Litoměřičtí turisté navštíví naučnou stezku Koukolova hora - Kotýz a Koněpruské jeskyně

Litoměřice, Berounsko - Počasí nám v posledních dnech znovu pěkně zostra připomíná, že je tu v plné parádě pravé a nefalšované léto, prázdniny a čas toužebně očekávaných dovolených. Meteorologové nás delší dobu připravovali na příchod další vlny tropických veder a předpověď jim vyšla. Noční teploty šplhají přes dvacítku. Příroda dlouho toužebně vyhlíží pár kapek deště, který snad napomůže k tomu, aby znovu hrála letními barvami. Ve středu by měla při skoro zataženu  eplota poklesnout k 22°C a přijít by měl slabý deštík s bouřkami. Praví a spoustou našlapaných kilometrů vytrénovaní turisté se bez ohledu na výkyvy počasí účastní výletů pořádaných v průběhu celého roku. Další příjemnou akcí by mohl být výlet na Berounsko. 
 
Naučná stezka Koukolova hora začíná v osadě Slavíky, poté vystupuje na vrchol Koukolovy hory, a po opětovném sestupu a přesunu do obce Havlíčkův Mlýn vystupuje příkrým srázem kolem skalního útvaru Axamitova brána na temeno Kotýzu, kde končí. 

Ve středu 31. července 2019 pořádá Klub českých turistů Litoměřice další z výletů, kterým je návštěva Berounska. Zájemce čeká náročnější osmikilometrová trasa z Berouna naučnou stezkou Koukolova hora - Kotýz ke Koněpruským jeskyním a do Koněprus. Sraz účastníků je v Litoměřicích na horním nádraží, odkud odjíždí vlak v 6.44 hodin. V Lovosicích se bude přesedat na rychlík Labe, který odjíždí v 6.59 hodin do Prahy na hlavní nádraží a odtud se pokračuje v 8.20 hodin do Berouna. Účastníky čeká procházka letní krajinou. Více informací poskytne průvodkyně Marta Brožová na telefonním čísle 737 041 854.
 
Věřme, že se počasí vydaří, všichni účastníci prožijí další nádherný a návštěvou krásné přírody provoněný den, během něhož nasbírají spoustu nových zážitků a poznají další zajímavá zákoutí, o kterých možná dosud neměli ani tušení. Všichni jsou srdečně zváni.
 
Autor: Václav Beneš
 


.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana