Arma na Vyšehradě selhala a domů si veze čtyřgólový příděl

Praha - V prvním kole nového ročníku FORTUNA NÁRODNÍ LIGY uhráli ústečtí fotbalisté cennou remízu v domácím souboji s Vysočinou Jihlava. Tentokrát se představili na stadionu Slavoje Vyšehrad, nováčka této soutěže. Hosté přijížděli v roli favorita, ale po necelé půlhodině je zaskočil Vernerův přesný zásah. Ve druhé půli přidali domácí pojistku, ale devět minut vykřesal pro Severočechy naději kapitán Peterka, když čtvrt hodiny před tím neproměnil Krátký pokutový kop. Definitivní rozhodnutí přinesly tři nastavené minuty, během nichž inkasovala Arma ještě dvakrát.   

V první minutě se vydávají do útoku domácí, ale míč jim utíká za koncovou čáru a tak může v poklidu rozehrávat Tvrdoň. Ve třetí minutě vystrašila gólmana Otáhala Švejdíkova nepříjemná malá domů, kterou musel hasit před dobíhajícím Basseyem šťastným odvrácením na roh. V osmé minutě dostal Bassey parádní přihrávku do uličky, míč si zpracoval, ale poté míří těsně vedle. V desáté minutě rozehrávají ústečtí rohový kop, ale Pražané se ubránili. V 11. minutě si hosté vypomohli útočným faulem. Ve 12. minutě rozehrává Brejcha přímý kop na krátko a poté, co se míč dostává do vápna, se jej chopí Severočeši. V 15. minutě rozehrává Verner přímý kop ze středu hřiště pouze do Tvrdoňových rukavic. V 17. minutě si vykoledoval žlutou kartu Pimpara. V 18. minutě kombinují hosté před pokutovým územím Vyšehradu. V 19. minutě si vysloužil žlutou kartu Verner. Ve 20. minutě fauluje u středové čáry Drobílek. Ve 24. minutě operují ústečtí na domácí polovině. Ve 26. minutě se ve zmatku v ústeckém pokutovém území nejlépe zorientoval Verner, jenž odražený míč posílá těsně před hranicí malého vápna nechytatelnou bombou za Tvrdoňova záda. Ve 29. minutě ukrývá Otáhal míč před dobíhajícími soupeři. Ve 31. minutě končí prudká přihrávka na Poučka v autu. Ve 33. minutě nenachází Bassey ve vápně zpětnou přihrávkou žádného ze spoluhráčů. Ve 34. minutě si došel Otáhal pro nebezpečný centr. Ve 35. minutě nastřeluje Vejvar pouze boční síť. Ve 38. minutě byl ve vápně na hranici pravidel odstaven od míče Richter, ale píšťalka hlavního rozhodčího se neozývá. Ve 40. minutě vytahuje Otáhal parádní zákrok a vytěsňuje nepříjemnou ránu na roh. Ve 43. minutě se dostává v malém vápně k hlavičce Písačka, ale míč usměrňuje nad branku. Ve 44. minutě postrádá přesnost Drobílkova dalekonosná střela. Další akci Pražanů zastavuje ofsajd. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 1:0.
 
Ve 46. minutě došlo k nepřehledné situaci před Otáhalem, kterého sice překonal Richter, jehož střelu zastavují před brankovou čárou obránci, kterým může děkovat za pomoc. Ve 48. minutě míří Verner z přímého kopu do Šibenice, ale Tvrdoň vytěsňuje jeho parádní ránu na roh. V 53. minutě zastavuje ústeckou akci ofsajd. V 54. minutě napřahuje z dálky Krátký, ale nastřeluje pouze Otáhala, jenž vyráží míč nad sebe, a další pokračování zastavuje ofsajd. V 55. minutě není odpískána penalta ani po hraničním zákroku ve vápně na Krátkého. V 58. minutě vybojoval Pouček rohový kop. V 60. minutě nahrazuje na domácí straně Čvančara Veselého a v ústeckém dresu Drame Bílka. V 61. minutě si pro prudkou přihrávku na Vejvara došel Tvrdoň. V 66. minutě odstupuje Valenta a na trávník vbíhá Matějka. V téže minutě potrestal hrubku Severočechů Vejvar, jenž podél Tvrdoně posílá míč do branky. V 68. minutě se hosté konečně dočkali pokutového kopu po Drozdově nedovoleném obranném zákroku ve vápně na Basseye. V 69. minutě si staví míč Krátký, který jej posílá k tyči, ale Otáhal si vybírá správnou stranu a jeho pokus vykopává. V 72. minutě střídá Rataj Poučka.  V 73. minutě nahrazuje Žežulka Vejvara. V 75. minutě si Richter zpracoval parádní přihrávku za obranu, ale ve výborné pozici pálí těsně vedle tyče. V 76. minutě odstupuje Krátký a na trávník vbíhá Jirkovský. V 77. minutě se hosté dopouštějí útočného faulu. V 81. minutě napřáhl Peterka a jeho dalekonosný pokus se zastavuje až v síti. V 83. minutě kombinují Severočeši před Otáhalem. V 86. minutě dostává Otáhal žlutou kartu. V 88. minutě vyráží Tvrdoň na roh Vernerovu ránu z dálky. Nastavují se tři minuty. V 91. minutě ukazuje sudí Ardeleanu žlutou kartu Čvančarovi. V téže minutě rozhoduje o výhře Vyšehradu přesnou střelou Čvančara, který uklízí do sítě Ratajovu střelu odraženou od tyče. V 92. minutě si vykoledoval žlutou kartu Tvrdoň, jenž fauloval ve vápně Vernera, a Pražané budou kopat penaltu. V 93. minutě si staví míč Verner, jenž se nemýlí a uzavírá konečný výsledek na pro ústecké velmi krutých 4:1.   

FC Slavoj Vyšehrad - FK Ústí nad Labem   4:1 (1:0)

Branky: 26. Verner, 66. Vejvar, 90+1. Čvančara, 90+3 Verner (pen.) – 81. J. Peterka. Rozhodčí: Petr Ardeleanu – Jan Hurych, Lukáš Matoušek. ŽK: 19. Verner, 68. Drozda. 86. Otáhal, 90. Čvančara – 17. Pimpara, 25. Strada, 90+2 Tvrdoň. Diváci: 658.
 
FC Slavoj Vyšehrad: Otáhal – Pardubský, Švejdík, Drozda, V. Mareš – Veselý (60. Čvančara), Drobílek (C), Brejcha, Verner, Vejvar (73. Žežulka) – Pouček (72. Rataj).  Trenéři: Roman Veselý, Oldřich Pařízek.     
                
FK Ústí nad Labem: Tvrdoň – Strada, Brak, Pimpara, Písačka – J. Peterka (C), M. Bílek (60. Drame), Valenta (66. Matějka), Krátký (76. Jirkovský), D. Richter – Bassey.  Trenéři: Aleš Křeček, Petr Vrabec, Juraj Šimurka.   
 
Autor: Václav Beneš
 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana