Ústečtí turisté se v rámci první srpnové Lokosoboty vypraví na Helfenburk

Ústí nad Labem, Helfenburk - Počasí nás v posledních dnech znovu testuje a s příchodem druhého měsíce letních prázdnin šplhají teploty těsně pod tropickou třicítku, což naprostá většině lidí snáší jen stěží. Již od prvního dne letošního roku pořádají ústečtí turisté spoustu zajímavých akcí a všem je jasné, že nebudou zbytečně zahálet ani o první srpnové sobotě, na kterou zatím meteorologové slibují zataženo, bouřky a teplotu 20°C. V rámci další Lokosoboty, v tomto kalendářním roce již jedenatřicáté, se vypraví k Úštěku, na zříceninu hradu Helfenburk.  
 
Helfenburk u Úštěka je zřícenina hradu ze 14. století, nacházející se tři kilometry od městečka Úštěk v okrese Litoměřice. Od roku 1964 je chráněn jako kulturní památka České republiky. Byl vystavěn na vrcholu pískovcové ostrožny, která vybíhá do zalesněného údolí Hrádecký důl ve výšce 310 metrů nad mořem s převýšením 70 metrů nad dnem údolí.
 
V sobotu 3. srpna 2019 pořádá Klub českých turistů Loko Ústí nad Labem VT další Lokosobotu, která nese všeříkající název Na Helfenburk. Sraz účastníků, které čeká jedenadvacetikilometrová trasa z Úštěku přes Helfenburk a Husu do Blíževedel, je v 7.25 hodin na hlavním nádraží v Ústí nad Labem. Průvodkyní bude Libuše Puchernová.
 
Snad se počasí o víkendu vydaří a každý z výletníků prožije další z parádních výletů po nedalekém okolí, během něhož se sice příjemně unaví, ale současně si z něho odnese spoustu neopakovatelných zážitků. Všichni jsou srdečně zváni.
 
Autor: Václav Beneš
 
 














 



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana