Stadion uhájil svou tvrz proti nájezdu kladenských Rytířů

Litoměřice - V minulém kole prohráli litoměřičtí hokejisté na ledě do té doby poslední Kadaně, která se díky této výhře posunula na čtrnáctou příčku. Tentokrát přivítali Jágrovo Kladno. Ten kdo na tento zápas přišel, určitě nelitoval, protože byl k vidění dramatický souboj od prvních do posledních vteřin. V první třetině se ujali vedení domácí, ale do první přestávky bylo srovnáno. Ve druhé části odskočili do vedení hosté, ale do posledního dějství se opět vstupovalo za nerozhodného stavu. Bitvu rozhodl ve prospěch Severočechů svým druhým přesným zásahem Šik.

V první minutě nastřelil puk do útočného pásma Nash, ale tam se jej ujímá Marcel a zakládá první litoměřickou akci. Ve druhé minutě si Brízgala pohlídal Smetanovo nahození od modré čáry. V téže minutě je Rytířům odpískáno zakázané uvolnění. O chvíli později se proti Brízgalovi rozjel Šik, ale Svedlund ho nepustil do zakončení. Ve třetí minutě vyráží D. Dvořák střelu Hajného a poté si poradil u s pokusem Bláhy. Ve čtvrté minutě putují na trestnou lavici Válek s Kubíkem, oba za hrubost. V téže minutě se vydal podél pravého mantinelu na zteč Kružík, ale k zakončení se nedostal. V páté minutě si Brízgala pohlídal branku objíždějícího Korkiakoskuho a poté včas přikryl kotouč. V šesté minutě nezaskočila D. Dvořáka Kružíkova rána z prostoru mezi kruhy. V sedmé minutě pálí Vildumetz, ale D. Dvořák je připraven. V osmé minutě našel Bláha za brankou Hajného, jenž se pokusil D. Dvořáka překvapit zakončením u pravé tyče, leč neuspěl. V deváté minutě poslal Strejček čistě tělem ledu pronikajícího Kružíka. V čase 09:16 přihrál Válek na levé straně ke koncové čáře Gasparovi, ten mu vrátil puk do kruhu a Brízgala je bez šance. Domácí se díky této parádní akci ujímají vedení. Ve 12. minutě nahodil kotouč do ohně Jebavý, ale Brízgala udržel několik následných dorážek před brankovou čárou. V téže minutě končí Říhova nepřesná přihrávka zakázaným uvolněním. Ve 13. minutě sebral Kaut puk Strejčkovi, ale nepropálil dvojici bránících Severočechů. Ve 14. minutě neobral Šik za kladenskou brankou o puk Kehara a hosté se tak mohou vydat do útoku. V 15. minutě postrádá přesnost Vampolova teč a poté neprošla přihrávka na volného a dobře postaveného Zajíce. V 16. minutě obešel Kružík Voženílka. V téže minutě zaútočil po levé straně Jelínek, ale jeho rána končí na sklapnutých betonech D. Dvořáka. V 17. minutě nedokázal Zikmund obstřelit pozorného Gaspara. V 19. minutě ztroskotal Redlich v útočném pásmu na Voženílkovi a po lítém boji u mantinelu si připisuje další úspěšný zákrok D. Dvořák. V téže minutě nabil Kubík Vampolovi, jehož střela se nevešla mezi tři tyče. V čase 19:59 přihrál Vampola z hranice brankoviště na pravou stranu, odkud přesné míří Zikmund. Těsně před první přestávkou je srovnáno. Šest vteřin před koncem této části je J. Dvořák potrestán za sekání a o tři vteřiny později Kubík za podražení. První třetina končí a mužstva odcházejí do kabin za nerozhodného stavu 1:1.
 
Ve 21. minutě zlikvidoval Brízgala nájezd Korkiakoskiho a s následnou dorážkou téhož hráče mu vypomohli obránci. Ve 22. minutě si na Brízgalovi vylámal zuby nejen střílející Válek, ale i dorážející Smetana. Ve 23. minutě zastavuje Kehar Rouska. Ve 24. minutě nabil Řehoř Válkovi, jehož bomba se pouze otřela o boční síť. V téže minutě nastřeluje Zikmund z hranice brankoviště tyč, od níž se kotouč odráží za branku. Ve 26. minutě přišpendlil Hajný na mantinel Marcela, ale Severočeši se usazují v útočném pásmu a několik pokusů prověřuje Brízgalovu pozornost. Ve 28. minutě ujeli Řehoř s Válkem do přečíslení dva na jediného obránce, ale Zajícovi vypomohl rychle se vracející Svedlund a bylo po šanci. V téže minutě vyhazuje Vampola kotouč obloučkem do středního pásma. O chvíli později jsou současně vyloučeni Vampola za krosček a Havelka za hrubost. Ve 29. minutě míjí o fous pravou tyč kladenské branky Málkova bomba. V čase 30:04 dojel na pravé straně Vampola dlouhou Zelingrovu přihrávku, obkroužil s pukem branku a zasunul jej k tyči, po pravici D. Dvořáka, který se nestačil přesunout. Ve 31. minutě operují Rytíři v útočném pásmu a D. Dvořák se musí mít na pozoru. Ve 32. minutě si vykoledoval Hajný trest dvě plus deset minut za zásah do oblasti hlavy a krku. Ve 33. minutě se Litoměřickým nedaří Brízgalu ohrozit. Ve 34. minutě zblokoval Nash Flynnovu střelu. Ve 35. minutě zachytili hosté nepřesnou přihrávku a pomalu se vydávají do útoku. Ve 36. minutě našel Kloz Rouska, ale ten pálí vysoko nad branku. Ve 37. minutě obešel Flynn Zelingra a poté vystřelil těsně vedle. V čase 37:42 nabil Havelka po vhazování v levém kruhu od koncové čáry mezi kruhy číhajícímu Šikovi, jehož bomba se zastavuje až v síti. Ve 38. minutě bude Málek pykat za zdržování hry. Ve 39. minutě sice Rytíři operují před D. Dvořákem, ale k pořádnému zakončení se dostat nemohou. V téže minutě si vykoledoval Nash menší trest za nedovolené bránění. O chvíli později vyráží Brízgala ke Keharovi kotouč nahozený Korkiakoskim. Ve 40. minutě se kladenským nedaří překonat spolehlivě fungující obranu Severočechů. Druhá třetina končí a na tabuli stále svítí nerozhodný stav, tentokrát 2:2.
 
Ve 41. minutě zavezl Smetana puk za kladenskou branku, odkud se pokouší založit akci svého celku. Ve 43. minutě se vydal do samostatného úniku Vildumetz, ale s pozorným D. Dvořákem si neporadil. Ve 44. minutě je Vampola potrestán za podražení. V téže minutě se nepodařilo Kautovi vytlačit Severočechy do středního pásma. Ve 46. minutě odpalují kladenští kotouč přes celé kluziště, kam pro něj vyráží Smetana. Ve 47. minutě se Rytíři osvobozují pouze za cenu zakázaného uvolnění. Ve 48. minutě jsou na trestnou lavici vykázáni Marcel za nedovolené bránění a Hořava za hrubost. V 50. minutě neobešel Vampola Kloze a musí tudíž založit další útok ve středním pásmu. V téže minutě nabil Kaut na modrou čáru Keharovi, jehož střelu si i přes zakrytý výhled D. Dvořák dokázal najít. V 51. minutě se přes čtveřici soupeřů neprobil Svedlund. V čase 51:53 zavezl kotouč do útočného pásma Flynn, jehož přihrávka z pravé strany nachází mezi kruhy najíždějícího Šika a ten svou bombou vyhání pavouky z šibenice kladenské branky. V 53. minutě přitlačil opakovaně Marcel na mantinel Svedlunda, ale litoměřickou akci zastavuje odpískaný úmyslný ofsajd. V 54. minutě našel Kubík Vampolu, kterému nedokázal ve střelbě zabránit Smetana, a D. Dvořák musel vytáhnout další důležitý zákrok. V 55. minutě přihrál Korkiakoski přes trojici bránících soupeřů J. Dvořákovi, jehož střela míjí vzdálenější tyč kladenské klece. V 56. minutě se Rytíři pomalu nadechují k další akci. V 57. minutě sice napřáhl Svedlund, ale puk mu podjíždí pod hokejkou a pozorný Strejček jej vyváží do středního pásma. V 58. minutě odsedí Filip trest za příliš mnoho hráčů na ledě, kterým se provinila kladenská střídačka. V téže minutě se probil do útočného pásma Vampola, ale kousek za modrou čárou byl odzbrojen. O chvíli později zastavuje Redlichovu samostatnou akci v pádu Kloz a Korkiakoski vyváží puk až k Brízgalovi. V 59. minutě byl Flynn pomalejší než dvojice Středočechů. V čase 58:30 si bere trenér Lidický oddechový čas. V čase 59:10 pádí Brízgala na střídačku. Dvacet vteřin před koncem je Flynn vyloučen za vysokou hůl. O tři vteřiny později zblokoval Jebavý Říhovu bombu od modré čáry. O chvíli později odpaluje Korkiakoski kotouč přes všechny čáry. Utkání končí a Stadion se raduje ze zisku tří velmi cenných bodů.     
   
HC Stadion Litoměřice - Rytíři Kladno   3:2 (1:1, 1:1, 1:0) 
 
Branky a nahrávky: 10. Válek (Gaspar, Marcel), 38. Šik (M. Havelka, J. Dvořák), 52. Šik (Flynn, Málek) – 19. Zikmund (Vampola), 31. Vampola (Zelingr). Rozhodčí: Wagner, Zubzanda – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 6:8, navíc Hajný (Kladno) - 10 minut osobní trest, za zásah do oblasti hlavy a krku. Bez využití. Diváci: 1 286. Střely na branku: 27:21 (11:8, 9:10, 7:3). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 3:2.

HC Stadion Litoměřice: D. Dvořák (Michajlov) – Marcel, Gaspar, Smetana, D. Málek, Jebavý, Strejček, Dajčar – Korkiakoski, J. Kloz, Rousek – Voženílek, Válek, Řehoř – Flynn, M. Zadražil, Machač – J. Dvořák, M. Havelka, Šik.  Trenéři: David Bruk, Daniel Tvrzník.
 
Rytíři Kladno: Brízgala (Cikánek) – Zajíc, Nash, Zelingr, P. Hořava, J. Říha, Kehar, Veber – Zikmund, Vampola, Kubík – Redlich, T. Kaut, Kružík – Vildumetz, Svedlund, Jelínek – Bláha, Filip, Hajný.  Trenéři: Jindřich Lidický, David Čermák, Mgr. Jan Kregl.
 
Autor: Václav Beneš
 
Foto: Karolína Štolcová 
 





























 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana