Slovan nestačil na lídra, doma prohrál s Porubou

Ústí nad Labem - V minulém kole svedli ústečtí hokejisté poměrně vyrovnanou bitvu v Chomutově, ale nakonec na body nedosáhli. Tentokrát na svém stadionu přivítali překvapivého lídra, dosud stoprocentní Porubu. V první třetině čekali diváci na gól marně. Ve druhé části se domácí ujímají vedení, ale hosté bleskově srovnávají krok. Severočeši si ovšem berou vedení zpět. Třetí dějství vyznívá zcela jasně pro favorita, který přidává další tři přesné zásahy, a rozhoduje o tom, že si TORAX odváží všechny body. Slovanu po tomto kole stále patří patnáctá příčka. 
 
V první minutě nezachytává Sikora mezi kruhy nepřesnou rozehrávku váhajícího Zelingra. Ve druhé minutě zůstává u tyčky zcela osamocený Obdržálek, ale Růžička si připisuje první důležitý zákrok betonem. Ve třetí minutě opouští kotouč po Bláhově teči kluziště. Ve čtvrté minutě se zmocňuje nepřesné rozehrávky hostů Zelingr a konečně si mohou pohrát s pukem i ústečtí. V páté minutě se dostává přes trojici soupeřů do zakončení Vildumetz, ale Obdržálek mu vyráží kotouč z hole. V šesté minutě zablokoval Kanko Melkovu přihrávku. V sedmé minutě vyráží Růžička ramenem Ďuračovu bombu z vrcholu kruhů. V osmé minutě Růžičku vystrašilo vystrašilo Svačinovo nahození nepříjemně sražené Pšeničkou. V deváté minutě neprošla Roubíkova přihrávka mezi kruhy k Severovi. V desáté minutě je zblokována Bláhova bomba. V 11. minutě pálí dobře rozjetý Pšenička zpoza obránce, ale gólman Foltán nachází kotouč ve své výstroji. Ve 12. minutě si Foltán pohlídal i Kružíkův propagační pokus. Ve 13. minutě si najíždí Roubík s kotoučem na holi před Branku Poruby, ale Foltán jeho zakončení vytěsňuje mimo tři tyče. Ve 14. minutě je Dundáček potrestán za nedovolené bránění. Ihned po vhazování odpaluje Slavík kotouč přes všechny čáry. O chvíli později se domácí provinili zakázaným uvolněním. Vzápětí nepotrestal zaváhání za brankou rozehrávajícího Foltána Kružík. V 15. minutě posílá Roubík hned dvakrát před branku kotouč Melkovi, jehož střelu Foltán vyráží a ve druhém případě mu puk přeskakuje hokejku. V 16. minutě kryje Růžička u tyče Špačkovu ránu. V 18. minutě je Brož vyloučen za sekání. Ve 20. minutě prošla Kankova nepřesná přihrávka až do středního pásma. První třetina končí a mužstva odcházejí do kabin za nerozhodného stavu 0:0.  

Ve 21. minutě vystihuje Vildumetz nepřesnou přihrávku hostů a ujíždí na Foltána, jenž si místo pod vyrážečkou, kam rána mířila, pohlídal. Ve 22. minutě nadělal Slavík svým nahozením hodně zmatků před ústeckou brankou, ale Růžička vše řeší a utěsňuje zády k brance bruslí prostor u své pravé tyče. Poruba se snaží hrát jednoduše, ale recept na ústeckou obranu hledá zatím marně. Ve 25. minutě si Foltán pohlídal Vildumetzův pokus z ostrého  úhlu. V téže minutě ukrývá Foltán v lapačce Kružíkovu bombu z pravého kruhu. V čase 25:07 přejíždí Severa po pravé straně do útočného pásma a okamžitě střílí zpoza obránce a daří se mu překvapit Foltána, který nestačí zareagovat včas. Ve 26. minutě nastřeluje Hudeček z levého kruhu pouze tyč. Ve 26. minutě nepropálil Filip klečícího Rudla. Ve 28. minutě nenachází mezeru mezi Růžičkovými betony Hlinka. V čase 27:27 vybojoval Obdržálek kotouč u pravého mantinelu a jeho nabídkou mezi kruhy nepohrdl Kanko. V téže minutě si připisuje Růžička další zákrok. Ve 29. minutě se procpal z levého křídla před branku Kružík, ale jednou rukou se mu nedaří na Foltána vyzrát. Ve 30. minutě nenachází prostor nad Růžičkovou lapačkou Dluhoš a poté si domácí gólman pohlídal Obdržálkův bekhendový pokus z těsné blízkosti. Ve 31. minutě krotí Růžička na hrudi Ďuračovu ránu. Ve 32. minutě je na hraně pravidel zastaven pronikající Maršoun, ale vylučovat se nebude, což se domácím příznivcům vůbec nelíbí. Ve 33. minutě je Severočechům odpískáno zakázané uvolnění. V čase 33:35 nachází Melka na levé straně na vrcholu kruhu Roubíka a ten uklízí bez přípravy kotouč do vzdálenější šibenice. Ve 35. minutě zablokoval Procházka Urbancovu střelu. V téže minutě neudržel útočné pásmo Slavík. Ve 36. minutě si zavolal hlavní sudí oba kapitány a něco jim vysvětluje. Jáchym si pouští pusu na špacír a dostává trest dvě plus deset minut za nesportovní chování. V téže minutě vystihl Pastor Vildumetzovu riskantní křížnou přihrávku a odpaluje kotouč přes všechny čáry. Ve 37. minutě se hosté znovu osvobozují. O chvíli později prověřuje Foltána Krejčí. Ve 38. minutě se první Brožova bomba odráží od zadního plexiskla a druhou tečuje Roubík do ochranné sítě.  V téže minutě přešel Kružík přes dvojici protihráčů, ale následná střela míří až do ochranné sítě. Ve 39. minutě chtěl Roubík vyslat do samostatného úniku Melku, ale do jeho přihrávky se vrhá rybičkou Dluhoš a je po šanci. Ve 40. minutě bude za podrážení pykat Urbanec. V téže minutě nepotrestal Vildumetzovu hrubku v rozehrávce Kanko, jemuž v rozhodujícím okamžiku přeskakuje kotouč hokejku. O chvíli později je za vysokou hůl vykázán na trestnou lavici Kružík a síly na ledě se vyrovnávají. Druhá třetina končí a na tabuli svítí stav 2:1.
 
Ve 41. minutě vyráží Růžička Husákovu střelu z pravého kruhu před sebe a sám Husák nakonec dojíždí k brance a doráží kotouč do sítě. Ve 43. minutě likviduje Růžička vyrážečkou Svačinovu nebezpečnou ránu zpoza obránce. Ve 44. minutě nepouští Rudl včasným zásahem do samostatného úniku Kružíka. Ve 45. minutě nabíjí Roubík Veberovi, ale tomu se nedaří propálit hradbu těl před sebou a následný Melkův pokus z otočky končí ve Foltánově moci. V téže minutě pálí Svačina ihned po vhazování, ale Růžičkův beton je včas na správném místě. V téže minutě na ledě řádí první formace Poruby, ale skóre se nemění. Ve 49. minutě ujíždějí po Melkově nepřesné zpětné přihrávce Gřeš s Hudečkem, jehož střela orazítkovala břevno. V 50. minutě zastavuje Pastor v pádu Melkovu ránu. V 51. minutě míří Maršoun z kruhu do středu branky, kde číhá připravený Foltán. V 52. minutě ujíždí po pravé straně Vildumetz, jehož bomba letí těsně nad břevno. V 53. minutě zastavuje Rudl bruslí Brožovu dorážku směřující do odkryté branky. V 54. minutě vychyluje Růžička svou klec z předepsaného postavení a svůj prostor dostávají ledaři. V téže minutě vyklepává Růžička z lapačky Hlinkovu střelu. V 55. minutě letí Maršounova dlouhá přihrávka až na zakázané uvolnění. V téže minutě se Sikorův pokus z otočky odráží do Růžičkovy náruče. V 56. minutě přidržuje Růžička kotouč nahozený ze středního pásma. V téže minutě končí v Růžičkově výstroji Dluhošova bomba od modré čáry. V 57. minutě krotí Růžička v rozkleku Gřešovu nebezpečnou teč. V 58. minutě nastřeluje Kanko z otočky pouze boční síť. V téže minutě je Müller potrestán za zdržování hry. V čase 58:27 tečuje Hlinka Svačinovu nabídku od modré čáry za Růžičkova záda a hosté se těsně před koncem ujímají vedení. V čase 58:36 ujeji hosté do přečíslení dva na jednoho a Kankovu přihrávku z levé strany posílá z prostoru mezi kruhy do sítě Svačina. Je rozhodnuto. V 60. minutě se mezi tři tyče nevešla Maršounova rána letící těsně nad ledem. Utkání, ve kterém sahal Slovan minimálně po bodu, znovu končí jeho porážkou.   
 
HC Slovan Ústí nad Labem - HC RT TORAX Poruba   2:4 (0:0, 2:1, 0:3) 
  
Branky a nahrávky: 26. Severa (Melka, Roubík), 34. Roubík (Melka, V. Brož) – 28. Kanko (Obdržálek, Jáchym), 41. Husák (Svačina, Sikora), 59. M. Hlinka (Svačina, Husák), 59. Svačina (Kanko, Sikora)  Rozhodčí: Michal Kostourek, Tomáš Zubzanda – Jan Votrubec, Martin Ševic. Vyloučení: 3:3, navíc Jáchym (Poruba) - 10 minut osobní trest, za nesportovní chování. Využití: 0:1. Diváci: 491. Střely na branku: 23:33 (6:9, 11:10, 6:14). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4.
 
HC Slovan Ústí nad Labem: J. Růžička (Stahl) – Müller, Zelingr, V. Brož (A), D. Krejčí, Veber, M. Zdvořáček, Zukal – Vildumetz, Pšenička, Kružík – Severa, Roubík (C), Melka – O. Procházka, Maršoun, Filip – Dörner, O. Bláha.  Trenéři: Tomáš Mareš, Vladimír Evan.
 
HC RT TORAX Poruba 2011: Foltán (Kůdela) – Slavík, Husák, Urbanec (A), Dluhoš, Pastor, Dundáček, Rudl – Sikora (C), M. Hlinka, Svačina – Obdržálek, T. Jáchym, Kanko – Toman, Hudeček, Gřeš – J. Káňa (A), Ďurač, Špaček.  Trenéři: Miloš Holaň, Marek Pavlačka.
 
Autor: Václav Beneš
 
 












 



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana