Slovan si veze z Poruby sedmigólový výprask

Poruba - V minulém kole nezvládli ústečtí hokejisté derby v Litoměřicích, odkud se vrátili s šestigólovým přídělem. Tentokrát se představili na ledě nováčka, v Porubě, kde vyhráli o gól první třetinu. Ve druhé části absolutně propadli a domácí si čtyřmi přesnými zásahy v řadě vytvořili rozhodující náskok, který v poslední dvacetiminutovce potvrdili. Ústečtí hokejisté se nedočkali tříbodové výhry ani ve třetím zápase v řadě a s jedním bodem se krčí těsně nad úplným dnem druholigové tabulky.

Již v první minutě zavezli domácí kotouč do útočného pásma, ale Dlouhého se jim prověřit nepodařilo. Ve druhé minutě nastřeluje Tomi pouze dobře postaveného Dlouhého, jenž odpaluje kotouč do rohu kluziště. Ve třetí minutě je ústeckým odpískáno postavení útočícího hráče v brankovišti a vhazovat se bude ve středním pásmu. V čase 03:02 nabil Havel z pravého rohu mezi kruhy najíždějícímu Vágnerovi, jehož bomba se odráží od horní tyčky za brankovou čáru. V šesté minutě pokračuje tlak Severočechů a domácí se horkotěžko brání vyhozením puku. V čase 06:21 našel Káňa z pravého kruhu u opačné tyči na najíždějícího Hudečka a ten uklízí kotouč pod břevno V deváté minutě se hosté dál tlačí před gólmana Dolejše, ale pozorná domácí obrana je nepouští do zakončení. V čase 08:56 přihrál Tůma k levé tyči Dolejšovi branky, kde dokázal natahující se Krliš prostrčit puk mezi betony domácího gólmana za brankovou čáru. Hosté si berou bleskově vedení zpět. V 11. minutě je Káňa potrestán za nedovolené bránění. Hosté sice zasypali Dolejše sprškou střel, ale ani jedna neprošla za jeho záda. Domácí se tedy ubránili. Ve 13. minutě je porubským odpískáno zakázané uvolnění. Ve 14. minutě pálí Davídek do ochranné sítě. V téže minutě zastavuje akci domácích Vágner. V 15. minutě vystihl nepřesnou rozehrávku Havel a Dolejš musel vytáhnout jeden z důležitých zákroků a svými betony střelu vyrazit. V 17. minutě se pokusil Toman vyhodit rukou puk do středního pásma, ale to mu nevyšlo. V 18. minutě vybojoval Matějíček kotouč za vlastní brankou a vyhazuje jej do středního pásma. V 19. minutě vyfasoval Ovčačík menší trest za podražení. Dolejš se činí. Ve 20. minutě ho nezaskočil Havel. O chvíli později se hosté provinili ofsajdem. První třetina končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 1:2.

Ve 22. minutě zastavil Dolejš betonem Volfovu ránu a štěstí neměl ani dorážející Vrdlovec. Ve 23. minutě je za pozdní dohrání vyloučen Slavík. Ve 24. minutě se porubským daří vyhazovat kotouč a Severočechům se nedaří usadit v útočném pásmu na delší dobu. Ve 25. minutě se po Slavíkově návratu na led přesouvá hra před ústeckého gólmana. Ve 26. minutě bude za vysokou hůl pykat Illéš. V téže minutě odpaluje Krenželok kotouč přes všechny čáry. Ve 27. minutě sice ústečtí operují v útočném pásmu, ale díky rychlému napadaní nemají dostatek času na zakončení. Ve 28. minutě vypomáhá Zdvořáček Dlouhému a vystřeluje kotouč po mantinelu do středního pásma. Ve 29. minutě je domácím odpískán ofsajd. V čase 28:49 naservíroval Baláž od zadního mantinelu před branku zcela volnému Tomanovi a ten posílá mezi Dlouhého betony puk do sítě. Znovu se začíná od nuly. Ve 30. minutě na Dlouhého nevyzrál Kubíček. V čase 29:28 přihrál Matějíček z vlastního obranného pásmě na útočnou modrou, kde se podél pravého mantinelu protáhl Jáchym, zavezl puk mezi kruhy a nechytatelnou střelou pod břevno posílá poprvé v tomto duelu Porubu do vedení. V téže minutě krotí Dolejš Krlišovu ránu. Ve 32. minutě si domácí vypomáhají zakázaným uvolněním. Ve 34. minutě je za podražení potrestán Dvořáček. Ve 35. minutě končí na tyči Dundáčkova bomba od modré čáry. Ve 36. minutě se Dolejš pouze ohlédl za Jeřábkovou pumelicí, která končí v rohu. Ve 38. minutě mířili na zcela osamoceného Dlouhého Vymazal s Ollenderem, kteří celou akci zbrzdili a tím tuto obrovskou šanci pohřbili. V čase 37:16 zavezl Krenželok po levé straně puk za branku, odtud se puk odrazil k bližší tyči a číhající Kanko jej procedil mezi Dlouhého bruslí a pravou tyčí za brankovou čáru. Ve 39. minutě míří za podražení na trestnou lavici Melka. V čase 38:21 posílá z levé strany křížnou přihrávku Iiiéš na zcela volného Hudečka, jenž u vzdálenější tyče zametá kotouč do zcela odkryté branky. Hosté zrají na ručník. Druhá třetina končí a na tabuli svítí stav 5:2.

Ve 41. minutě zastavuje ústeckou akci ofsajd. Ve 42. minutě se vydávají Severočeši znovu na zteč. V čase 42:31 zachytil Volf v pravém rohu nepřesnou Dolejšovu rozehrávku, puk vrátil k zadnímu mantinelu, odkud Mert vybruslil u bližší tyče před domácí klec a jeho nezištnou přihrávku nakrátko posílá Jandus z prostoru mezi kruhy do sítě. V následujících minutách je k vidění opravdová bitva o každý kotouč a spousta akcí končí ofsajdem, nebo zakázaným uvolněním, ale oba gólmani mohou být v této fázi v klidu. V 50. minutě vyráží Dlouhý Illéšův pokus. V 51. minutě krotí Dolejš Davídkovu střelu. V 52. minutě je za podražení vyloučen Zdeněk. V téže minutě se odráží Melkova rána od Dolejšovy výstroje do rohu, odkud jej poslal Roubík znovu Melkovi, ale ten nepropálil hradbu těl před brankou Poruby. V čase 53:59 nabil Jáchym z levé strany mezi kruhy najíždějícímu Ovčačíkovi, který nekompromisní bombou pod břevno nedal Dlouhému šanci. V čase 55:59 napřáhl od levého mantinelu Urbanec, jehož bomba se od břevna odráží za brankovou čáru. V 57. minutě se po souboji za ústeckou brankou z ledu těžce zvedá Davídek a pomalu odjíždí na střídačku. V 58. minutě je Tomi vykázán na trestnou lavici za krosček. V téže minutě odpaluje Dolejš hokejkou před Melkou puk na modrou čáru. Ústečtí se nemohou přes důraznou obranu dostat k zakončení. V 60. minutě se pokoušejí hosté zahrozit, ale překonat Dolejše se jim nedaří. Utkání končí a Poruba se dál drží na pozici lídra. Čekání Severočechů na první výhru pokračuje. 
   
HC RT TORAX Poruba 2011 - HC Slovan Ústí nad Labem   7:3 (1:2, 4:0, 2:1)
 
Branky a nahrávky: 7. Hudeček (J. Káňa, Illéš), 29. Toman (Baláž, Ollender), 30. T. Jáchym (Matějíček, D. Krenželok), 38. Kanko (D. Krenželok), 39. Hudeček (Illéš, Dundáček), 54. Ovčačík (T. Jáchym, Zdeněk), 56. Urbanec (Hudeček) – 4. M. Vágner (J. Havel, J. Dlouhý), 9. Krliš (Tůma, Davídek), 43. T. Jandus (Mert, L. Volf). Rozhodčí: Šutara, Dědek – Bartek, Dohnal. Vyloučení: 6:2. Využití: 1:0. Diváci: 648. Střely na branku: 33:40 (7:21, 13:6, 13:13). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 5:2, 5:3, 7:3.
 
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš (Kůdela) – Dundáček, Ovčačík, D. Krenželok, Matějíček, Urbanec, Slavík – J. Káňa, Hudeček, Illéš – Fojtík, T. Jáchym, Zdeněk – Kanko, Vymazal, Tomi – Toman, Baláž, Ollender – Häring.  Trenéři: Tomáš Sršeň, Aleš Flašar.
 
HC Slovan Ústí nad Labem: J. Dlouhý (Groh) – Weinhold, M. Vágner, M. Jandus, Jeřábek, M. Zdvořáček, Mert – Severa, Roubík, Melka – L. Volf, Vrdlovec, D. Merta – Tůma, Davídek, Jícha – J. Havel, T. Jandus, Chrpa.  Trenéři: Jan Čaloun, Vladimír Machulda.
 
Autor: Václav Beneš
 
 




 





 
 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana