Štětí předvedlo v Chomutově parádní obrat završený triumfem v penaltové loterii

Chomutov - Štětští fotbalisté konečně bodují. V minulém kole zvládli penaltový rozstřel ve Slaném. Tentokrát se představili v Chomutově, kde chtěli na dobré výsledky navázat. Domácí byli ovšem proti a v prvním poločase si vytvořili dvougólový náskok. Hosté se po přestávce probudili a začalo se hrát podle jejich not. Šestnáct minut před koncem je srovná no a nikdo na stadionu zatím netuší, že autor branky Neuman posílá zápas do penaltového rozstřelu, ve kterém jeho celek završí parádní obrat. Štětí se po tomto kole posouvá na třináctou příčku.
 
V první minutě nahrává Vokoun Brandejsovi, jehož nepříjemnou ránu z hranice velkého vápna vytěsňuje gólman Švejda na roh. Ve druhé minutě rozehrává Vokoun rohový kop z levé Strany, ale Švejdovi se daří jeho centr vyboxovat. V téže minutě nachází Brandejsův centr z pravé strany Vokouna, jehož povedenou střelu vytěsňuje Švejda na další rohový kop, který tentokrát rozehrává z levé strany Pícha. Ve čtvrté minutě nachází Píchův centr z pravé strany nabíhajícího Mencla, jehož slabá hlavička z levé strany míjí vzdálenější tyč. V páté minutě naskakuje na centr Mušovice z pravé strany Boček a domácí se díky jeho přesné hlavičce ujímají vedení. V sedmé minutě se po levé straně neprobil do vápna Mencl. V osmé minutě nastřeluje po Belákově centru z levé strany Brandejs bližší tyč. V desáté minutě je těsně před vápnem nedovoleně zastaven Mencl, který se těžce zvedá a kulhá. V 11. minutě krotí Švejda u bližší tyče Vokounovu přízemní střelu z přímého kopu rozehraného z levé strany. Ve 13. minutě se dostávali do šance chomutovští, kteří slibnou akci vedenou po pravé straně překombinovali. Ve 14. minutě zblokoval Ransdorf na roh ránu z levé strany zakončujícího Příhonského. V 18. minutě neprocpal Brandejs míč do vápna na za obranu nabíhajícího Píchu. Ve 21. minutě vybojoval Slavíček na pravé straně roh. Ve 23. minutě je do ofsajdové pasti lapen Příhonský. Ve 24. minutě letí Slavíčkův pokus z pravé strany z hranice velkého vápna těsně nad. Ve 27. minutě postrádá přesnost Klimešův pokus z dálky. Ve 28. minutě sráží Kala u pravé tyče na roh Klimešovu střelu z těsné blízkosti. Ve 29. minutě rozehrává Gedeon rohový kop z levé strany a nedorozumění Ransdorfa se Sailerem trestá nekompromisní střelou Kubík. Ve 32. minutě je Kalovi odpískán ofsajd. Ve 33. minutě chytá Švejda Slaničkovu nabídku směřující před jeho branku. Ve 36. minutě nenašla Vokounova přihrávka za obranu nabíhajícího Neumana. Ve 39. minutě se zmocňuje odraženého míče ve vápně Mencl, ale místo střely volí přihrávku do území nikoho. Ve 40. minutě se z trávníku těžce zvedá Brandejs, jenž schytal v běžeckém souboji úder loktem. Ve 42. minutě je na totožném místě faulován Belák. Ve 44. minutě rozehrává Gedeon přímý kop z levé strany ke vzdálenější tyči, kde hlavičkuje ze záklonu nepřesně Boček. Ve 45. minutě je Belákovi odpískán útočný faul. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 2:0. 
 
Ve 46. minutě se nedaří Slavíčkovi, po Vokounově vysunutí, procpat z pravé strany míč před branku. Ve 48. minutě fauluje Neuman u postranní čáry Bočka. V 50. minutě se z trávníku těžce zvedá faulovaný Kala. V 52. minutě rozehrává Pícha rohový hop z levé strany ke vzdálenější tyči, kde se z otočky prosazuje Slanička. V 56. minutě netrefuje Neuman ve vápně ideálně Slaničkův centr z pravé strany. V 57. minutě je sražen na roh Neumanův pokus z levé strany. V 60. minutě vybíhá Sailer z vápna a odkopává Hříbalův nepovedený centr. O chvíli později netrefuje ve vápně míč ideálně Mušovic. V 61. minutě fauluje Mencl na útočné polovině Gedeona a tomu se nechce vstávat. V 64. minutě nahrazuje Svoboda Příhonského. V 68. minutě střídá Pěnička Mužíka a na druhé straně Brůža Slavíčka. V 72. minutě vybojoval Mencl po Belákově přihrávce roh. V 74. minutě vysunuje Vokoun na pravé straně Brůžu, jehož nezištnou přihrávku posílá Neuman v pádu do zcela odkryté branky. Začínáme znovu od nuly. V 77. minutě je Brůžovi odpískán útočný faul. V 77. minutě vysouvá Hříbal na prané straně Mušovice na jehož lob sice vyběhnutý Sailer nedosáhl, ale míč míjí bližší tyč. V 78. minutě fauluje Belák u pravé postranní čáry unikajícího Vávru. V 79. minutě odstupuje právě Vávra a na trávník vbíhá Maršálek. V téže minutě odvrací Brůža Gedeonův centr z přímého kopu. V 81. minutě nahrazuje Zeman Gedeona. V téže minutě nastřeluje odkopávající Švejda dotírajícího Brandejse a domácím příznivcům zatrnulo. V 83. minutě postrádá přesnost Bočkův pokus z hranice velkého vápna. V téže minutě střídá Prieložný Beláka. V 84. minutě utekl Boček štětské obraně, ale na vybíhajícího Sailera nevyzrál. V 85. minutě vyfasoval žlutou kartu protestující Ransdorf. V 86. minutě se chce ve vápně opřít do míče Zeman, ale kopačkou nepříjemně zasahuje Ransdorfa, který se svíjí na trávníku. Strhává se mela, ve které je hodně aktivní Slanička, jenž je společně se Zemanem potrestán žlutou kartou. V 88. minutě nedostihl Brandejs na hrací ploše Vokounovu přihrávku. V 89. minutě nahrazuje Podhorský Neumana. V 90. minutě odkopává po odpískání míč Brandejs a sudí Dohnal tasí žlutou kartu. Nastavuje se jedna minuta. V 92. minutě sestřeluje Klimeš Mencla a jeho zákrok je oceněn žlutou kartou  Utkání končí nerozhodným výsledkem 2:2 a vítěze musí určit penaltová loterie. 
 
 Začínají hosté. Slanička podstřeluje padajícího Švejdu, 0:1. Zeman míří do Sailerova protipohybu, 1:1. Ransdorfova bomba končí v pravé šibenici, kam se za ní natahuje Švejda marně, 1:2. Boček míří po zemi ke stejné tyči, kde se nedaří Sailerovi zastavit míč putující do sítě, 2:2. Brůžovu špatně umístěnou střelu Švejda chytá, 2:2. Kubík Sailera pokusem téměř do středu branky nepřelstil, 2:2. Podhorský nedává Švejdovi sebemenší šanci, 2:3. Pěnička míří přesně k tyči po své levici, kam se vrhá i Sailer, ale na míč se mu dosáhnout nedaří, 3:3. Vokoun míří do opačné poloviny branky než kam skáče Švejda, 3:4. Mušovicovu střelu Sailer vyráží a rozhoduje o tom, že se do Štětí stěhují dva důležité body.

FC Chomutov - SK Štětí   2:3np (2:0)

Branky: 5. Boček, 29. Kubík – 52. Slanička, 74. Neuman. Penalty: 3:4, rozhodující Vokoun. Rozhodčí: Lukáš Dohnal – David Cichra, Tomáš Švagr. ŽK:  86. Zeman, 90+2. Klimeš – 85. Ransdorf, 86. Slanička, 90. Brandejs. Diváci: 162.  
 
SK Štětí: Sailer – Kala, Ransdorf, Slanička, Mencl – J. Slavíček (68. Brůža), Vokoun, Pícha, Belák (83. Prieložný), Neuman (89. Podhorský) – Brandejs.  Trenéři: Jiří Ransdorf, Pavel Hoznédl.


Autor: Václav Beneš

Foto: FC Chomutov 





























 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana