O poslední srpnové Lokosobotě navštíví ústečtí turisté Ronov a Vlhošť

Ústí nad Labem, Českolipsko - Počasí nám v posledních dnech znovu dokazuje, že je tu stále léto, a to v plné parádě, i s tropickými vedry. Znovu hledáme stinná místa, kde bychom alespoň na chvíli utekli z dosahu žhavých slunečních paprsků a trochu se schladili. Již od prvního dne letošního roku pořádají ústečtí turisté spoustu zajímavých akcí a všem je zcela jasné, že nebudou zbytečně zahálet ani o poslední prázdninové sobotě, na kterou zatím meteorologové slibují teplotu 30°C. V rámci další Lokosoboty, v tomto kalendářním roce již pětatřicáté, navštíví Ronov a Vlhošť.

Vlhošť je výrazný neovulkanický kopec v okrese Česká Lípa. Přírodní rezervace Vlhošť se rozkládá na vrcholech a na části svahů, je nejvyšším kopcem Polomených hor a je ve správě Chráněné krajinné oblasti Kokořínsko, jejímž je nejvyšším bodem. V jedné z báchorek se vypraví o tom, že na kopci Vlhošť se scházeli vlkodlaci, kteří se pak rozprchli do okolí, aby rdousili lidi, trhali stáda dobytka na cáry a případně nakazili nějakého nešťastníka, aby se s úplňkem změnil na stejné monstrum. 
 
V sobotu 31. srpna 2019 pořádá Klub českých turistů Loko Ústí nad Labem VT další Lokosobotu, která nese všeříkající název Ronov a Vlhošť. Sraz účastníků, které čeká třiadvacetikilometrová trasa z Kravař přes Ronov a kolem Vlhoště do Zahrádek, je v 7.30 hodin na hlavním nádraží v Ústí nad Labem. Průvodkyní bude Libuše Puchernová.

Snad se počasí o víkendu vydaří na jednočku a každý z účastníků prožije další z nádherných dnů, během něhož se sice příjemně a zdravě unaví, ale současně si z něho odnese spoustu nových zážitků. Všichni jsou srdečně zváni.
 
Autor: Václav Beneš
 
Foto: toulavej.estranky.cz
 

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana