Slovan doma padl se Slavií Praha

Ústí nad Labem - V minulém kole vydřeli ústečtí hokejisté v domácím souboji rychlým gólem v prodloužení dvoubodovou výhru nad Benátkami nad Jizerou. Tentokrát na svém ledě přivítali Slavii Praha, která přijížděla s touhou po odvetě za nepovedený první vzájemný zápas. Hosté se bleskově ujímají vedení, ale Severočeši stejně rychle srovnávají krok. Ovšem ještě v první třetině si Pražané vytvářejí dvougólový náskok, který si drží až do osmačtyřicáté minuty, kdy se Slovanu daří vstřelit kontaktní gól. V poslední minutě dává výsledku definitivní podobu střelou do prázdné branky Hejda.

V první minutě vysílá Šmerha do samostatného úniku Vlčka, jehož střelu mezi betony si Stahl pohlídal. Ve druhé minutě prověřuje gólmana Michajlova z pravého křídla Kružík. O chvíli později je Pražanům odpískán ofsajd. V téže minutě vyfasoval Havel trest dvě plus deset minut za vražení na hrazení. V čase 02:37 nabíjí Vampola z pravého kruhu na vrchol levého kruhu Šmerhovi jenž v pádu prostřeluje Stahla. Ve čtvrté minutě se kotouč odráží k Filipovi, jehož bekhendový pokus letí těsně vedle. V čase 04:08 ujel podél levého mantinelu Vildumetz, jehož přesnou přihrávku mezi kruhy zužitkoval střelou z těsné blízkosti dojíždějící zcela osamocený Tůma. V šesté minutě zahrozili domácí opět, ale připravený Michajlov nachází kotouč ve své výstroji. V sedmé minutě končí nepřesná rozehrávka Pražanů zakázaným uvolněním. V téže minutě je před Stahlem hodně rušno, ale střelu J. Brože z otočky likviduje domácí gólman pravým betonem. V osmé minutě vyráží Stahl Ryzákovu bombu od modré čáry, kterou zahlédl až v poslední chvíli. V deváté minutě se neprobil přes dvojici obránců do zakončení Pšenička. V desáté minutě zaútočil po levé straně Bláha, jehož ránu vyráží Stahl pravým betonem. V čase 10:00 vystihli hosté nepřesnou ústeckou rozehrávku, Šteiner posílá Doležalovu přihrávku z levého kruhu před branku, kde se prosazuje z těsné blízkosti dojíždějící Duda. V 11. minutě je znovu před Stahlem hodně rušno, ale kotouče se chopí Zukal a řeší celou situaci. Ve 12. minutě se protáhl podél pravého mantinelu do útočného pásma Šmerha, ale propálit Hese se mu nepodařilo. Ve 13. minutě je Hes potrestán za nedovolené bránění. Ve 13. minutě Stahl se štěstím vytěsňuje Novákovu bombu od modré čáry. O chvíli později nachází Stahl v lapačce další Novákovu střelu. Ve 14. minutě si Stahl připisuje pět zákroků v řadě, z nichž nejnebezpečnější byl Vampolův pokus. V 16. minutě ujeli domácí do přečíslení tři na dva, ale Pšeničkovu ránu likviduje Michajlov maskou a poté přerušuje hru. V téže minutě přidržuje Stahl kotouč u pravé tyče. V 17. minutě napřáhl Vildumetz, ale Michajlov zastavuje jeho střelu pravým betonem. V 18. minutě se odráží od zadního mantinelu Ryzákova bomba. V čase 17:42 předává Doležal na útočné modré čáře na levou stranu Vrdlovcovi, jehož přihrávka na před brankou číhajícího Šteinera se odráží od brusle vracejícího se obránce pod břevno. V 19. minutě je Vildumetz potrestán za podrážení. V téže minutě vyráží Stahl Novákovu bombu od modré čáry, ale dorážejícímu Vrdlovcovi se nedaří procedit kotouč k ústeckému gólmanovi. Ve 20. minutě osvobozuje svůj tým Krliš. První třetina končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 1:3. 
 
Ve 21. minutě tečuje Hesovu střelu Tůma, ale Michajlov sklapl betony včas. Ve 22. minutě se zastavuje Doležalova dorážka na včasně sklapnutých Stahlových betonech. O chvíli později si Stahl poradil s gólovou dorážkou J. Brože. Ve 24. minutě zastavuje Severočechy ofsajd. Ve 25. minutě vychytal přesouvající se Stahl u pravé tyče tutovku před brankou najetého Ryzáka. Ve 26. minutě budou Pražané pykat za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odsedí Všetečka. V téže minutě vyváží kotouč Vrdlovec a dokonce zaměstnává Stahla. Ve 27. minutě si Michajlov pohlídal Vildumetzův pokus z pravé strany. Ve 28. minutě neudržel Michajlov v lapačce Veberovu bombu od modré čáry, ale žádný z jeho spoluhráčů se nedostal k dorážce. Ve 30. minutě vyfasoval Hejda menší trest za faul loktem. Ve 31. minutě nabíjí Pšenička do levého kruhu Kružíkovi, jehož ránu bez přípravy vytěsňuje pozorný Michajlov mimo tři tyče. Ve 31. minutě likviduje Michajlov maskou Smetanovo zakončení. Ve 32. minutě putuje na trestnou lavici Ryzák za podrážení. Ve 33. minutě pálí vysoko nad Smetana a následně se hosté osvobozují. Ve 34. minutě vyráží Michajlov pravým betonem do ochranné sítě Krejčího bombu. Ve 35. minutě nastřeluje Vampola pouze oblouk Stahlovy klece. Ve 36. minutě udržel ležící Michajlov před brankovou čárou dvě dorážky, z nichž ta Smetanova byla hodně nebezpečná. Ve 37. minutě zastavuje útočnou snahu Slavie ofsajd. Ve 38. minutě dochází před Stahlem k drobnější výměně názorů. V téže minutě je Šmerha potrestán za zdržování hry. O chvíli později zaměstnal Michajlova Krejčí, který vzápětí i s kotoučem končí ve středním pásmu a píská se ofsajd. Ve 39. minutě postrádá přesnost další Krejčího rána a Maršoun posílá odražený na hraně stojící kotouč ve vyložené šanci těsně vedle. Pouhou vteřinu před koncem prostřední části je Havel vyloučen za podrážení. Druhá třetina končí a na tabuli stále svítí stav 1:3. 

Ve 41. minutě operují hosté v útočném pásmu, ale vystřelit na Stahla se jim nedaří. Ve 42. minutě bude za podrážení pykat Pšenička. V téže minutě vyklepává Stahl z lapačky Vrdlovcovu bombu. O chvíli později se daří vyhodit kotouč Smetanovi. Vzápětí zahrozil v oslabení Krejčí, jehož střela těsně míjí šibenici. Ve 43. minutě nabíjí Ondráček Doležalovi, jehož ránu krotí Stahl v lapačce. Ve 45. minutě jsou hosté usazeni v útočném pásmu, ale nic moc se neděje. Ve 46. minutě nedokázal vystřelit přes brankoviště pronikající J. Brož. Ve 47. minutě se protáhl před branku Vlček, jehož střela míjí pravou tyč. Ve 47. minutě dostává Doležal menší trest za podrážení. Ve 48. minutě vyvolává vlnu potlesku, kdy Ryzákem vystřelený puk končí na trestné lavici a sudí se chystají vylučovat Severočeši, kteří si mohli zahrát přesilovou hru pět proti třem, jeho trest odvolávají. Sympatické gesto. V čase 47:49 nachází Smetana křížnou přihrávkou od levého mantinelu z útočné modré čáry v pravém kruhu Pšeničku, jenž servíruje kotouč do levého kruhu Kružíkovi, jehož rána bez přípravy se odráží od tyče za brankovou čáru. Ve 49. minutě hledá Vrdlovec Šteinera, ale ten promáchl. V 52. minutě zaváží kotouč do útočného pásma Tůma, ale stále chybí zakončení. V 53. minutě nepřešel Kružík přes Nováka. V 54. minutě vytěsňuje Stahl ramenem Všetečkovu nepříjemnou střelu. V 55. minutě se nedaří propálit Michajlova z prostoru mezi kruhy V. Brožovi poté nachází Kružík pouze připravenou lapačku gólmana Pražanů. V 56. minutě hýří hosté aktivitou. V 57. minutě končí kotouč na ústecké střídačce. V 58. minutě si pohlídal Stahl u pravé tyče zakončujícího Ondráčka. V téže minutě si Hejda vychutnal parádním hitem Krliše. V 59. minutě si vykoledoval Vampola menší trest za napadení a desetiminutový osobní trest za nesportovní chování. V čase 58:12 si bere ústecký trenérský tandem oddechový čas. V čase 59:01 míří Stahl na střídačku. V polovině poslední minuty míjí prázdnou branku Vrdlovcův pokus z vlastního obranného pásma. V čase 59:38 přihrává Novák ve vlastním obranném pásmu k levému mantinelu Hejdovi, jenž vyjíždí kousek před modrou čáru a odtud neomylně posílá kotouč do prázdné branky. Utkání končí a Pražané se radují z vydařené odvety. Na straně Slovanu panuje smutek.
 
HC Slovan Ústí nad Labem - HC Slavia Praha   2:4 (1:3, 0:0, 1:1)
 
Branky a nahrávky: 5. Tůma (Vildumetz, Maršoun), 48. Kružík (Pšenička, Smetana) – 3. Šmerha (Vampola, Vlček), 10. T. Duda (Šteiner, J. Doležal), 18. Vrdlovec (J. Doležal), 60. Hejda (J. Novák, Vrdlovec). Rozhodčí: Radek Wagner, Josef Barek – Richard Coubal, Michal Janíček. Vyloučení: 5:6, navíc Havel (Ústí nad Labem) - 10 minut osobní trest, za vražení na hrazení a Vampola (Slavia Praha) - 10 minut osobní trest, za nesportovní chování. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 818. Střely na branku: 35:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4.
 
HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Brízgala) – Hes, D. Krejčí (C), V. Brož (A), Smetana (A), Veber, Zukal – Tůma, Vildumetz, Maršoun – Kružík, Pšenička, Krliš – J. Havel, Kordule, O. Bláha – Jelínek, Dörner, FilipTrenéři: Tomáš Mareš, Vladimír Evan.
 
HC Slavia Praha: Michajlov (Málek) – J. Novák (C), T. Duda, Ryzák, P. Hořava, Hejda, Barák, Steinocher – Vlček, Vampola (A), Šmerha – Šteiner, Vrdlovec, J. Doležal (A) – Všetečka, Kohút, M. Ondráček – Martínek, Furch, J. Brož.Trenéři: Miloš Říha ml., Jan Srdínko.
 
Autor: Václav Beneš
 
 



























































 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana