Lovosice nestačily v Severočeské lize na domácí Louny

Louny - Lovosičtí basketbalisté mohou být se svou účastí v Severočeské lize spokojeni, když měli po čtyřech kolech na svém kontě dvě porážky a dvě výhry. V minulém kole prohráli domácí souboj se Slovanem Varnsdorf. Tentokrát se v pátek 26. října 2018 představili v Lounech, kde chtěli navázat přerušenou sérii výher. To se jim bohužel nepodařilo, protože prakticky v celém zápase tahali za kratší konec. Prostě a jednoduše Anton s Härtingem, kteří zaznamenali více jak polovinu bodů svého celku, na všechno nestačili. Po tomto kole se Lovosice, které zradily v tomto duelu přihrávky a střelba z dálky, propadly na pátou příčku.

První čtvrtina byla zahřívací a oba soupeři se vzájemným oťukáváním v poklidném tempu nikam nehrnuli. Domácím střelcům se dařilo od úvodních vteřin mnohem lépe než lovosickým, jejichž čest hájil téměř výhradně Anton, který držel hosty na dostřel. První dějství končí výsledkem 19:17.
 
Ve druhé čtvrtině se začalo hrát svižněji a lounský náskok postupně narostl až na dvanáct bodů. Domácí tým těžil z naivních a nepřesných přihrávek hostů, které se k nim pravidelně dostávaly, a které díky svým zkušenostem dokázali zužitkovat. Hlavně díky Antonovi, jenž během první půle zaznamenal dvacet bodů, se odcházelo na přestávku za celkem přijatelného stavu 42:38.
 
Ve třetí čtvrtině bojoval nováček hlavně sám se sebou a možná i s trochou nervozity. Lounští dostávali dost prostoru ke střelbě a ta se jim dařila i z tříbodové vzdálenosti. Do poslední desetiminutovky se tedy vstupovalo za stavu 64:55.
 
V poslední části se hosté probudili a vzali režii tohoto zápasu do svých rukou. Trojice podkošových hráčů dotáhla lovosické na dostřel, ale když se opravdu začínal lámat chleba, zalekli se hosté obrovské šance. Závěrečné tři minuty vyhráli Louny 7:2 a na konci se tak mohly radovat z výhry 81:74.

BA Louny - BK ASK Lovosice   81:74 (19:17, 42:38, 64:55)

BK ASK Lovosice: Anton 25, Härting 19, Korous 7, Šebo 6, Žižka 6, Tůma 5, V. Puchar 4, J. Puchar 2.

Autor: Václav Beneš

Foto: www.lovobasket.cz



 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana