Litoměřicko doma sfouklo Jiskru Modrou až v nekonečně dlouhém penaltovém rozstřelu

Litoměřice - V minulém kole vyhráli litoměřičtí fotbalisté na hřišti o záchranu bojujícího předposledního Jílového. Tentokrát na svém stadionu přivítali Jiskru Modrou. Ten kdo si našel čas a vážil cestu na tento zápas určitě nelitoval. Do zápasu vstoupili lépe domácí, kteří se po necelé půlhodině ujímají vedení. Hosté brzy po přestávce srovnali krok a poté se čekalo, zda udělá některý ze soupeřů rozhodující chybu, která tuto bitvu rozhodne. Šest minut před koncem byl vyloučen Fejfar, ale litoměřickým se tuto krátkou početní výhodu zužitkovat nepodařilo. Vítěze tak musí za nerozhodného stavu určit až penaltová loterie, tentokrát nekonečně dlouhá, na jejímž konci se mohou radovat ze zisku druhého bodu šťastnější domácí. Litoměřicku patří po tomto kole druhá příčka, ale přeskočit ho ještě může Mostecký FK, který má jeden zápas k dobru.

V první minutě letí Polákův dlouhý nákop až za koncovou čáru. Ve třetí minutě vybíhá V. Mikoláš ven z vápna a odkopává míč před dobíhajícím Ahmedem, ale netrefuje se ideálně a posílá jej pouze do zámezí. Ve čtvrté minutě se protáhl po levé straně do vápna Vaněk, ale M. Novotný sráží u bližší tyče jeho pokus na roh. V téže minutě rozehrává T. Fejfar rohový kop z levé strany, ale Polákova teč mezi tři tyče nezamířila. V páté minutě fauluje T. Fejfar Hraničku. V sedmé minutě fauluje Hruška u středové čáry Mayerhofera. V téže minutě sbírá V. Mikoláš nepřesnou Polákovu přihrávku na za obranu nabíhajícího Ahmeda. V osmé minutě pálí M. Novotný z dálky bez přípravy hodně nepřesně. V deváté minutě se neprobil středem do vápna Vaněk. Ve 14. minutě nepouští M. Novotný ve vápně do zakončení T. Fejfara. V téže minutě si došel V. Mikoláš pro centr M. Fejfara z přímého kopu. V 15. minutě pálí z hranice velkého vápna hodně nepřesně Frank. V 17. minutě centruje z levé strany Šraga, ale Hraničkovi se nedaří z těsné blízkosti poslat hlavou míč do sítě. Následná Fléglova rána z otočky letí pánu bohu do oken. Ve 21. minutě ukrývá gólman Matějka v rukavicích Maričův centr z přímého kopu. Ve 23. minutě letí Maričova střela z přímého kopu těsně vedle levé šibenice Matějkovy branky. Ve 24. minutě nachází Flégl z pravé strany ve vápně Franka, jehož sražený pokus těsně míjí bližší tyč. Ve 24. minutě nepropálil Marič dalekonosnou bombou bez přípravy hradbu těl před sebou. Ve 26. minutě letí za branku centr M. Novotného z pravé strany. Ve 27. minutě je Ahmed lapen do ofsajdové pasti. Ve 28. minutě odkopává Uka Maričův centr z pravé strany pouze k Fléglovi jehož střela z hranice velkého vápna zapadá přesně k pravé tyči, kam se za ní vrhá Matějka marně. Ve 29. minutě nenašel na levé straně Rapavý do vápna nabíhajícího Duru. Ve 31. minutě je ve středovém kruhu faulován Hruška. Ve 32. minutě pálí M. Fejfar z přímého kopu vysoko nad. Ve 33. minutě letí hodně vysoko Ukova dalekonosná střela. Ve 38. minutě obchází Ahmed Hnáta, ale na vybíhajícího V. Mikoláše nevyzrál. V téže minutě míjí vzdálenější tyč Šragův pokus z levé strany. Ve 40. minutě přihrává na pravé straně Marič do ofsajdu Hraničkovi. Ve 41. minutě rozehrává T. Fejfar přímý kop z levé strany do vápna na Ahmeda, ale ten v rozhodujícím okamžiku podklouzl a padá, Ve 44. minutě je sražen na roh Maričův pokus z dálky. Nastavuje se jedna minuta. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 1:0.
 
Do druhé půle nahrazuje J. Mikoláš Franka. Ve 47. minutě fauluje Hruška Ahmeda a ten se těžce zvedá z trávníku. V 50. minutě je ve středovém kruhu faulován Šraga. V 52. minutě míří Marič z přímého kopu mimo tři tyče. V 53. minutě vystrašil vyběhnutého Matějku z pravé strany Hranička. V téže minutě trefuje M. Fejfar v souboji nepříjemně Mariče a ten se svíjí na trávníku. V 58. minutě střídá Stožický Čisára. V 59. minutě odstupuje zraněný J. Mikoláš a na trávník vbíhá Větrovec. V téže minutě centruje Uka z pravé strany ke vzdálenější tyči, kde vyráží V. Mikoláš bombu T. Fejfara pouze k volnému Mayerhoferovi, na jehož ránu již nestačil litoměřický gólman zareagovat. V 61. minutě netrefuje Ahmed hlavou ideálně Stožického centr z pravé strany. V 64. minutě nezpracoval Šraga na levé straně Maričovu přihrávku. V 66. minutě naskakuje Ahmed do V. Mikoláše a dostává žlutou kartu. V 69. minutě nepustil Uka k míči Šragu. V 73. minutě nemohla Matějku vyvést z klidu Hraničkova slabá střela z pravé strany. V 78. minutě nachází Hranička z pravé strany u bližší tyče Flégla, jehož pokus o efektní zakončení zády k brance neslaví úspěch. V 79. minutě si vykoledoval žlutou kartu u středového kruhu faulující T. Fejfar. V 80. minutě chytá Matějka Maričův nepovedený centr z levé strany. V 82. minutě zatáhl po levé straně míč do vápna Flégl, ale poté nenachází žádného ze spoluhráčů. V 83. minutě zajel T. Fejfar v souboji ostře do M. Novotného a dostává druhou žlutou kartu, jenž je vzápětí přetavena na kartu červenou. Zatímco T. Fejfar míří předčasně do sprch, je M. Novotný ošetřován. Hostům se celá situace nezamlouvá a žlutou kartu si navíc vykoledovali protestující Mayerhofer se Stožickým, kteří neudrželi nervy na uzdě. V 85. minutě odvrací hostující obrana Šragův centr z přímého kopu. V 86. minutě centruje z levé strany Hruška, ale Fléglova hlavička letí nad branku. V 87. minutě střídá Šotola Ahmeda. Nastavují se tři minuty. V 91. minutě postrádá přesnost Maričův pokus z dálky. V 92. minutě jsou po vzájemném souboji otřeseni Šraga s Vaňkem, jenž byl faulován. V 93. minutě dostává žlutou kartu střídačka Modré. V 94. minutě chytá Matějka parádní Maričovu dalekonosnou střelu mířící pod břevno. Ozývá se závěrečný hvizd a za nerozhodného stavu 1:1 musí vítěze určit penaltový rozstřel, který následuje.
 
Začínají hosté. M. Fejfar míří téměř do středu branky, 0:1. Hnátovu střelu Matějka vyráží, 0:1. Polák posílá míč nad břevno, 0:1, Šraga střílí přesně k tyči po své pravici, 1:1. Vaněk míří do protipohybu gólmana, 1:2. Marič napodobuje Šragu, ale má štěstí, že Matějka na míč nedosáhl, 2:2. Mayerhofer nastřeluje tyč po své levici, 2:2. Fléglovu střelu Matějka vyráží, 2:2. Stožický si vybírá stranu po své levici a V. Mikoláš skáče k opačné tyči, 2:3. Směr Durovy střely umístěné přesně k tyči sice Matějka vystihl, ale na míč nedosáhl, 3:3. Uka nedává V. Mikolášovi šanci, 3:4. M. Novotný pálí nekompromisně a přesně, 4:4. Šotola nastřeluje břevno, 4:4. Rapavého střela se odráží od břevna do pravé tyče a ven, 4:4. Šmalclova bomba letí do středu branky, 4:5. Hranička trefuje horní roh po své pravici, 5:5. Matějkův povedený pokus zaplouvá pod břevno, 5:6. V. Mikoláš se nemýlí, 6:6. M. Fejfar se nemýlí ani podruhé, 6:7. Stejně se daří í Šragovi, 7:7. Na Vaňkův pokus si sice V. Mikoláš sáhl, ale míči v cestě do sítě zabránit nedokázal, 7:8. Marič si vybírá horní roh po své pravici, 8:8. Uka se trefuje do totožného místa, 8:9. Do třetice tam míří i Dura, 9:9. Stožický potvrzuje svůj přehled, 9:10. M. Novotný se s tím znovu nepárá, 10:10. Matějkovu střelu V. Mikoláš vyráží, 10:10. Hnát se trefuje přesně k tyči po své levici a rozhoduje o tom, že dva body zůstávají v Litoměřicích. 
 
FK Litoměřicko A - FK Jiskra Modrá   2:1np (1:0)
 
Branky: 28. Flégl - 59. Mayerhofer. Penalty: 11:10, rozhodující Hnát. Rozhodčí: Adam Provazník - Jens Flade, Josef Zitko. ŽK: 66. Ahmed, 79. Fejfar, 84. Mayerjofer, 84. Stožický. ČK: 84. Fejfar. Diváci: 120.
 
FK Litoměřicko A: V. Mikoláš - M. Novotný, Hnát, Hruška, Dura - Hranička, Marič, Rapavý, Šraga - Frank (46. J. Mikoláš, 59. Větrovec), Flégl.  Trenéři: František Király, Robert Mühlfait.
 
Autor: Václav Beneš
 
Foto: Jan Grus
 




 

  


 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana