Brozany si vezou, po rychle vstřelené brance, z Radotína další čtyřgólový příděl

Radotín - V minulém kole vyhráli brozanští fotbalisté domácí derby s Litoměřickem, které svým hattrickem sestřelil Benda. Tentokrát zavítali do Radotína, kde je přivítala místní Olympia, která v minulém roce hrála druhou nejvyšší domácí soutěž. Domácí vstupovali do zápasu v roli jasného favorita, ale hosté je zaskočili již ve třetí minutě, kdy se ujali vedení. Během další čtvrthodiny spustili domácí kanonádu a třemi góly v řadě si vytvořili rozhodující náskok. Poslední branka padla šest minut před koncem, kdy se radotínští trefili počtvrté. Sokol se po tomto kole propadl na sedmnáctou, tedy předposlední, příčku.
 
Hráči nastupovali k zápasu za deštivého a chladného počasí. Ve třetí minutě rozehrál Marič rohový kop z levé strany k bližší tyči, kde vyskočil nejvýše Kouteckým špatně hlídaný Benda, za jehož hlavičkou se gólman Čáp pouze smutně ohlédl. Domácí kteří vstupovali do zápasu jako favorit jsou určitě zaskočeni. Dvakrát po sobě se dostával do šance Hadi, kterého zastavuje ofsajd. V sedmé minutě přihrál Trýzna Brabencovi, jehož patička našla ve vápně Basseye, jehož neuhlídal Cibulka a vyběhnutý Lipš byl proti jeho dobře umístěné střele k jeho levé tyči zcela bezmocný. To je tedy začátek. V osmé minutě odkopává Stehlík míč na roh před napadajícím Brabencem. V deváté minutě rozehrává Dancák rohový kop z pravé strany k bližší tyči a Cibulkou nedůsledně střežený Brabenec uklízí ve výskoku hlavou míč přesně do bližší šibenice. V desáté minutě zlikvidoval Lipš Brabemcův průnik. V 15. minutě se prezentovali pohlednou akcí Bassey s Hadim, ale Lipš vyráží míč na roh. V16. minutě rozehrál Dancák rohový kop z levé strany ke vzdálenější tyči, kde Cibulku znovu přeskočil Brabenec a hosté během necelé čtvrthodinky od vedoucí branky prohrávají o dva góly. Brozanský kapitán, na jehož účet jdou všechny tři inkasované góly, pouze bezmocně rozhazuje rukama. Ve 24. minutě nenašla nabíhajícího Bubeníčka dlouhá Maričova přihrávka. Ve 26. minutě využil Lipšovo zaváhání Bassey, jehož našla Pelyakova nabídka, kterou posílá mimo tři tyče. Ve 31. minutě se zblokovaná střela odrazila k Basseyovi, jenž střihl nůžkami, ale branku těsně minul. Ve 36. minutě hledal Benda těsně před vápnem, místo střely, Michalce, jehož zastavuje ofsajd. Ve 40. minutě si naběhl za brozanskou obranu Bassey, ale poté co zpracoval parádní přihrávku pálí nad branku. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 3:1.
 
V prvních deseti minutách druhé půle hýřili domácí aktivitou, ale Broukal se neprosadil ani na dva pokusy a štěstí neměl ani aktivní Bassey. Poté se hra na několik dlouhých minut vyrovnala. V 54. minutě si žlutou kartu vykoledoval smutný hrdina tohoto duelu, brozanský kapitán Cibulka. Spoustu akcí zlikvidovaly obrany obou soupeřů, zbytek ukončují nepřesné přihrávky. Více šancí si dokázali vytvořit domácí, ale dlouho se jim nedařilo na Lipše vyzrát. V 68. minutě nahrazuje Ježdík autora dvou branek Brabence. V 85. minutě si vysloužil žlutou kartu Farkaš. V 80. minutě střídá Artemuk Trýznu a na druhé straně Chukwuma Farkaše. V 84. minutě odstupuje Marič a na trávník vbíhá Vlček. O pár vteřin později vhodil Šollar u středové čáry míč na Tichého, jehož nepřesnou rozehrávku na Cibulku vystihl Hadi a střelou k pravé tyči Lipšovy branky přidal čtvrtý přesný zásah. V 86. minutě nahrazuje Oikonomikos Hadiho a žlutou kartu dostává Tichý. V 87. minutě se pokusil Bassey o lob, ale ten neslavil úspěch. Utkání, které pro Sokol dobře začalo, pro něj končí další vysokou porážkou.  
 
Olympia Radotín - SK Sokol Brozany   4:1 (3:1) 
 
Branky: 7. Bassey, 9. Brabenec, 16. Brabenec, 84. Hadi – 3. Benda. Rozhodčí: Makovička – V. Němec, Hrkal. ŽK: Cibulka, Farkaš, Tichý. Diváci: 100.
 
SK Sokol Brozany: Lipš – Bubeníček, Cibulka, Stehlík, Šollar – Marič (84. Vlček), Farkaš (80. Chukwuma), Studecký, Michalec, Tichý – Benda.  Trenéři: Jiří Němec, Tibor Mičinec, Tomáš Bubeníček.
 
Autor: Václav Beneš
 


 
 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana