Slovan doma převálcoval Vsetín

Ústí nad Labem - Již čtyři zápasy čekají ústečtí hokejisté na první výhru v novém soutěžním ročníku. V minulém kole prohráli vysoko na stadionu nováčka a současně lídra Chance ligy, v Porubě. Tentokrát na svém ledě přivítali Vsetín a určitě si chtěli spravit chuť a přerušit šňůru porážek. Ještě před úvodním vhazováním proběhl ceremoniál, že kanonýr Jaroslav Roubík dnes slaví jedenačtyřicáté narozeniny. V první třetině si domácí vytvořili v podstatě rozhodující třígólový náskok. Další tři přesné zásahy přidali v prostřední části, kdy se i jejich soupeř trefil dvakrát. V posledním dějství se oba celky prosadily pouze jednou a Severočeši se tak radují nejen z vysoké výhry, ale i z prvního tříbodového zisku v této soutěžní sezóně.

V první minutě nahlížejí domácí do útočného pásma, o které je připravuje Severova nepřesná přihrávka. Ve druhé minutě našel Zdvořáček ve vlastním obranném pásmu Volfa, ten se těsně za útočnou modrou čárou opřel do kotouče ale ten končí v ochranné síti. V téže minutě se ústečtí provinili zakázaným uvolněním. Ve čtvrté minutě se po hluché pasáži bude vhazovat před Dlouhým. V páté minutě neudržel Merta kotouč v útočném pásmu a je odpískán ofsajd. V šesté minutě zaúřadoval důrazně v útočném pásmu zcela osamocený Chrpa. O chvíli později sebral Kuronen puk Vágnerovi a řítil se sám na Dlouhého, ale vracející se Hes mu včas stihl klepnout do hokejky a bylo po šanci. V sedmé minutě se Dlouhý zapotil s Pechancovou bombou z prostoru mezi kruhy. V sedmé minutě míří na trestnou lavici Klímek, aby odseděl trest za příliš mnoho hráčů na ledě. V čase 07: 18 si sjel Weinhold do levého kruhu, kam mu od vzdálenější tyče nabil Vrdlovec, a Gába byl zcela bez šance. Domácí tak bleskově využívají první přesilovou hru. V deváté minutě je za podražení vyloučen Vágner. V téže minutě postrádal Kuronenův pokus nejen přesnost, ale i razanci. V desáté minutě vyráží Dlouhý Jonákovu střelu z ostrého úhlu. V 11. minutě zblokoval jeden z obránců Březinovu ránu. Ve 13. minutě krotí Gába Mertův pokus. Ve 13. minutě hledá Mikúš dlouhou přihrávkou na útočné čáře Ráce, ale ten postřehl, že je v ofsajdu a tak nechává puk pukem a míří do pásma středního. Ve 14. minutě se vrhl do Pechancovy bomby Vrdlovec, a zabránil tak vyrovnání. V 15. minutě ujíždějí domácí do přečíslení tři na jednoho, ale ozývá se píšťalka a Severa míří na trestnou lavici, kde odsedí menší trest za příliš mnoho hráčů na ledě. V téže minutě vyhazuje Vágner kotouč až ke Gábovi. V 16. minutě vybojoval puk Melka a na ledě to vůbec nevypadá na vsetínskou přesilovou hru. V 17. minutě vyhání své spoluhráče do středního pásma nepřesnou přihrávkou Jonák. V 18. minutě blokuje Vágner Rácův pokus a obloučkem posílá kotouč do středního pásma. V 19. minutě je za sekání potrestán Jenáček. V čase 19:21 zamíchal s kotoučem u zadního mantinelu Vrdlovec a poté nabil před branku Mertovi jenž uklízí jeho přihrávku do levého horního rohu. V čase 19:40 objel Krliš z levé strany branku, našel najíždějícího Havla jehož střelu vyráží Gába k  Chrpovi a ten bleskově vrací kotouč za jeho záda. První třetina končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 3:0.

Do druhé třetiny nastupuje na Gábovo místo ve vsetínské brance jeho náhradník Šelepněv. V čase 20:25 se v nepřehledné situaci před Dlouhým nejlépe zorientoval Hořanský, jenž pro hosty vykřesává drobnou jiskřičku naděje. V čase 22:14 vyslal Jícha do samostatného úniku Vrdlovce a Šelepněv loví puk ze své sítě. V čase 23:28 propálil Šelepněva bombou od modré čáry Zdvořáček, jemuž nabil Vrdlovec. Ve 25. minutě se prezentuje dalším dobrým zákrokem Dlouhý. Ve 26. minutě se vsetínští osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění. Ve 27. minutě si Merta vykoledoval menší trest za nedovolené bránění. V téže minutě se snaží Dlouhý vyplnit co nejvíce místa ve své brance, aby hostům znemožnil vstřelit gól. Ve 27. minutě je za nedovolené bránění vyloučen Pechanec. Ve 29. minutě končí po nedorozumění Roubíkova přihrávka ve středním pásmu. Ve 31. minutě si Chrpa vyměnil kotouč s Vrdlovcem, ale na Šelepněva nevyzrál. Ve 31. minutě je Kucharczyk potrestán za podražení. V téže minutě se mezi tři tyče nevešla Melkova rána z prostoru mezi kruhy. Ve 32. minutě se Šelepněv nenudí, protože ho ostřeluje domácí první formace. Ve 34. minutě vyfasoval Merta menší trest za sekání. Ve 35. minutě vytáhl Dlouhý fantastický zákrok proti Teperově bombě z levého kruhu. Ve 36. minutě sráží Šelepněv před Vrdlovcem kotouč do roku. V čase 37:28 zatáhl Melka po pravé straně puk do útočného pásma, kde jej naservíroval před branku dojíždějícímu Roubíkovi a ten jej pod padajícím Šelepněvem poslal do sítě. V čase 37:57 končí k překvapení snad všech na stadionu za zády Dlouhého Robovo nahození od modré čáry. Druhá třetina končí a na tabuli svítí stav 6:2.
 
Ve 42. minutě si připisuje Dlouhý další zákrok. V čase 42:55 zatáhl po pravé straně Jícha kotouč do útočného pásma a povedenou bekhendovou střelou nedává Šelepněvovi šanci. Ve 44. minutě se pokoušejí zahrozit hosté. Ve 46. minutě odsedí Vrdlovec menší trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Ve 46. minutě jsou hosté vykázáni do středního pásma za postavení útočícího hráče v brankovišti. V čase 46:44 našel Teper v početní výhodě z levého kruhu u vzdálenější tyče Jonáka a ten nedává přesouvajícímu se Dlouhému sebemenší šanci. Ve 49. minutě je Chrpova rána sražena do ochranné sítě. V 59. minutě vyhazují Severočeši puk na zakázané uvolnění. V 53. minutě vytahuje Dlouhý další důležitý zákrok. V téže minutě putuje na trestnou lavici hákující Hořanský. Ústečtí už se nikam moc netlačí, protože už je jasné, že získají tři body. V 56. minutě jim závěr zápasu usnadňuje svým vyloučením Rác, jenž bude pykat za podražení. Poslední minuty se již pouze dohrávají. Utkání končí a Slovan se poprvé v sezóně raduje z plného bodového zisku.

HC Slovan Ústí nad Labem - VHK ROBE Vsetín   7:3 (3:0, 3:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Weinhold (Vrdlovec, M. Zdvořáček), 20. D. Merta (Vrdlovec), 20. Chrpa (J. Havel, Krliš), 23. Vrdlovec (Jícha, Weinhold), 24. M. Zdvořáček (Vrdlovec, Merta), 38. Roubík (Melka, Jeřábek), 43. Jícha (Melka, Roubík) – 21. Hořanský (Kuronen, Rác), 38. Rob, 47. Jonák (Teper, Pechanec). Rozhodčí: Wagner, Kostourek – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 5:7. Využití: 3:1. Diváci: 1 051. Střely na branku: 33:38 (10:8, 7:18, 16:12). Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1, 6:2, 7:2, 7:3.
 
HC Slovan Ústí nad Labem: J. Dlouhý (Groh) – M. Vágner, Hes, M. Zdvořáček, Weinhold, Jeřábek, Látal, Mert – Melka, Roubík, Severa – D. Merta, Vrdlovec, L. Volf – Chrpa, Krliš, J. Havel – Jícha, T. Jandus.  Trenéři: Jan Čaloun, Vladimír Machulda. 
 
VHK ROBE Vsetín: Gába (21. Šelepněv) – Mikuš, Rudl, Slováček, Teper, Jenáček, Holomek, Hryciow – Hořanský, Rác, Kuronen – Jonák, Pechanec, Rob – Březina, Kucharczyk, Klímek – Kopta, Podešva, Frydrych.  Trenéři: Jiří Dopita, Luboš Jenáček.
 
Autor: Václav Beneš
 
 





























 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana