Slovan ztratil v samostatných nájezdech výtečně rozehraný domácí zápas s Třebíčí

Ústí nad Labem - Do bojů o účast v předkole play off vstoupili ústečtí hokejisté jasnou domácí výhrou nad Frýdkem-Místkem. Tentokrát přivítali Horáckou Slavii Třebíč. V první třetině se diváci gólu nedočkali. Těsně před odchodem na druhou přestávku udeřil Smetana. Druhou ústeckou branku přidává Vildumetz a domácí mají výborně zaděláno na další výhru. Ústecká naděje žije pouhé čtyři minuty, protože osm minut před koncem základní hrací doby posílá zápas do prodloužení Šťovíček. Ani nastavených pět minut vítěze neurčilo a tak přicházejí na řadu samostatné nájezdy, v nichž jsou úspěšnější hosté. Slovan zůstává i po tomto kole na čtrnácté příčce.

Již po patnácti odehraných vteřinách zůstává na ústeckém brankovišti zcela osamocený Vodný, ale pozorný Stahl jeho tutovku likviduje. Ještě v první minutě se protáhl středem do útočného pásma Maršoun, s jehož střelou po ledě se gólman Jekel řádně zapotil. Ve druhé minutě je sražena do bezpečí Grimova nabídka směřující před branku. Ve třetí minutě rozehrává Stahl, jenž posílá po mantinelu kotouč do bezpečí. Ve čtvrté minutě ke Stahlovi neprošel nepovedený Furchův pokus od modré čáry. V páté minutě končí Havránkem nešikovně nahozený kotouč až v ochranné síti. V téže minutě zablokoval Tůma Horkého ránu a poté mu stihl vypíchnout kotouč. V šesté minutě vytěsňuje Stahl vyrážečkou Furchovu bombu od modré čáry. V sedmé minutě vybojoval puk za třebíčskou brankou Krliš, ale jeho nabídku nezužitkoval Houška, jenž neposedný kotouč posílá mimo tři tyče. V téže minutě se po Furchově střele zachvěla tyčka ústecké branky. V osmé minutě nastřeluje Kružík pouze Jekelův připravený pravý beton. V deváté minutě tečuje Kunc do ochranné sítě Nedbalovu střelu. V desáté minutě ujeli do přečíslení dva na jednoho Nedvídek se Šťovíčkem, ale ten nedokázal povedenou přihrávku nasměrovat k pravé tyči. Ve 12. minutě přehazuje Král Stahlův beton, puk se odráží od tyče a poskakuje po brankové čáře, z které ho odpaluje do bezpečí Müller. Ve 13. minutě posílá Čejka kotouč na ústeckou střídačku. V téže minutě hledá Houška před branku najíždějícího Grima, ale ten jeho přihrávku směřující do pasu nemohl zužitkovat a Svobodovu nepřesnou zpětnou přihrávku sbírají hosté. V 15. minutě vyráží Jekel bombu z pravé strany a poté likviduje i Smetanovu dorážku. V 16. minutě končí na Stahlově levém betonu Horkého rána před brankou lehce tečovaná Králem. V 17. minutě si Stahl vychutnal Nedbalovu střelu od modré čáry. V 18. minutě zazdil dobrou šanci Horký, jenž místo střely volí zcela zbytečnou přihrávku, která stejně nenašla žádného z jeho spoluhráčů. V téže minutě je Bittner potrestán za podrážení. V 19. minutě utíká Smetanovi kotouč do středního pásma. O chvíli později jsou Severočeši vyhnáni až ke Stahlovi, kde zakládají další akci. Ve 20. minutě je do ochranné sítě sražena Vildumetzova bomba z téměř nulového úhlu. V téže minutě krotí Jekel Vildumetzovu ránu od pravého mantinelu. První třetina končí a mužstva odcházejí do kabin za nerozhodného stavu 0:0.
 
Ve 21. minutě nevedla k úspěchu Kružíkova zpětná přihrávka. Ve 22. minutě se Stahl stíhá bleskově přesunout a likviduje šanci Horkého jenž je na konci pohledné třebíčské kombinační akce. Ve 23. minutě vyjíždí Jekel daleko z branky a zabraňuje tak možnému hrozícímu přečíslení dva na nikoho. Ve 24. minutě se odráží od zadního plexiskla Šťovíčkův pokus od modré čáry. Ve 25. minutě opouští kotouč ledovou plochu a vhazovat se bude ve středním pásmu. Ve 26. minutě přistává puk na síťce třebíčské branky. Ve 27. minutě nepotrestal obrovskou ústeckou hrubku Nedvídek, jenž zůstává zcela osamocený před Stahlem, jenž si připisuje proti jeho zakončení další úspěšný zákrok svými připravenými betony. Ve 28. minutě zablokoval Kordule Bittnerovu povedenou ránu. V téže minutě dostává Vodný parádní přihrávku před zcela odkrytou branku, kterou trestuhodně míjí. O chvíli později je Brož vyloučen za podrážení. Ve 29. minutě likviduje Stahl Nedvídkův pokus i Horkého dorážku. Ve 30. minutě se neujala ani Psotova teč z hranice brankoviště. Ve 31. minutě opouští kotouč ledovou plochu a domácí si mohou na chvíli vydechnout. V téže minutě obkroužil Malec branku, ale pozorného Stahla nezaskočil. Ve 32. minutě dojíždí vyhozený kotouč Filip, ale nastřeluje pouze Jekelovu masku. Ve 33. minutě nabíjí BIttner Furchovi, jehož rána bez přípravy pouze zaduněla o zadní plexisklo. Ve 34. minutě se pokoušejí v útočném pásmu něco vymyslet Svoboda s Kružíkem, ale nakonec přicházejí o kotouč. V téže minutě je Severočechům odpískáno zakázané uvolnění. Ve 35. minutě se puk odráží k Hesovi, jehož mohutný nápřah nevydržela hokejka. Ve 36. minutě vytěsňuje Jekel pravým ramenem Veberovu bombu. Ve 37. minutě bude Veber pykat za hákování. V téže minutě ztroskotal Šťovíček na připravených Stahlových betonech. Ve 38. minutě láme hokejku Szathmáry. V téže minutě dopravuje kotouč za brankovou čáru Nedvídek, ale gól není uznán pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Ve 39. minutě je rušno před ústeckou brankou, kde celou nepřehlednou situaci řeší Stahl, který lapačkou ukradl téměř tutový gól z hole Horkého. Ve 40. minutě postrádá přesnost Furchova bomba od modré čáry. O chvíli později vyfasoval Furch menší trest za podrážení. Čtyřiadvacet vteřin před odchodem na druhou přestávku jdou hosté do tří, když na trestnou lavici usedá k Furchovi Nedbal za hákování. O sedmnáct vteřin později nachází Jekel ve výstroji Smetanovu bombu z vrcholu kruhu. V čase 39:58 po vyhraném vhazování v levém kruhu vrací Severa kotouč k modré čáře Vildumetzovi, jehož nabídkou nepohrdl Smetana, jehož bomba z vrcholu kruhů se zastavuje až v síti. Druhá třetina končí a na tabuli svítí stav 1:0.
 
Ve 41. minutě je Müller potrestán za hákování. Ve 43. minutě operují hosté v útočném pásmu, ale ohrozit Stahla se jim zatím nedaří. Ve 44. minutě krotí Stahl v náruči nepovedenou Furchovu střelu. Ve 45. minutě vyráží Jekel hrudí před sebe Korduleho nepříjemnou ránu. Ve 45. minutě kombinují v útočném pásmu Kružík s Vildumetzem, ale třebíčská obrana jim odebírá kotouč. Ve 46. minutě vyráží Jekel Hesův pokus koncem hokejky. Ve 47. minutě putuje na trestnou lavici Nedbal za držení a o jedenáct vteřin později k němu usedá Szathmáry za zdržování hry. A znovu mají Severočeši před sebou téměř dvouminutovou přesilovou hru pět na tři. V téže minutě netrefuje Kružík ideálně Smetanovu přihrávku. V čase 47:15 míjí nejprve Kružík zcela odkrytou třebíčskou branku, ale puk se odráží na vrchol kruhů, odkud nabíjí Smetana do pravého kruhu Vildumetzovi, jehož bomba bez přípravy končí za zády přesouvajícího se Jekela. Ve 48. minutě je Brož potrestán za nedovolené bránění brankáři. V čase 48:53 nachází Král z pravého kruhu u koncové čáry Kratochvíla, jenž okamžitě posouvá puk mezi kruhy, odkud ruší Vodný v pokleku ránou bez přípravy Stahlovu neprůstřelnost. V 51. minutě se nemohou ústečtí probít přes střední pásmo. V 52. minutě se domácí provinili zakázaným uvolněním. V čase 21:27 tečuje Šťovíček před brankou za Stahlova záda Formanovu střelu z pravé strany od modré čáry. Začínáme od nuly. V 53. minutě uhlídal Stahl Horkého bombu z prostoru mezi kruhy. V téže minutě ustál Jekel pokusy Severy a Müllera. V 54. minutě vytěsňuje Jekel nad branku Smetanovu bombu z levé strany. V téže minutě si Stahl pohlídal Bittnerův pokus z pravého křídla. V 55. minutě vyklepává Stahl z výstroje Havránkovu tečovanou ránu. V 56. minutě utíká hostům kotouč na zakázané uvolnění. V 57. minutě nastřeluje Smetana poskakující kotouč pouze nad Jekelovu klec. V táže minutě pálí z levého křídla Filip, ale Jekel je připraven. V 58. minutě chybělo málo a rozehrávající Jekel by namazal O. Bláhovi.. V 59. minutě vyhlavičkoval Jekel nad branku pokus Severy. V 60. minutě se Svoboda šikovně vyhýbá obránci, ale jeho pokus vyklepává Jekel z lapačky. Poslední úspěšný zákrok si v základní hrací době připisuje Stahl. Šedesátá minuta je na konci, ale za nerozhodného stavu 2:2 přichází na řadu pětiminutové prodloužení. 
 
Hned po pěti odehraných vteřinách je Maršoun vyloučen za podrážení. V 61. minutě vytěsňuje Stahl Nedvídkovu ránu ramenem. V 62. minutě postrádá přesnost Šťovíčkova střela bez přípravy. O chvíli později přidržuje Stahl Psotův pokus. Z vhazování odpaluje kotouč do bezpečí Krliš. Následnou bombu Horkého z levého kruhu krotí pozorný Stahl. V 63. minutě přerušuje Stahl hru. V téže minutě se dostává do samostatného úniku Kružík, ale ani on neuspěl. V 64. minutě je mimo tři tyče sražena Severova rána. V 65. minutě vystavuje Jekel stopku Smetanovu bekhendovému pokusu. Ani prodloužení vítěze neurčilo a na řadu tedy přicházejí samostatné nájezdy.
 
Začínají domácí. Bittner nedává Stahlovi sebemenší šanci, 1:0. Kružík míří přesně pod lapačku a srovnává stav na 1:1. Horkého bekhendový pokus nachází Stahl za brankovou čárou, 2:1. Vildumetz slaví úspěch s rychlou kličkou do forhendu, 2:2. Forman nenachází skulinu mezi Stahlovými betony, 2:2. Ani Tůma svůj nájezd neproměňuje, 2:2. Nedvídek naznačuje střelu, ale propálit Stahla se mu nedaří, 2:2. Maršounův bekhendový pokus v síti nekončí, 2:2. Najíždějícímu Šťovíčkovi vypichuje Stahl puk hokejkou, 2:2. Filip se nerozpakuje a pálí, ovšem nepřesně, 2:2. Pořadí exekucí se otáčí a jedeme dál. Kružíkovi se nedaří procedit kotouč přes Jekelův připravený beton, 2:2. Horký si najíždí z pravé strany a jeho střela se odráží od tyče za brankovou čáru. Je rozhodnuto. Třebíč se raduje ze zisku dvou bodů. Hráči Slovanu mají ve tvářích vidět únavu a zklamání, vždyť opět ztratili zápas, ve kterém sahali po třech bodech.

HC Slovan Ústí nad Labem - SK Horácká Slavia Třebíč   2:3sn (0:0, 1:0, 1:2 - 0:0) 
 
Branky a nahrávky: 40. Smetana (Vildumetz, Severa), 48. Vildumetz (Smetana, Kružík) – 49. Vodný (P. Kratochvíl, T. Král), 52. Šťovíček (Forman, Nedvídek), rozhodující nájezd L. Horký. Rozhodčí: Alexander Pavlovič, Luděk Pilný – Aleš Hejl, Petr Bosák. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:1. Diváci: 505. Střely na branku: 30:45 (10:16, 6:17, 10:7 - 4:5). Průběh utkání: 2:0, 2:3.
 
HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Brízgala) – Müller, Smetana (C), V. Brož (A), Hes, Veber, Zukal – Kružík (A), M. Svoboda, Severa – Tůma, Vildumetz, Maršoun – Filip, Kordule, O. Bláha – Grim, Houška, Krliš – M. Harkabus.  Trenéři: Tomáš Mareš, Jaroslav Roubík.
 
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (D. Svoboda) – Forman, Nedbal, Jenáček, Szathmáry, V. Čejka (C), Furch – Vodný (A), Nedvídek, Šťovíček – T. Havránek, Bittner, Psota (A) – L. Horký, T. Král, P. Kratochvíl – Malec, Kunc, Havlát – Ferda.  Trenéři: Martin Sobotka, Jaroslav Barvíř.
 
Autor: Václav Beneš
 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana