zdá se, že má Štětí našlápnuto k parádnímu obratu, ale pouze chvíli. Hosté začali chybovat, z čehož dokázaly Doksy těžit. V 56. minutě přihrává Finklár Polívkovi, jenž se zbavuje svého strážce a vrací vedení na stranu svého celku. Tento gól zlomil hosty definitivně a ti možná chvílemi ani nestačí sledovat ofenzivní kolotoč, který se postupně roztáčí před Sailerem. Své šance promarnili Polívka s Chlumeckým a náznaky šancí se nepodařilo dotáhnout ani štětským. V 69. minutě nachází Kulha za obranu nabíhajícího J. Šimona, jenž svůj samostatný únik bez problémů dotahuje do úspěšného konce. V 75. minutě likviduje další obrovskou šanci Sailer. V 85. minutě přidávají domácí pátý přesný zásah, jehož autorem je Polívka. V 86. minutě předvádějí Doksy jak dokáže být fotbal jednoduchý a Polívka po akci jako přes kopírák završuje svůj hattrick v tomto duelu a uzavírá výsledek na konečných 6:2. Štětí tedy schytalo v České Lípě hodně krutý výprask, který možná přichází v pravý čas.

TJ Doksy - SK Štětí   6:2 (2:1) 
 
Branky: 14. Soukup, 29. Finklár, 56. Polívka, 69. J. Šimon, 80. Polívka, 86. Polívka – 43. Neuman, 50. Neuman. Rozhodčí: Jakub Zlatník – Lukáš Martínek, David Chládek. Bez karet. Diváci: 30. 
 
TJ Doksy: Vosecký – Burian (74. J. Frýdek), Vaňátko (46. Bečvařík), Kopecký, Kulha – M. Šimon (46. Brodský), Zoubek (61. Chlumecký), Toman, J. Šimon – Finklár (78. Písek), Soukup (46. Polívka).  Trenéři: Michael Šimek, Hynek Folbrecht.
 
SK Štětí: Sailer – Fary (53. Jakl), Ransdorf (53. Podhorský), Pícha (25. Brandejs), Mencl (46. K. Horváth) – Belák, Prieložný, Vokoun (53. Feko), Beruška, J. Slavíček – Neuman (53. Nečas).  Trenéři: Jiří Ransdorf, Pavel Hoznédl.

Autor: Václav Beneš
 
Foto: fotbaltjdoksy.cz
 
 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana