Roudničtí fotbalisté slaví v prvním přípravném duelu domácí výhru nad Novým Borem

Roudnice nad Labem - Zimní příprava frčí na plné obrátky a postupně se do ní zapojují i všechny týmy z krajských a okresních soutěží. Výjimkou není ani účastník 1. A třídy dospělých Ústeckého kraje, jenž se pohybuje ve středu tabulky, SK Roudnice nad Labem, který v prvním přípravném duelu za nepříznivého studeného počasí přivítal v sobotu 25. ledna 2020 na umělé trávě stadionu Pod Lipou sedmý tým tabulky Krajského přeboru Libereckého kraje, kterým je FC Nový Bor. Pro hosty je to již třetí zápas v tomto roce. Domácí se v prvním poločase ujímají vedení, ale novoborští ještě před odchodem na přestávku vyrovnávají z pokutového kopu. Ve druhé půli se již prosadili pouze domácí, kterým zajišťuje těsnou výhru teprve šestnáctiletý ofenzívní obránce Kryštof Hubený.

V úvodních minutách se oba soupeři oťukávali a postupně se začali rodit i slibné akce. Roudnické akcie držel hodně vysoko gólman Čížek, jenž se prezentoval spolehlivým výkonem. Jako první se nakonec prosazují domácí. Ve středu hřiště se daří ustát souboj Husákovi, jehož ránu z dobrých dvaceti metrů gólman Ticháček pouze vyráží a Halada doráží míč do sítě. Po třech minutách je srovnáno. Pronikajícího Stromeckého zastavuje ve vápně nedovoleně Husák a nařízený pokutový kop proměňuje L. Broschinský, který posílá míč zkušeně do protipohybu gólmana. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za nerozhodného stavu 1:1.
 
Ve druhém poločase zafungovala spolupráce rodu Hubených, kdy otec Jaromír vysílá po pravé straně přihrávkou za obranu teprve šestnáctiletého ofenzívního obránce Kryštofa a ten střelou po zemi přesně k tyči vrací vedení na roudnickou stranu. Hosté se nadechují k tlaku, který je místy drtivý, ale góly nepřicházejí. Nebezpečně pálí z přímého kopu L. Broschinský, ale gólman Doležal vytěsňuje jeho nebezpečný pokus na břevno, od něhož se míč odráží na roh. Závěr zápasu se odehrával v podstatě pouze před domácí brankou, ale i díky několika minimálně sporným výrokům rozhodčích ubránili roudničtí těsnou výhru 2:1, která je pro ně jistě hodně cenná.   

SK Roudnice nad Labem - FC Nový Bor   2:1 (1:1)
 
Branky: Halada, K. Hubený - L. Broschinský (pen.).
 
SK Roudnice nad Labem:
1. poločas: Čížek - Šeba, Kuchař, Husák, Matuszewski - Slavíček, J. Hubený, Dobiáš, Stejskal, Rusňák - Halada.
2. poločas: Doležal - K. Hubený, Husák, Kuchař, Matuszewski - Slavíček, Beránek, Stejskal - Holouš, Macek - Možný.  Trenér: Jakub Pekař.
 
FC Nový Bor: Ticháček (46. Blumentritt) - Šimoník, L. Broschinský, Devátý, Holubec, Sochor, Vacek, Kubeš, Krpata, Šimůnek, Stromecký, J. Broschinský ml..  Trenér: Jan Broschinský starší.
 
Autor: Václav Beneš
 
Foto: skroudnice.cz

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana