Stadion doma přehrál Benátky nad Jizerou

Litoměřice - V minulém kole prohráli litoměřičtí hokejisté ve Vsetíně. Tentokrát přivítali Benátky nad Jizerou, soupeře ze spodních pater tabulky. V první třetině potvrzují domácí roli favorita a ujímají se vedení. Bojovně naladění hosté v prostřední části sice srovnávají krok, ale Severočeši si berou brzy vedení zpět. V posledním dějství přidává stadion pojistku, ale devět minut před koncem zaznamenávají hosté kontaktní branku. Definitivní rozhodnutí přináší poslední minuta, ve které posílá kotouč na prázdnou branku a ten do ní se štěstím doklouzal  Stadion tak udělal jeden z důležitých kroků pro účast ve vyřazovacích bojích.

Již v první minutě se domácí usazují před gólmanem Žajdlíkem a ten se musí mít na pozoru. Ve druhé minutě zakládají Severočeši další akci z vlastního obranného pásma. Ve třetí minutě vyráží Lukeš první ránu betonem a litoměřičtí se opět hrnou do útoku a ve čtvrté minutě jim po nepřesné přihrávce utíká kotouč na zakázané uvolnění. O chvíli později se kotouč odráží od Žajdlíkových betonů k Jíchovi, jehož ránu přibrzdil Duda. V šesté minutě stojí při Žajdlíkovi štěstí, když M. Beran nastřeluje tyčku jeho klece. V sedmé minutě překazil aktivní choutky hostů Gaspar, který bleskově vysílá do šance Kropáčka. V čase 06:58 vysunuje Štohanzl do šance Vitoucha a ten svůj samostatný únik dovádí ke zdárnému konci, když si z levé strany najíždí před branku a bekhendovou střelou otevírá gólový účet tohoto duelu. V deváté minutě je litoměřickým odpískán ofsajd. V desáté minutě namazal M. Beran Jirušovi, ale svou chybu napravil a včas mu vypíchl kotouč. V 11. minutě posílá bombu na branku Marcel, ale hosté odolávají. V téže minutě je Duda potrestán za hákování. Ve 12. minutě operují Severočeši v útočném pásmu, ale obrana Středočechů je do šancí nepouští. Ve 14. minutě nedokázal Střondala přihrát přes dva protihráče mezi kruhy. V téže minutě si obrana hostí poradila s Kropáčkovou střelou od modré čáry. V 16. minutě míří mimo tři tyče Gasparem stíhaný Rychlovský. V 17. minutě bude Žůrek pykat za pozdní dohrání a Žajdlík znovu troubí na poplach. V 18. minutě vyhazují Středočeši kotouč až na opačnou stranu kluziště, kde jej sbírá Marcel a rozjíždí další útok. V 19. minutě se Žajdlík přece jen zapotil. V téže minutě ujíždí do samostatného útoku Zachar, ale Lukeš likviduje jeho šanci hokejkou. Ve 20. minutě se hosté snaží protlačit do útočného pásma, ale tam je litoměřická obrana nepouští. První třetina končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 1:0. 
 
Ve 21. minutě pálí z prostoru mezi kruhy Jícha, ale Žajdlík je připraven. Ve 22. minutě vystihuje Šír ve středním pásmu nepřesnou litoměřickou přihrávku, ale daleko se s pukem nedostává. Ve 23. minutě vyráží Žajdlík pokus Korkiakoskiho. O chvíli později míří příliš vysoko Přikrylova střela z otočky. Ve 24. minutě si vypomohl Dajčar sekáním a je vykázán na trestnou lavici. V čase 24:34 přihrává Průžek zpoza branky mezi kruhy Dudovi, jehož střela bez přípravy zaplouvá pod břevno. Ve 27. minutě putují na trestnou lavici Strejček za hrubost a Klapla za faul loktem. V téže minutě usedá ke Klapkovi Duda za sekání. Ve 28. minutě nezužitkoval povedenou přihrávku před brankou číhající Voženílek. Ve 29. minutě se na Žajdlíka sype sprška střel, ale ten je likviduje jak na běžícím pásu. Ve 30. minutě posílá Kropáček nad branku Střondalovu nabídku. V téže minutě vyfasoval Buchtela menší trest za faul kolenem. O chvíli později vyhazují Středočeši kotouč až k Lukešovi. Ve 32. minutě zaujímají litoměřičtí palebné pozice a Žajdlík se musí mít na pozoru. V téže minutě je za vysokou hůl vyloučen Bukač. V čase 31:56 nabíjí Kadlec z levého do pravého kruhu Voženílkovi proti jehož ráně bez přípravy se nestíhá Žajdlík přesunout. Ve 34. minutě se dostávají Severočeši pod tlak, ale společně s Lukešem se daří obraně všechny pokusy mařit. Ve 35. minutě bude Voženílek pykat za faul kolenem. V téže minutě se daří litoměřické obraně srážet všechny pokusy mimo tři tyče. Ve 37. minutě ujíždějí do přečíslení dva na jednoho Voženílek s Kadlecem, jehož nepovedená střela letí těsně vedle. Ve 39. minutě se snaží Štohanzl marně natlačit před branku. Druhá třetina končí a na tabuli svítí stav 2:1.
 
Ve 41. minutě se vydávají hosté do útočného pásma, ale nedaří se jim dostat k zakončení. Ve 42. minutě se vydává Rychlovský na útočný výlet po pravé straně, ale Lukeš si prostor u své tyče pohlídal. V téže minutě naráží Bukač na mantinel útočícího Havelku. Ve 44. minutě obírá ve středním pásmu domácí o puk Duda, který se okamžitě vrhá do útoku, ale bez střeleckého zakončení. Ve 45. minutě končí na Lukešových sevřených betonech Aubrechtova bomba od modré čáry. V téže minutě si důrazně vyměňují názory Mlčák s Šírem. Ve 46. minutě vyhazují hosté kotouč na zakázané uvolnění. V čase 45:43 posouvá Kadlec ve středu modré čáry kotouč mezi kruhy najíždějícímu Jíchovi a ten míří přesně. Ve 47. minutě je za podrážení potrestán Přikryl. Ve 48. minutě odpaluje Marcel kotouč až za Žajdlíkovu klec. Středočeši jsou brzy zpět před Lukešem a zahajují ostřelování jeho branky. Ve 49. minutě vyhazuje Korkiakoski kotouč obloučkem až k Žajdlíkovi. V 50. minutě si Lukeš pohlídal Šafařovského střelu z pravé strany. V téže minutě dostává Havelka trest dvě plus deset minut za naražení zezadu. O chvíli později se do sebe ostřeji pouštějí Mlčák se Šírem. Oba nervózní kohouti vyfasovali menší trest za hrubost. V čase 50:45 zaváží kotouč do útočného pásma podél pravého mantinelu Zachar, který si najíždí až před branku, kde Lukeš jeho zakončení z ostrého úhlu pouze vyráží a dojíždějícímu důraznému Wiencekovi se daří procedit kotouč za brankovou čáru. V 52. minutě sráží Marcel hrubě na led Špačka a dostává menší trest za hrubost. V 53. minutě se domácím daří vyhazovat kotouč daleko od své branky. V 53. minutě napadl Duda Strejčka a také bude pykat za hrubost. V 54. minutě se prohnal litoměřickou obranou Průžek a stopku mu vystavuje až pozorný Lukeš. V 55. minutě podržel svůj tým dalším důležitým zákrokem Žajdlík. V 56. minutě se daří Žajdlíkovi likvidovat každý pokus, který k němu projde.  V téže minutě vysílá Žůrek do šance Šíra, ale ten na Lukeše recept nenašel. V 58. minutě je Strejček vyloučen za podrážení. V čase 57:59 si bere trenér Jiruš oddechový čas, po jehož skončení zůstává Žajdlík na střídačce. V 59. minutě se ocitá Lukeš pod palbou, ale svými zákroky drží akcie Severočechů hodně vysoko. V čase 59:49 obírá Voženílek ve vlastním obranném pásku o kotouč podél levého mantinelu útočícího Havlína a z otočky jej posílá do prázdné branky. Utkání končí a domácí se radují z další povinné i když hodně vydřené výhry 4:2, která se ovšem také počítá.
 
HC Stadion Litoměřice - HC Benátky nad Jizerou   4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
 
Branky a nahrávky: 7. Vitouch (Štohanzl, Přikryl), 32. Voženílek (M. Kadlec, Kukla), 46. Jícha (M. Kadlec), 60. Voženílek – 25. R. Duda (Průžek, M. Zachar), 51. Wiencek (M. Zachar, R. Duda). Rozhodčí: Přemysl Skopal, Jiří Ondráček – Petr Šimánek, Stanislav Hnát. Vyloučení: 8:8, navíc Havelka (Litoměřice) - 10 minut osobní trest, za naražení zezadu. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 871. Střely na branku: 37:35 (11:8, 15:8, 11:19). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.
 
HC Stadion Litoměřice: Š. Lukeš (A. Beran) – Marcel, Klejna, Gaspar, Kukla, Mlčák, Strejček, Dajčar – Voženílek, Jícha, M. Kadlec – M. Beran, Střondala, Korkiakoski – Štohanzl, Přikryl, Kangas – Kropáček, M. Havelka, Vitouch.  Trenéři: David Bruk, Daniel Tvrzník.
 
HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík (Čajan) – Havlín, Bukač, Žůrek, Buchtela, Kunst, Aubrecht, Hampl – Průžek, M. Zachar, R. Duda – D. Špaček, Najman, Rychlovský – Šír, Chrtek, Jiruš – Wiencek, Šafařovský, Klapka.  Trenéři: Valdemar Jiruš, Antonín Nečas.
 
Autor: Václav Beneš
 
Foto: Karel Pech
 













 

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana