Gólman Vavrek vychytal Lovosicím výhru v Jílovém

Jílové - V minulém kole udolali lovosičtí na svém hřišti tým FK Jiskra Modrá/SK Hrobce. Tentokrát se představili v Jílovém, kde byla první půle hodně vyrovnaná, ale o vedení domácích rozhodla parádně umístěná střela z dálky, na kterou letící gólman Vavrek nedosáhl. Po přestávce se děly věci. Jílové se tlačilo do zakončení, ale i když si vypracovalo spoustu stoprocentních šancí, udeřilo na druhé straně. Nejprve bylo po hodině hry srovnáno, ale v době vrcholícího tlaku Jílového, osm minut před koncem, udeřily Lovosice, které po tomto kole poskočily na pátou příčku, podruhé a rozhodli tak o své výhře.

Hosté zahrozili již v první minutě, ale Ahmed se k zakončení nedostal. Ve třetí minutě fauloval Marčaník Justa a ten se těžce zvedá z trávníku. V sedmé minutě neprošel po pravé straně do vápna Marčaník. V osmé minutě pálí z dálky nepřesně Just. V 11. minutě sbírá gólman Smutný míč před dobíhajícím Klugem. Ve 12. minutě rozehrávají domácí první rohový kop, ale centr z levé strany do branky nezamířil. Ve 14. minutě si Smutný došel pro Macháčkův centr z přímého kopu. V 16. minutě odvrací lovosická obrana nepříjemný centr z pravé strany. Ve 21. minutě vypálil zpoza šestnáctky nepřesně Espinosa. Ve 23. minutě rozehrávají domácí přímý kop z pravé strany, ale Justovu hlavičku si Vavrek pohlídal. Ve 25. minutě neprošel ke Smutnému Macháčkův centr z přímého kopu. Ve 26. minutě se po levé straně protáhl do vápna Feledi, jehož přihrávka prošla napříč malým vápnem, aniž by některý z jeho spoluhráčů usměrnil míč za brankovou čáru. Ve 27. minutě se vydal Gaher na výlet s míčem z levé strany vlastní poloviny a jeho parádní střela z pravé strany zapadla přesně do bližší šibenice. Ve 28. minutě jsou žlutou kartou potrestáni Michalec a Klug. Ve 30. minutě vypálil zpoza šestnáctky hodně nepřesně Válek. Ve 33. minutě je těsně před vápnem faulován Vosecký. Ve 37. minutě je před pokutovým územím nedovoleně zastaven pronikající Gaher, jehož střela z přímého kopu končí těsně nad pranou šibenicí Vavrekovy branky. Ve 41. minutě nepřešel na levé straně Červenka přes Válka. Ve 43. minutě je odpískán faul na Bílka. Ve 44. minutě vyslal Gaher z přímého kopu hodně nepřesný pokus. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 1:0.

Ve 46. minutě zablokoval Macháček Felediho pokus. Ve 47. minutě postrádala přesnost Bílkova slabá střela z hranice velkého vápna. V 50. minutě pálí po centru z pravé strany ve vápně Espinosa vysoko nad. V 52. minutě nepropálil Feledi z přímého kopu lovosický obranný val. V 53. minutě míjí bližší šibenici Felediho dalekonosný pokus z levé strany. V 56. minutě končí nad brankou Gaherův centr z rozehraného přímého kopu z levé strany. V 57. minutě vyboxoval Vavrek další Gaherův centr z přímého kopu. V 58. minutě vyboxoval na hranici velkého vápna míč těsně před dobíhajícím Ahmedem. V 60. minutě krotí Smutný u bližší tyče Walterovu ránu z pravé strany. V téže minutě dostal Marčaník od Waltera parádní přihrávku za obranu a poté co obešel Smutného uklízí míč z levé strany za brankovou čáru. V 62. minutě fauluje Bílek ostře Marčaníka a dostává žlutou kartu. V 64. minutě vyráží Vavrek Felediho bombu zpoza šestnáctky. V 66. minutě nahrazuje Kudrna Kpláře. V 67. minutě hlavičkuje Espinosa nad. V 72. minutě fauluje Vait u levého rohového praporku Marčaníka. V 74. minutě našel Bílek ve vápně Voseckého a ten nastřeluje ve výborné příležitosti břevno. V téže minutě neudržel nervy na uzdě Just a vykoledoval si žlutou kartu. V 77. minutě stáli při Vavrekovi všichni svatí, z pravé strany našel Feledi ořed  brankou Voseckého, jehož pokus lovosický gólman chytá. V 78. minutě míří Marčaník z pravé strany těsně vedle bližší tyče. V 79. minutě si připsal Vavrek veledůležitý zákrok, když po Gaherově centru z přímého kopu vykopl v pádu z brankové čáry Justovu ránu. V 82. minutě našel Marčaník, po Ahmedově přihrávce, z pravé strany od koncové čáry v malém vápně u bližší tyče nabíhajícího Espinosu a ten hlavou překlápí vedení na lovosickou stranu. V 84. minutě končí v zámezí Klugova nepřesná přihrávka. V 85. minutě střídá Oros Ahmeda. V 87. minutě chytá Smutný míč před dobíhajícím Orosem. Tlak Jílového sílí a hosté se pouze brání i za cenu odkopů. V 89. minutě odstupuje Espinosa a na trávník vbíhá Husar. V 90. minutě vychytal Smutný Waltera. V téže minutě odkopává Marčaník míč v přerušené hře a inkasuje žlutou kartu. Nastavuje se pět minut. V 91. minutě pospíchá do lovosického vápna i gólman Smutný, ale okamžitě spěchá zpátky. V 93. minutě si vykoledoval žlutou kartu nervózní Červenka. V 94. minutě nahrazuje Podrazil Waltera. V 95. minutě je Marčaníkovi odpískán ofsajd. V téže minutě došlo k dalšímu závaru před lovosickou brankou, kdy se domácí zcela marně snažili propálit hradbu těl před Vavrekem. Utkání končí a unavení, ale spokojení hráči Lovosic se radují z vydřených tří bodů.
 
FK Jílové - FK ASK Lovosice A   1:2 (1:0)
 
Branky: 27. Gaher - 60. Marčaník, 82. Espinosa. Rozhodčí: Zitko - Flade, Šefčík. ŽK: Michalec, Bílek, Just, Červenka - Klug, Marčaník. Diváci: 150.
 
FK ASK Lovosice A: Vavrek - Válek,  Suchý, Kočina, Záruba - Walter (90+4 Podrazil), Macháček, Espinosa (89. Husar) - Ahmed (85. Oros), Marčaník - Klug.  Trenéři: Roman Podrazil, Jan Janda.
 
Autor: Václav Beneš

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana