Slavoj B doma přestřílel písecké Sršně B o třiatřicet bodů

Litoměřice - Jak už to ve 2. basketbalové lize bývá zvykem, o každém druhém víkendu čeká na účastníky porce dvou zápasů. V neděli 27. ledna 2019 přivítal Slavoj B na své palubovce Sokol Písek Sršně B, kterému měl co odvádět. První poločas přinesl opravdovou nefalšovanou bitvu o každý bodík. Hosté sice vyhráli první čtvrtinu, ale o pouhý bod. Domácí zabrali a na přestávku odcházeli s jednobodovým náskokem oni. Ve třetí desetiminutovce písečtí zcela propadli a litoměřičtí si během ní vytvořili rozhodující náskok, který v poslední části ještě navýšili. Slavoji B patří po tomto dvoukole sedmá příčka.
 
První čtvrtina přinesla střelecké hody a vyrovnaný souboj, ve kterém měli mírně navrch Jihočeši, jenž tuto část vyhráli těsně 21:22. Bitva nepolevovala a přetahovaná o každý bodík, jenž mohl tento duel rozhodnout, pokračovala až do přestávky, na kterou soupeři odcházeli za stavu 40:39. Ve třetí čtvrtině převzali litoměřičtí otěže zápasu pevně do svých rukou a začali se Sršňům vzdalovat. Po třech odehraných čtvrtinách svítil na tabuli stav 68:51. Severočeši nepolevili a v posledních deseti minutách svůj náskok navýšili až na 89:56 a mohli se tak radovat z parádní odvety a výhry o třiatřicet bodů.
 
Slavoj BK Litoměřice B - Sokol Písek Sršni B   89:56 (21:22, 40:39, 68:51)
 
Slavoj BK Litoměřice B: Kynzl 22, Bělohlávek 15, Bohuslav 15, Hanzlík 14, Zych 9, Skalička 6, Kmoch 3, Němec 2, Sichrovský 2, Radimský 1. 
 
Sokol Písek Sršni B: Janda 14, Procházka 14, Musil 10, Pistulka 6, Jirsa 4, Koc 4, Blažek 2, Jílek 2.
 
Autor : Václav Beneš
 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana