Lovosice přestřílely v prvním přípravném duelu doma Neštěmice

Lovosice - Zimní příprava běží na plné obrátky a pomalu se začíná roztáčet kolotoč přípravných zápasů, které jsou příjemným zpestřením nejen pro hráče, ale radost přinášejí i nejvěrnějším milovníkům kulatého nesmyslu, tušícím, že se blíží start jarních odvet. Trenéři hledající ideální sestavu se ji snaží dát dohromady právě při sledování těchto pro ně hodně důležitých testech. První zápas letošní zimní přípravy mají za sebou i Lovosice, které si k jeho sehrání pozvali na čtvrtek 29. ledna 2020 účastníka 1. A třídy dospělých Ústeckého kraje, jímž byl tým FK Český Lev Neštěmice. První poločas patřil hostům, kterým se daří vypracovat dvougólový náskok. Po přestávce ovšem dominovali domácí, kteří čtyřmi přesnými zásahy v řadě dokráčeli ke zcela zasloužené výhře.

Domácí, kteří nastupovali s několika novými tvářemi v sestavě, byli v tomto duelu, i po nepřesvědčivých výkonech v podzimní části GKR Krajského přeboru dospělých Ústeckého kraje, papírovým favoritem. První poločas jim nevyšel podle představ a gólman Šafránek musel hned dvakrát lovit míč ze sítě. Ve 23. minutě posílá neštěmické do vedení Klaser. Ve 44. minutě přidává pojistku Reischel a na přestávku se odchází za možná trochu překvapivého stavu 0:2.
 
 Do druhé půle zamíchali lovosičtí trenéři sestavou a kýžený efekt se dostavil. Domácí začali svého soupeře přehrávat a brzy se dostavil i gólový efekt. V 50. minutě proměňuje Brůža pokutový kop a vykřesává naději na možný zvrat. V 65. minutě míří přesně Novotný a rázem je tedy srovnáno. V 70. minutě si připisuje Novotný druhý přesný zásah, který je, jak se později ukáže, vítězným. V 84. minutě se staví Brůža i k exekuci druhého pokutového kopu. Znovu se nemýlí a uzavírá výsledek na konečných 4:2. Lovosice, které představily několik nových tváří, se tak hned v prvním přípravném duelu radují z první výhry, která se nerodila lehce. Potěšitelné je, že se domácí nepoložili ani za nepříznivého stavu a po přestávce dokázali předvést parádní obrat. Kéž by jim to takhle vycházelo i na jaře v soutěžních zápasech.

FK ASK Lovosice A - FK Český Lev Neštěmice   4:2 (2:0)
 
Branky: 50. Brůža (pen.), 65. Novotný, 70. Novotný, 84. Brůža (pen.) - 23. Klaser, 44. Reischel.
 
FK ASK Lovosice A: Šafránek - M. Suchý (80. Zimák), Zimák (46. Neruda), Bělík, Krejčí - Novotný, Zuch (46. Čámský), Brůža, Baborák (55. Chládek) - Espinosa (46. Gaube), Klug (65. L. Suchý).  Trenéři: Roman Podrazil, Jan Janda.
 
Autor: Václav Beneš
 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana