Slovan vstoupil do bojů o předkolo play off jasnou domácí výhrou nad Frýdkem-Místkem

Ústí nad Labem - V posledním 30. kole základní části zvítězili ústečtí hokejisté díky obratu v poslední třetině v Benátkách nad Jizerou a připsali si tak třetí výhru v řadě. S touhou nésti se i nadále na vítězné vlně vstupovali do domácího duelu s Frýdkem-Místkem. Jejich přání začalo nabírat konkrétní obrysy již v první třetině, kdy konto svého soupeře zatížili třemi brankami, stejně jako v části druhé. Za rozhodnutého stavu domácí polevili a Slezané v posledním dějství alespoň kosmeticky upravili pro ně dost krutou porážku. Slovan zůstává i po tomto kole čtrnáctý.

První akci tohoto zápasu rozjíždí v úvodní minutě Brož, ale po nepřesné rozehrávce si připisuje první úspěšný zákrok Brízgala. V téže minutě si Hes klekl do střely a puk se odráží do středního pásma. Ve druhé minutě je domácím signalizován ofsajd a tak má Michálek dostatek času na rozehrávku. Ve třetí minutě se před gólmanem Danečkem objevuje Houška, jemuž nevychází pokus o kličku. Ve čtvrté minutě se Brízgala zapotil, když nejprve zlikvidoval pokus Kafky a poté i dorážku Tomiho. V páté minutě vybojoval Kružík kotouč pro Severu, ale ten ho nedokázal zkrotit. V šesté minutě vystihl Tůma nepřesnou rozehrávku, ale místo střely hledá zcela zbytečně některého ze spoluhráčů. V téže minutě je rozjetý Kordule lapen do ofsajdové pasti. V sedmé minutě nedosáhl před odkrytou brankou na puk marně se natahující Grim. V čase 07:37 nahazuje Brož kotouč od modré čáry před branku, kde jej tečuje za Danečkova záda Kružík. V deváté minutě jsou aktivní Severočeši znovu usazeni v útočném pásmu. V 11. minutě postrádá přesnost přihrávka na Mikulíka a Slezané jsou nuceni vyklidit útočné pásmo. V téže minutě si Brízgala poradil se Stuchlíkovou šancí. O chvíli později Brízgalu vystrašila Kaukičova nepříjemně sražená střela. Ve 12. minutě nepotrestali hosté Müllerovo zaváhání při rozehrávce. V téže minutě se před Brízgalou ocitá zcela volný Hladonik, ale domácí gólman jeho rychlou kličku ustál. Ve 13. minutě opouští po náporu hostů ústecká branka předepsané postavení. Ve 14. minutě nabírají Slezané na tempu a vytvářejí si šance. V 15. minutě je J. Adámek potrestán za držení. O chvíli později nastřeluje Müller pouze připravený Danečkův beton. V 16. minutě postrádá přesnost Kovářovo nahození. V čase 16:08 přihrává Túma v početní výhodě ze středu do pravého kruhu Vildumetzovi, jehož nabídku uklízí z hranice brankoviště za Danečkova záda Svoboda. V čase 16:21 nabíjí Filip od zadního mantinelu mezi kruhy zcela volnému Maršounovi a ten trefuje mezeru mezi Danečkovými betony. V 18. minutě selhal ve stoprocentní šanci Harkabus, jenž nedokázal překonat na brankové čáře ležícího Danečka. V 19. minutě je na ústeckých hráčích vidět, že hrají zcela uvolněně. Ve 20. minutě je domácím odpískáno zakázané uvolnění. První třetina končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 3:0. 
 
Ve 21. minutě vyráží Brízgala bombu od modré čáry a na druhé straně se blýskl parádním obranným zákrokem M. Adámek. Ve 22. minutě je Kafka vyloučen za podrážení. Ve 23. minutě se hosté osvobozují. V téže minutě pálí Severa z prostoru mezi kruhy pouze do připraveného Danečka. Ve 24. minutě bude Eret pykat za zdržování hry. O chvíli později doklouzala do brankoviště Smetanova nepovedená střela. V téže minutě je před Danečkem hodně rušno, ale trojice bránících Slezanů dokázala udržet kotouč před brankovou čárou. Ve 25. minutě sbírá cenné vteřinky u mantinelu bojující Klimša. V čase 25:09. přihrává Vildumetz z pravé strany od koncové čáry do levého kruhu Tůmovi, proti jehož střele bez přípravy k bližší tyči se Daneček nestíhá přesunout. Ve 26. minutě zachraňuje Brízgalu tyčka. Ve 27. minutě si Brízgala pohlídal přihrávku putující jeho brankovištěm. Ve 28. minutě vyfasoval Kofroň menší trest za nesportovní chování. Kovář ihned po vhazování osvobozuje svůj tým. Ve 29. minutě se Svobodova zajímavě myšlená přihrávka odráží od jednoho z obránců do Danečkovy výstroje. V téže minutě je Kaukič potrestán za podrážení. Tato početní výhoda nebyla z pohledu Severočechů zrovna ideálně sehraná. Ve 32. minutě si na Danečkovi vylámal dvakrát po sobě zuby Filip. V téže minutě má na hokejce snížení Kofroň, ale Brízgala vytahuje fantastický zákrok. Ve 33. minutě ujíždí ústecké obraně Kafka, ale Brízgala vyhrává i tento souboj. Ve 34. minutě se hosté i nadále snaží něco vymyslet, leč zatím marně. V čase 33:28 ujíždějí do přečíslení dva na jednoho Kružík se Severou, jenž přihrávku svého spoluhráče z pravé strany uklízí z levého kruhu střelou bez přípravy přesně k bližší tyči, kam se Daneček nestíhá přesunout. Ve 35. minutě je Brož vyloučen za nedovolené bránění. V téže minutě vyhazuje Kružík puk, sám jej dojíždí a střádá cenné vteřinky. Ve 37. minutě bude Veber pykat za držení. O chvíli později je zasahující Brízgala atakován Tomim, jenž dostává menší trest za sekání. V čase 37:21 přihrává Kružík z pravé strany mezi kruhy najíždějícímu Pšeničkovi a ten střelou bez přípravy zpoza obránce překonává Danečka již pošesté. Ve 39. minutě je Filip potrestán za podrážení a o pouhé čtyři vteřiny později k němu usedá za nedovolené bránění vyloučený Brož. Ve 40. minutě diváci tleskají dalšímu Brízgalovu parádnímu zákroku a Severočeši se osvobozují. Druhá třetina končí a na tabuli svítí stav 6:0.
 
Lukáš Daneček toho má pro dnešek po čtyřiceti odehraných minutách plné zuby a tak přenechává místo v brance svému náhradníkovi Matěji Loubalovi. Ústečtí se ve třech ubránili a hra může pokračovat s plným počtem hráčů na obou stranách. Ve 43. minutě se Loubal prezentuje prvním úspěšným zákrokem. Ve 44. minutě se namlsaní domácí dál tlačí do útoku. Ve 45. minutě se přelévá hra za strany na stranu, ale oba gólmani jsou prakticky bez práce. Ve 46. minutě vyfasoval Klimša menší trest za vysokou hůl. Ve 47. minutě se Slezané dvakrát po sobě osvobozují. V 51. minutě zakládá další útočnou akci Severočechů Zukal. V 53. minutě je na domácích vidět, že již nikam nespěchají a chtějí zápas dohrát v poklidu. V 54. minutě dostává ústecká střídačka menší trest za příliš mnoho hráčů na ledě. V čase 53:36 přihrává na pravé straně Stuchlík na koncovou čáru Klimšovi, jenž vyjíždí i s kotoučem mezi kruhy a přesnou střelou se mu daří odčarovat Brízgalovu neprůstřelnost. V 56. minutě nelze napadajícím hostům upřít bojovnost, ale body jsou již pro dnešek ztraceny. V čase 57:40 posouvá Eret na útočné modré čáře na střed pas J. Adámka z vlastního obranného pásma rozjetému Kaukičovi a ten z prostoru mezi kruhy vyhání všechny pavouky z pravé šibenice ústecké branky. Utkání končí a Slovan se raduje z výhry 6:2, která je jeho čtvrtou v řadě.
 
HC Slovan Ústí nad Labem - HC Frýdek-Místek   6:2 (3:0, 3:0, 0:2)  
 
Branky a nahrávky: 8. Kružík (V. Brož, Pšenička), 17. M. Svoboda (Vildumetz, Tůma), 17. Maršoun (Filip, Kordule), 26. Tůma (Vildumetz), 34. Severa (Kružík), 38. Pšenička (Kružík) – 54. Klimša (Stuchlík, Bartko), 58. Kaukič (Eret, J. Adámek). Rozhodčí: Daniel Jechoutek, Jakub Valenta – Jan Votrubec, Michal Janíček. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Diváci: 522. Střely na branku: 23:34 (7:16, 15:6, 1:12).  Průběh utkání: 6:0, 6:2.
 
HC Slovan Ústí nad Labem: Brízgala (Stahl) – Smetana, Müller, Hes, V. Brož, Zukal, Veber – Severa, Pšenička, Kružík – M. Svoboda, Vildumetz, Tůma – Filip, Kordule, Maršoun – Grim, Houška, M. Harkabus.  Trenéři: Tomáš Mareš, Jaroslav Roubík.
 
HC Frýdek-Místek: L. Daneček (41. Loubal) – M. Adámek, L. Kovář, J. Michálek, J. Adámek, Hrachovský, D. Stránský – Kafka, Hladonik, Tomi – Kofroň, Stuchlík, Mikulík – Kaukič, Klimša, Przybyla – V. Nestrašil, Motloch, Eret.  Trenéři: Mgr. Vlastimil Wojnar, Jozef Daňo.
 
Autor: Václav Beneš
 
 














































 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana