Slovan si veze z Jihlavy, po tragické druhé třetině, sedmičku

Jihlava - V minulém kole porazili ústečtí hokejisté v domácím zápase Benátky nad Jizerou. Tentokrát se představili v Jihlavě, kde je přivítal lídr soutěže, kterým je místní Dukla. V první třetině sice čekali diváci na góly marně, ale ve druhé části předvedli domácí opravdovou střeleckou smršť a nešťastný Stezka lovil kotouč ze své sítě šestkrát. V posledním dějství se postavil do branky Volke, ale i toho jihlavští překonali. Za rozhodnutého stavu zaznamenal čestný úspěch Severočechů Blaha. Slovan zůstává i po tomto kole na předposlední příčce a může být rád, že se vyhne baráži, protože tato soutěž je uzavřena.  
 
V první minutě posouvá Čachotský z prostoru mezi kruhy kotouč před branku, ale tam jej neprocedil za Stezkova záda Pekr. V téže minutě krotí Stezka Štebihovu bombu od modré čáry. Ve druhé minutě vystihl Hrníčko přihrávku směřující na Chloubu. V téže minutě vykopává Stezka betonem Půžovu ránu od modré čáry. Ve třetí minutě je Kajínkovi odpískána přihrávka rukou. Ve čtvrté minutě neustál Anděl souboj za ústeckou brankou a přetížená obrana Severočechů si může na chvilku oddechnout. V páté minutě zakládá další akci Dostálek, ale Stezka stále drží akcie svého týmu hodně vysoko. V téže minutě končí na Stezkových betonech Kajínkova střela od modré čáry a na útočný výlet se vydává Planý. V sedmé minutě neprošla Holého přihrávka na Anděla. V téže minutě nachází Suchánek Harkabuse, jehož nabídku před branku nezužitkoval žádný ze spoluhráčů. V osmé minutě vyhazuje Pohl kotouč na zakázané uvolnění. V téže minutě nepřešel přes útočnou modrou čáru Hrníčko, ale Schwamberger brzy vzdává souboj s přesilou protihráčů. V desáté minutě postrádá přesnost Štindlova přihrávka a do útoku vyráží Tůma. V téže minutě je Čachotskému odpískán ofsajd. O chvíli později pálí Čachotský z levého kruhu k bližší tyči, ale tam je připravená Stezka. Ve 12. minutě míří z pokleku těsně vedle Matějíček. V téže minutě Stezka raději přidržel nahozený kotouč. Ve 13. minutě zastavuje Stezka svými betony Půžovu bombu z těsné blízkosti. V téže minutě odpaluje Stezka kotouč až na zakázané uvolnění. Ve 14. minutě si připisuje Stezka další důležitý zákrok. V téže minutě prověřil pozornost gólmana Lundströma Chlouba. Ochvíli později se z levé strany natlačil na branku Dostálek, ale po povedené kličce mu odskakuje před odkrytou brankou kotouč. V 15. minutě se neujaly dorážky Klímy s Fajkusem. V 16. minutě vyslal Pohl na levé straně do šance Anděla, ale ten trefuje pouze Stezkovu hruď. Ihned po vhazování ho napodobuje Pekr. V 17. minutě se Stezka zapotil se Štebihovou bombou od modré čáry. V 18. minutě poznal Málkovu tvrdost Klíma, jenž po souboji s ním vyráží s bolestivou grimasou v obličeji na střídačku. V 19. minutě se stihl Stezka přesunout proti Půžově střele od modré čáry. V 19. minutě je Mert potrestán za držení. O chvíli později poslal Pekr přihrávku do prostoru, kde nebyl žádný z jeho spoluhráčů. Ve 20. minutě si Čachotský najel mezi dvojici obránců a pouze kotouč posouvá ke vzdálenější tyči a odjíždí pryč. První třetina končí a mužstva odcházejí do kabin za nerozhodného stavu 0:0.
 
V čase 20:15 posunul Anděl po levém mantinelu puk na modrou čáru Pohlovi ten nabil na střed Kajínkovi, jehož bomba bez přípravy se zastavuje až v síti. O chvíli později nastřeluje Šťovíček z rychlého protiútoku levou tyčku. Ve 22. minutě rozehrává Lundström kotouč na Holého, jehož dlouhá přihrávka končí zakázaným uvolněním. Ve 23. minutě přizvedává Lundström do ochranné sítě Hesovu přihrávku. V téže minutě posílá Stezka před dojíždějícím Harkabusem kotouč do ochranné sítě. Ve 24. minutě si Stezka pohlídal Matějíčkovu ránu od modré čáry. V čase 24:15 vyslal Holý do samostatného úniku po levé straně Hrníčka jehož střela z kruhu se zastavuje až v síti. Na začátku 26. minuty si Chlouba špatným postojem při vhazování vykoledoval menší trest za nesportovní chování. V čase 25:38 nabil Pekr z levého kruhu Andělovi jenž nedává Stezkovi střelou v pokleku sebemenší šanci. V čase 27:09 zachytil kotouč na modré čáře Váňa a z vrcholu pravého kruhu překonává nešťastného Stezku počtvrté. Ve 30. minutě je Kajínek vyloučen za nedovolené bránění. V téže minutě obral Málka o kotouč vracející se Štindl. Ve 31. minutě se hosté stále nemohou dostat k jakékoliv šanci. V téže minutě našel Harkabus mezi kruhy Holého, ale ten na Stezku nevyzrál. V čase 32:03 nachází Klíma od levého mantinelu křížnou přihrávkou na vrcholu pravého kruhu Štindla, jehož pokus usměrňuje za Stezkova záda u vzdálenější tyče číhající Pekr. Ve 33. minutě vypálil od modré čáry Suchánek, ale Osmíkovu teč nachází Stezka v lapačce. Ve 35. minutě se zdá, že jsou domácí s průběžným výsledkem spokojeni a začínají více bavit diváky. Ve 36. minutě nahlédl do útočného pásma Zukal. V téže minutě posouvá Pekr kotouč na Čachotského, ale vracející se obránce byl u něj rychleji. Ve 38. minutě nachází Chlouba z levé strany v pravém kruhu T. Janduse, jehož pokus letí vysoko nad branku. O chvíli později je upravována popraskaná ledová plocha. Hra pokračuje. Ve 39. minutě vyrazil přes celé kluziště Planý, jehož povedenou střelu z pravého kruhu Lundström vyráží. V téže minutě došlo po přerušení hry na ruční výměnu názorů mezi Váňou a Zdvořáčkem, ale vylučovat se nebude. Ve 40. minutě hledá Pekr z ostrého úhlu před brankou Anděla, ale ten posílá puk bruslí těsně vedle. V čase 39:45 přidržel Zukal zakončujícího Anděla, ale puk se odráží do levého kruhu k Pohlovi, jehož střela se šťastně odráží od na ledě se povalující Zukalovy hokejky za záda zcela bezmocného Stezky. Druhá třetina končí a na tabuli svítí hrozivý stav 6:0.
 
Do třetí části nahrazuje v ústecké brance Stezku Volke. Ve 42. minutě nezpracoval Dostálek Matějíčkovu přihrávku. V téže minutě likviduje Volke dva Fajkusovy pokusy z pravé strany. Ve 43. minutě bude Hrníčko pykat za držení. O chvíli později usedá na opačnou stranu trestné lavice Schwamberger za nedovolené bránění a síly na ledě jsou vyrovnány. V téže minutě posílá Pekr Čachotského nahození k Volkemu, který se zaskočit nenechal. V čase 43:21 zavezl Čachotský kotouč do pravého kruhu, kde jej přenechal Pekrovi, jehož bomba bez přípravy prošla Volkemu mezi betony. Ve 46. minutě si poslal Dostálek kotouč příliš daleko. V téže minutě nedojel puk Hrníčko a píská se zakázané uvolnění. Ve 47. minutě odpalují Severočeši kotouč na zakázané uvolnění. V téže minutě si na Volkem vylámal zuby dorážející Čachotský. O chvíli později vystavuje Volke stopku i zakončujícímu Andělovi. V čase 48:43 nachází T. Jandus na pravé straně na modré čáře Blahu, jenž si najel ke středu a z vrcholu levého kruhu nachází mezeru mezi Lundströmovými betony. V 50. minutě operují hosté v útočném pásmu. V 51. minutě napřáhl mezi kruhy Čachotský, jehož střela bez přípravy letí vysoko nad. V 52. minutě zastavuje Fajkusův kotník Klímovu bombu a nováček v jihlavském dresu kulhá na střídačku. V 53. minutě je vidět, že jsou oba soupeři smířeni s výsledkem. V 54. minutě si Lundström poradil nejen s ránou Hese od modré čáry, ale i s Kropáčkovou dorážkou. V 55. minutě utíká domácím kotouč na zakázané uvolnění. V 56. minutě padá v rohu jeden z rozhodčích a bere to s nadhledem. V 57. minutě nezpracoval Dostálek přihrávku od Harkabuse a ta další končí na zakázaném uvolnění. V 58. minutě neobešel Fajkus Zdvořáčka a na druhé straně likviduje Lundström Gottfriedův pokus. V 59. minutě zahákoval Kajínek Krliše a je vykázán na trestnou lavici. V téže minutě se neujala Hesova střela a Dostálek uklidňuje hru ve vlastním obranném pásmu. V 60. minutě vyhazuje Štebih kotouč přes všechny čáry. Utkání končí a Dukla se zcela zaslouženě raduje. Slovan míří po dalším debaklu smutně do kabin.   
 
HC Dukla Jihlava - HC Slovan Ústí nad Labem   7:1 (0:0, 6:0, 1:1) 
 
Branky a nahrávky: 21. Kajínek (J. Pohl, Anděl), 25. Hrníčko (J. Holý), 26. Anděl (Pekr, J. Pohl), 28. D. Váňa (Půža), 33. Pekr (Štindl, Klíma), 40. J. Pohl (Anděl), 44. Pekr (Čachotský) – 49. Blaha (T. Jandus, Planý). Rozhodčí: Kostourek, Jechoutek – Gabriel, Zmeškal. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:0. Diváci: 1 074. Střely na branku: 46:17 (15:3, 15:5, 16:9). Průběh utkání: 7:0, 7:1. 
 
HC Dukla Jihlava: Lundström (Honzík) – Kajínek, J. Holý, Štebih, Matějíček, J. Pohl, Suchánek, Štindl – Anděl, Čachotský, Pekr – Harkabus, Osmík, Dostálek – Klíma, Fajkus, Hrníčko – D. Váňa, Půža.  Trenéři: Petr Vlk, František Zeman.
 
HC Slovan Ústí nad Labem: Stezka (41. Volke) – M. Zdvořáček, D. Málek, Hes, Mert, Blaha, Zukal, Seemann – Krliš, Schwamberger, J. Veselý – T. Jandus, Kropáček, Chlouba – Gottfried, Tůma, Planý.  Trenéři: Tomáš Mareš, Martin Štěpánek.
 
Autor: Václav Beneš
 
 



























































 

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana