Stadion si veze z Poruby devítigólovou vánoční výslužku

Poruba - Do bojů o pořadí v play off vstoupili litoměřičtí hokejisté domácí porážkou se Vsetínem, jenž urval výhru v prodloužení. Tentokrát se představili v Porubě, které v předchozích dvou vzájemných duelech po šesti gólech. Domácí celkem pochopitelně prahli po odvetě, ale to co přišlo, neočekávali asi ani v těch nejsmělejších snech. Porubští vstoupili do zápasu hodně aktivně a během první třetiny si vytvořili tříbrankový náskok. To nejhorší mělo teprve přijít. Ve druhé části inkasovali Severočeši dokonce pětkrát a bylo rozhodnuto. V posledním dějství přidali devátý přesný zásah. Devět minut před koncem zaznamenal čestný úspěch hostů Strejček. Stadion zůstává i po tomto debaklu na druhé příčce.

V první minutě vyváží Husák kotouč z vlastního obranného pásma, ale brzy je odzbrojen a Severočeši začínají kombinovat před gólmanem Dolejšem. Ve druhé minutě posílá Havelka kotouč do útočného pásma, kde u mantinelu prohrává souboj s Krejčím. V téže minutě si připisuje zahřívací zákrok Škorpík. Ve třetí minutě se ani jeden ze soupeřů nikam nehrne. Ve čtvrté minutě je hostům odpískáno zakázané uvolnění. V téže minutě si Škorpík pohlídal Káňovu střelu i jeho následnou dorážku a po Jánského odpálení kotouče na opačnou stranu měli domácí starosti s tím, aby jim litoměřičtí neujeli do přečíslení. O chvíli později je Káňa potrestán za nedovolené bránění. V páté minutě krotí Dolejš v lapačce Kadlecův pokus. O chvíli později posílá kotouč do bezpečí Zdeněk. V šesté minutě nezpracoval Jánský Kangasovu křížnou přihrávku a následně naráží u mantinelu na Dundáčka. V sedmé minutě vytěsňuje Škorpík vyrážečkou Hlinkovu střelu z ostřejšího úhlu. V osmé minutě ztroskotal Hudeček na Škorpíkových betonech. V téže minutě krotí Dolejš Jíchův pokus. V deváté minutě operují před litoměřickou brankou Jáchym s Brodkem, ale ani na tři pokusy neprocedili kotouč za Škorpíkova záda. V čase 08:30 pálí z pravé strany od modré čáry Krejčí a na teč clonícího Jáchyma nestačí Škorpík, jenž toho moc neviděl, zareagovat. O chvíli později vytěsňuje Dolejš mimo třu tyče Jánského střelu. V desáté minutě se od Škorpíkových betonů odráží Hudečkova bomba z kruhů. V 11. minutě čelí Škorpík úspěšně spršce střel. V čase 12:02 nachází Krejčí z vlastního obranného pásma u levého mantinelu rozjetého Špačka, proti jehož ráně z vrcholu levého kruhu ke vzdálenější tyči natahoval Škorpík lapačku marně. Ve 13. minutě se nenudí Dolejš, ale žádnou ze střel nepouští za svá záda. Ve 14. minutě se Kankova bomba otřela o ochrannou síť. O chvíli později Škorpík vyráží Gřešův pokus zpoza obránce. Ve 14. minutě přerušuje Dolejš raději hru, když ho obtěžuje Voženílek. V 15. minutě schytal nepříjemnou ránu pukem do obličeje před brankou clonící Brodek, jenž je spoluhráči odváděn na střídačku. Na ledě po něm zůstává kaluž krve, která musí být odstraněna. V téže minutě uhlídal Škurpík levou tyč před zakončujícím Olenderem. V 16. minutě zahrozili Štohanzl s Kangasem, ale Dolejše pořádně neprověřili. V 17. minutě zaváží puk do útočného pásma Jícha, jenž nachází na středu najíždějícího Kadlece, do jehož střely se obětavě vrhá Sikora a následně vyváží kotouč do bezpečí Gřeš. V 18. minutě se hosté snaží ztéci porubskou branku, leč marně. V čase 17:53 vyhrává Hlinka vhazování v pravém kruhu pro Slavíka, jehož bomba ze středu modré čáry se zastavuje až v síti. V 19. minutě posouvá Sklenář hru před Dolejše, ale o chvíli později vytěsňuje Škorpík další nebezpečnou ránu. První třetina končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 3:0.
 
Ve 21. minutě se pokouší probít do zakončení Korkiakoski, jemuž nakonec vypíchl puk Husák. V čase 20:51 přihrává Hudeček do levého kruhu najíždějícímu Gřešovi, jehož ránu vyráží Škorpík u bližší tyče za branku, odkud posílá Gřeš puk do brankoviště, kde si ho dezorientovaný Škorpík nešťastně sráží za brankovou čáru. V čase 21:28 vysouvá Rudl na pravé straně Špačka, za jehož střelou z vrcholu kruhu se Škorpík, jemuž prošel puk mezi rukou a tělem pouze smutné ohlédl. Ve 23. minutě zastavují Dolejšovy betony Marcelovu bombu od modré čáry. V čase 23:38 ztrácí u pravého mantinelu kotouč Houdek, ale Škorpík Střelu ležícího Hudečka vyráží pouze před sebe a dojíždějící Sikora uklízí puk z těsné blízkosti přesně do bližší šibenice. Jan Škorpík toho má pro dnešek plné zuby a odjíždí na střídačku. Po vypršení litoměřického oddechového času se opačným směrem vydává jeho dnešní náhradník Ondřej Skokan. Ve 25. minutě se mezi tři tyče nevešel Jíchův pokus. Ve 26. minutě je domácím odpískáno zakázané uvolnění, ale Severočeši se v útočném pásmu dlouho neudrželi. V čase 26:20 vystihuje nepřesnou Voženílkovu rozehrávku od pravého mantinelu Gřeš, jenž zaváží kotouč do levého kruhu, kde jej předává Sikorovi, jehož střela zaplouvá přesně do vzdálenější šibenice. Ve 29. minutě je po Kankově zpětné přihrávce zblokován Zdeňkův pokus. Ve 30. minutě míří Štohanzl do středu branky a Dolejš si tak připisuje snadný zákrok. V téže minutě zasáhl střílející Urbanec Kangase a před Brodkem raději přerušuje Skokan hru. Ve 31. minutě se neujala Kadlecova rána. Ve 32. minutě se Korkiakoskiho bomba z pravého kruhu odráží od zadního mantinelu. Ve 33. minutě nenachází recept na Dolejše Havelka. Ve 34. minutě přikrývá Skokan odražený kotouč pod lapačkou. V téže minutě střílí mimo tři tyče Voženílek. Ve 35. minutě stačí Kangas zablokovat hokejku napřahujícímu Jáchymovi. Ve 36. minutě nahazují Severočeši kotouč do útočného pásma a spěchají střídat. V téže minutě končí sražená Husákova bomba vysoko pod stropem. Ve 37. minutě vypomáhá s rozehrávkou Dolejš. Ve 38. minutě chtěl Hudeček potěšit diváky parádičkou, ale kotouč se mu zamotal mezi nohama. V čase 38:03 zaváží Hudeček podél pravého mantinelu kotouč do útočného pásma, těsně za modrou čárou ho předává rozjetému Rudlovi, jehož nabídku uklízí Gřeš bekhendovou kličkou do Skokanem posunuté branky. Gól platí a litoměřická demolice pokračuje. Ve 40. minutě předvádějí zoufalí Severočeši střelbu z nouze, ale Dolejš drží dál čisté konto. Pouhou vteřinu před koncem této části je porubským odpískáno zakázané uvolnění. Druhý třetina končí a na tabuli svítí stav 8:0. 
 
Ve 41. minutě nepřešel Káňa přes dvojici protihráčů. V téže minutě se vydal na útočný výlet Marcel, jenž byl zpacifikován u mantinelu, aniž vy se dostal ke střele. Ve 42. minutě posílají domácí kotouč do středního pásma. V téže minutě je do ofsajdové pasti lapen Štohanzl. O chvíli později utíká litoměřickým kotouč na zakázané uvolnění. Ve 43. minutě napřáhl u levého mantinelu Ďurač, ale Skokanovy betony jsou včas na správném místě. O chvíli později předvádí Skokan krkolomný zákrok, ale puk se mu daří udržet před brankovou čárou. Ve 44. minutě přidržel Dolejš Kadlecovu střelu. Ve 45. minutě je Havelka vyloučen za faul loktem. Ve 46. minutě vyklepává Skokan z lapačky Husákovu bombu. V téže minutě nepouští Walter těsně před brankovištěm do zakončení Gřeše. Ve 47. minutě bude Husák pykat za podrážení. V čase 46:29 při hře čtyři na čtyři přihrává Rudl od modré čáry do pravého kruhu Hudečkovi, jenž si nabruslil na střed, odkud se mu daří střelou zpoza Jebavého přidat devátou branku. Ve 48. minutě krotí Dolejš na hrudi Marcelovu bombu. Ve 49. minutě se na hranice brankoviště vrhá Urbanec obětavě do Jíchovy rány. V 51. minutě nahazují domácí kotouč na branku a po přerušení se oba týmy pořádně formují. V čase 50:47 vyráží Dolejš Kangasovu střelu z pravého kruhu na střed, odkud uklízí kotouč do zcela odkryté branky Strejček, jenž připravuje domácího gólmana o čisté konto. V 52. minutě se Severočeši provinili ofsajdem. O chvíli později zastavuje Kadlec hokejkou Hlinkovu přihrávku na napřahujícího Dundáčka. V 54. minutě zblokoval Rudl Sklenářův pokus. V téže minutě zpracoval Kanko puk v rohu, ale jeho spoluhráči nedostávají prostor ke střelbě. V 55. minutě provětral Korkiakoski Dolejšovu lapačku. V 55. minutě trefuje Dundáčkova přihrávka Jáchyma do bruslí. V 56. minutě vyráží Skokan Jáchymovu střelu. V 57. minutě vytěsňuje povyjetý Dolejš Klejnovu bombu do ochranné sítě. V 57. minutě vyfasoval Urbanec menší trest za krosček. O chvíli později posouvá Káňa kotouč do středního pásma a následně se puk ocitá na litoměřické střídačce. V 58. minutě mají porubští i v oslabení kotouč pod kontrolou a střádají cenné vteřinky. V téže minutě se prodírá do zakončení Jícha, ale skóre se nemění. V 59. minutě letí Ďuračova rána těsně vedle. V 60. minutě se neujal Brodkův pokus. Poslední vteřiny patří Severočechům, jejichž kanonádě odolává pozorný Dolejš s přehledem. Utkání končí a domácí se radují z hladké výhry 9:1. Stadion bude určitě chtít na tento možná až příliš krutý výprask co nejrychleji zapomenout.
 
HC RT TORAX Poruba 2011 - HC Stadion Litoměřice   9:1 (3:0, 5:0, 1:1)
 
Branky a nahrávky: 9. T. Jáchym (Rudl, D. Krejčí), 13. Špaček (D. Krejčí), 18. Slavík (M. Hlinka), 21. Gřeš (Hudeček, Slavík), 22. Špaček (Rudl), 24. Sikora (Hudeček), 27. Sikora (Gřeš, Hudeček), 39. Gřeš (Rudl, Hudeček), 47. Hudeček (Rudl, D. Krejčí) – 51. Strejček (Kangas, Jánský). Rozhodčí: Michal Dědek, Jiří Kašík - Michal Axman, Michael Hranoš. Vyloučení: 3:1. Bez využití. Diváci: 512. Střely na branku: 37:34 (16:8, 11:11, 11:16). Průběh utkání: 9:0, 9:1.
 
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš (Foltán) – Slavík, Husák, Dundáček, Urbanec, Rudl, D. Krejčí, Dluhoš – Kanko, Zdeněk (C), J. Káňa (A) – Sikora (A), Hudeček, Gřeš – Špaček, T. Jáchym, Brodek – Ďurač, M. Hlinka, Ollender.  Trenéři: Miloš Holaň, Marek Pavlačka.
 
HC Stadion Litoměřice: Škorpík (24. Skokan) – Marcel (A), Walter, Jebavý (A), Klejna, Strejček, Houdek – Korkiakoski, Jícha, M. Kadlec – Voženílek (C), Štohanzl, Jánský – D. Sklenář, M. Havelka, Kangas.  Trenéři: David Bruk, Daniel Tvrzník.
 
Autor: Václav Beneš
 
Foto: Lukáš Bajgar
 


























 

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana