Litoměřicko B sfouklo tým FK Jiskra Modrá/SK Hrobce pěti přesnými zásahy

Litoměřice - V minulém kole urvalo Litoměřicko B tři body v oslabení dohrávajícím Perštejně. Tentokrát přivítalo v záchranářském souboji tým FK Jiskra Modrá/SK Hrobce. První poločas vyzněl zcela jednoznačně pro domácí, kteří během něho vstřelili tři branky. Brzy po přestávce udeřili hosté, ale litoměřičtí se nestáhli do obrany, a pokračovali ve své hře, která jim přinesla úspěch v podobě dalších dvou branek vstřelených během čtyř minut. Litoměřicko B si tak do tabulky připsalo další tři veledůležité body, které jej před odpoledními dohrávkami posunuly minimálně na čtrnáctou příčku.  

Ve třetí minutě sbírá Slanina míč před dobíhajícím Šupíkem. Ve čtvrté minutě vybojoval na pravé straně Šomkovský roh. V páté minutě končí Šupíkův centr z pravé strany vysoko nad litoměřickou brankou. V sedmé minutě našel na pravé straně zpětnou přihrávkou Šimkovský Franka, ale tomu míč odskakuje až ke gólmanu Matějkovi. V deváté minutě chytá Matějka u bližší tyče Šimkovského centr z pravé strany. V desáté minutě neprošla ve vápně Šimkovského zpětná přihrávka k Frankovi. Ve 12. minutě zatáhl míč po levé straně Dura, ale ani jeho přihrávka k Frankovi neprošla. Ve 13. minutě byl Dura stejně neúspěšný. Ve 14. minutě posadil Šimkovský z pravé strany míč na hlavu před brankou zcela volného Dury a ten bez váhání otevírá gólový účet tohoto duelu. V 16. minutě neprošla Vernerova dobře myšlená přihrávka na Zdržálka. V téže minutě končí daleko vedle levé tyče Vernerův dalekonosný pokus. V 18. minutě míří Kyzlík z hranice velkého vápna příliš vysoko. V 19. minutě sice Matějka vyrazil Zdržálkův pokus z levé strany hranice malého vápna, ale na Frankovu dorážku z těsné blízkosti byl krátký. Ve 22. minutě rozehrál Čisár z pravé strany druhý rohový kop v řadě, ale domácí se s přehledem ubránili. Ve 27. minutě hledal Kyzlík na levé straně ve vápně Duru, ale před ním sbírá míč Matějka. Ve 29. minutě končí u Slaniny Pražákův centr. Na druhé straně pájí Frank vysoko nad. Ve 32. minutě prošel po levé straně do vápna Frank, ale dobře postavený Matějka jeho bombu vyráží hrudí. Ve 34. minutě odvrací litoměřická obrana Čisárův centr z přímého kopu. Ve 37. minutě fauloval Jelínek u středové čáry Vernera. V téže minutě vyběhl Matějka až k hranici velkého vápna a tam zlikvidoval Durovu velkou šanci. Ve 40. minutě padá ve vápně po zákroku Pražáka Frank a sudí Davignon nařizuje pokutový kop. Míč si staví Grunert, jenž parádní střelou nedává Matějkovi sebemenší šanci. Ve 45. minutě je Durovi odpískán ofsajd. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 3:0. 

Do druhého poločasu nahrazuje Polívka Šupíka. Ve 47. minutě zatáhl Vaněk po levé straně míč do vápna, jeho pokus z těsné blízkosti vytěsnil Slanina na břevno, od kterého se míč odrazil k dobíhajícímu Čisárovi a ten s přehledem zametl míč do odkryté branky. Ve 49. minutě přihrál Kyzlík do vápna na levou stranu Smetanovi, jenž naservíroval míč před odkrytou branku Frankovi, jenž nezaváhal a přidal čtvrtý přesný zásah. V 51. minutě vyráží Matějka Zdržálkovu střelu z pravé strany pouze ke Kyzlíkovi, jehož pokus končí těsně vedle. V 53. minutě našel na pravé straně Šimkovský zpětnou přihrávkou Zdržálka, ten si zatáhl míč do vápna a Matějka byl bez šance. V 54. minutě míří Fejfar zpoza šestnáctky nad. V 55. minutě posílá dobíhající Verner ve vápně Šimkovského přihrávku z pravé strany nad. V 56. minutě neproměnil ani jednu ze dvou slibných šancí Kyzlík. V 58. minutě střídá Hranička Dufka. V 61. minutě krotí Matějka Vernerovu ránu zpoza šestnáctky. V 62. minutě odstupuje Kyzlík a na trávník vbíhá Rapavý. V 64. minutě nedosáhl Hranička u vzdálenější tyče na Rapavého centr z levé strany. V 67, minutě padá po Smetanově zákroku Vaněk. V 69. minutě nahrazuje Fišara Franka. V 70. minutě uskakuje ve vápně míč Vernerovi. V 71. minutě Slaninu nevystrašila slabá Fejfarova hlavička z levé strany. V téže minutě střídá Černuška Zdržálka a na druhé straně Matys Vyhnala. V 74. minutě vyboxoval Slanina Polívkův nepříjemný centr z pravé strany.  V 78. minutě si Slanina došel pro Matysovu nepřesnou přihrávku. V 80. minutě si Slanina poradil s Jelínkovou ránou z ostrého úhlu z pravé strany i s následnou Matysovou dorážkou ze strany opačné. V 86. minutě se z trávníku těžce zvedá faulovaný Fišara. Po rozehrání přímého kopu Šimkovským nastřeluje Verner pouze Hraničku. Utkání končí a domácí si díky výhře v této záchranářské bitvě připisují do tabulky další tři body. 
 
FK Litoměřicko B - FK Jiskra Modrá/SK Hrobce   5:1 (3:0) 
 
Branky: 14. Dura, 19. Frank, 41. Grunert (pen.), 49. Frank, 53. Zdržálek - 47. Čisár. Rozhodčí: Davignon - Kuriljak, Linhart. Bez karet. Diváci: 70.
 
FK Litoměřicko B: Slanina - Šimkovský, M. Novotný, Grunert, Dufek (58. Hranička) - Smetana, Verner - Zdržálek (71. Černuška), Kyzlík (62. Rapavý), Dura - Frank (69. Fišara).  Trenér: Michal Kožíšek.
 
Autor: Václav Beneš
 
Foto:www.fklitomericko.cz


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana