Slovan zabral a z Třebíče veze bod

Třebíč - V minulém kole prohráli ústečtí hokejisté v Havířově. Po osmi porážkách v řadě, kdy se jim nepodařilo získat ani bod, se propadli na poslední příčku, kde vystřídali Kadaň. Druhou čtvrtinu základní části odstartovali v Třebíči, Kde se domácí brzy dostali do vedení. Ve druhé třetině hosté dokonali obrat, ale Horácká Slavia stihla do druhé přestávky srovnat krok. Ve třetí části opět udeřili Severočeši, ale třebíčští bleskově srovnali krok a za nerozhodného stavu přišlo na řadu prodloužení, které ukončili domácí po pouhopouhých osmnácti vteřinách. Slovanu stále patří poslední příčka.

V první minutě přidržuje kotouč Stezka. V téže minutě napřahuje na modré čáře Szathmáry, ale Stezka je připraven. Ve druhé minutě hledá Střondala zadovkou zpoza branky Mlynáře, ale ten se k dorážce nedostal. V téže minutě nemíří přesně Szathmáry, na jehož hokejce skončila Stezkova rozehrávka. Ve čtvrté minutě nevybojoval Kusko kotouč za ústeckou brankou. V páté minutě likviduje gólman  Dostál lapačkou Melkovu nebezpečnou střelu z prostoru mezi kruhy. V téže minutě vybojoval kotouč v útočném pásmu Kousal. V čase 05:21 přihrál Paták zpoza branky téměř na modrou čáru Mikyskovi, jehož ránu sice Stezka vyrazil, ale na Střondalovu dorážku byl krátký. V sedmé minutě se T. Jandus neprobil přes modrou čáru. V téže minutě je M. Jandus potrestán za podražení. V osmé minutě nepropálil Raška od modré čáry pozornou ústeckou obranu a hosté se vzápětí osvobozují. V čase 08:11 našel Volf ve vlastním oslabení rozjetého Kousala a ten z prostoru mezi kruhy nedává Dostálovi šanci. V desáté minutě bojují o kotouč před třebíčskou brankou T. Jandus s Kousalem. V 11. minutě se bitva o kotouč přenáší za Dostálovu branku. Ve 12. minutě dostává Čejka menší trest za hákování. V téže minutě neprošla přihrávka na za obranu najíždějícího Chrpu. Ve 13. minutě se pokusil zahrozit Szathmáry, ale bez efektu. Ve 14. minutě krotí Stezka Čejkovu střelu z pravé strany. O chvíli později si Dostál poradil s Volfovým pokusem. V 15. minutě zastavila ústecká obrana puk, směřující na Stezku. V 16. minutě vyklepává Dostál z lapačky Březákovu bombu od modré čáry. V 17. minutě zavezl kotouč do útočného pásma Horký, ale Stezku jeho pokus nevyvedl z klidu. V téže minutě se mezi tři tyče nevešla Kuskova rána. V 18. minutě předvádí Dostál další důležitý zákrok lapačkou. V 19. minutě se domácí provinili zakázaným uvolněním. O chvíli později se od zadního mantinelu odráží Čejkova bomba od modré čáry. Ve 20. minutě napřáhl na modré čáře Kusko, ale jeho sražený pokus letí vysoko nad branku. O chvíli později si Stezka pohlídal Furchovu střelu od modré čáry a proti druhé zasahuje Stezka betonem. První třetina končí a mužstva odcházejí do kabin za nerozhodného stavu 1:1.
 
Ve 21. minutě nepřešel Horký přes útočnou modrou čáru. V téže minutě přišel zakončující Chrpa o puk. Ve 22. minutě předvedl své umění Stezka, jenž zlikvidoval během chvíle tři nebezpečné pokusy  Ve 24. minutě nedokázal M. Jandus usměrnit mezi tři tyče Kousalovu přihrávku. Ve 25. minutě napřáhl na modré čáře Szathmáry, ale jeho bomba se odráží od tyče. V téže minutě vyráží Dostál betonem nahození M. Janduse. Ve 26. minutě ztroskotal Melka na útočné modré čáře. Ve 27. minutě nachází Stezka v lapačce Mlynářovu povedenou střelu. Ve 28. minutě míjí pravou tyčku Mikyskův pokus od modré čáry. V téže minutě končí v Dostálově lapačce Chrpovo nahození. Ve 29. minutě letí mimo tři tyče střela M. Janduse od modré čáry. Ve 30. minutě odzbrojil Bilčíka za ústeckou brankou M.Jandus. Ve 31. minutě si Dostál připisuje další úspěšný zákrok. V téže minutě Stezku nezaskočil Raškův pokus. Ve 32. minutě Dostála nepropálil Březák. V téže minutě je hostům odpískán ofsajd. Ve 33. minutě míří nepřesně Čejka. V čase 33:13 ujel domácím obráncům Merta a jeho zpětnou přihrávku zužitkoval z hranice brankoviště zakončující Kousal. Ve 35. minutě nabil Severa Melkovi, jehož rána letí vysoko nad branku. V čase 34:44 vyráží Stezka Střondalovu bombu pouze k Patákovi a ten našel skulinu mezi betony ústeckého gólmana. Znovu se bude začínat od nuly. Ve 37. minutě bude Volf pykat za sekání. V téže minutě je mimo tři tyče sražena Raškova střela od modré čáry. O chvíli později končí ve Stezkově náruči Szathmáryho pokus. Ve 38. minutě se hosté dvakrát osvobodili a poté i zaútočili v oslabení. Celá slibná akce  končí nepřesnou přihrávkou na Melku. Ve 40. minutě se třebíčští provinili ofsajdem. V téže minutě si Stezka poradil s Furchovou střelou z prostoru mezi kruhy. Druhá třetina končí a na tabuli svítí nerozhodný stav 2:2.
 
Ve 41. minutě nastřeluje M. Jandus pouze jednoho z obránců. Ve 42. minutě sbírají Severočeši Szathmáryho nahození přes střední pásmo. V téže minutě vyráží Stezka ramenem Kuskovu střelu od modré čáry. O chvíli později končí na Stezkových betonech Brožova bomba od modré čáry, Ve 44. minutě je Králův pokus od modré čáry sražen mimo. Ve 46. minutě je za sekání potrestán Horký. V téže minutě kombinují na modré čáře Melka s Látalem, ale domácí obrana je vyhání do středního pásma. V čase 46:10 nabil Roubík na modrou čáru Látalovi, jehož parádní bomba se zastavuje až v síti. Ve 48. minutě ujížděl Horký sám na Stezku, ale jeho střela pouze orazítkovala horní tyčku. V téže minutě dostává Roubík menší trest za podražení. V čase 48:20 našel na levé straně Szathmáry Nedvídka, jenž naservíroval puk mezi kruhy a číhající Kusko nedal střelou bez přípravy Stezkovi šanci. V 50. minutě operuje před Dostálem Vrdlovec, jenž marně hledá vhodný prostor pro střelu, či přihrávku. V 53. minutě bude za sekání pykat Melka. V téže minutě se domácí provinili ofsajdem. O chvíli později nachází Stezka mezi betony Bilčíkovu bombu od modré čáry. V 54. minutě se neujal Kratochvílův pokus. V 55. minutě netrefil puk před odkrytou brankou číhající Střondala. V 56. minutě neobral Nedvídek o kotouč Chrpu a hosté se znovu vydávají na zteč. V 57. minutě si Szathmáry vykoledoval menší trest za držení a ústečtí mohou v této početní výhodě rozhodnout. V téže minutě míjí Dostálovu branku Vrdlovcovo nahození. V 58. minutě se domácí osvobozují. V 59. minutě se dostal do samostatného úniku Raška, ale Stezka si s jeho bekhendovou střelou poradil. V 60. minutě poslal kotouč před branku Horký, ale žádný z jeho spoluhráčů se k dorážce nedostal. O chvíli později vyklepává Stezka z výstroje Horkého bombu od modré čáry. Po šedesáti minutách je stav nerozhodný 3:3 a na řadu tak přichází prodloužení.
 
V čase 60:18 poslal Vodný z prostoru mezi kruhy přihrávku na levou stranu, odkud vypálil bez přípravy Horký a bleskově tak rozhodl o tom že v Třebíči zůstávají dva body. Slovan tak po hodně dlouhé pauze vybojoval alespoň bod.
 
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Slovan Ústí nad Labem   4:3p (1:1, 1:1, 1:1 - 1:0)
 
Branky a nahrávky: 6. Střondala (D. Mikyska, Paták), 35. Paták (Střondala, T. Král), 49. Kusko (Nedvídek, Szathmáry), 61. L. Horký (Vodný) – 9. P. Kousal (L. Volf, Zdvořáček), 34. P. Kousal (D. Merta, Vrdlovec), 47. Látal (Roubík, Melka). Rozhodčí: Čech, Skopal – Zídek, Komínek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1 021. Střely na branku:43:21 (14:5, 13:13, 15:3 – 1:0). Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3.
 
SK Horácká Slavia Třebíč: Dostál (Jekel) – R. Čermák, Bilčík, Szathmáry, D. Mikyska, Vl. Brož, V. Čejka, Furch – L. Horký, Raška, Vodný – P. Kratochvíl, Nedvídek, Kusko – Paták, T. Král, J. Čejka – Ferda, Střondala, Mlynář.  Trenéři: Martin Sobotka, Jaroslav Barvíř.
 
HC Slovan Ústí nad Labem: Stezka (Groh) – Hes, M. Jandus, Březák, Látal, Zukal, M. Zdvořáček – D. Merta, Vrdlovec, Chrpa – Melka, Roubík, Severa – T. Jandus, L. Volf, P. Kousal – Davídek, Čermák, Tůma.   Trenéři: Tomáš Mareš, Martin Štěpánek.
 
Autor: Václav Beneš
 
Foto: Jiří Mokrý
 






















 

 














 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana