V pátém přípravném duelu přejela Arma na svém stadionu divizní Chomutov

Ústí nad Labem - Tempo zimní přípravy nezvolňuje a absolutní většina celků má již za sebou nejen velkou porci suché přípravy, ale i pár přípravných zápasů, které jsou hodně důležité před vstupem do jarních odvet. Po remíze v Teplicích, porážce v Plzni, cenné výhře v Praze nad mistrovskou Slavií a těsné porážce v Praze se Spartou přivítali ústečtí fotbalisté ve středu 29. ledna 2020 na umělém trávníku Městského stadionu v pátém přípravném duelu účastníka Fortuna divize B a po polovině soutěže čtvrtý tým tabulky FC Chomutov. Domácí, kteří byli jasným favoritem, se sice prosadili v prvním poločase pouze jednou, ale po přestávce spustili kanonádu a dalšími pěti přesnými zásahy rozhodli o své jasné výhře.

První poločas přinesl zajímavou podívanou, kdy se ústečtí dlouho a marně snažili překonat pozorného gólmana Švejdu. Hosté dlouho vzdorovali, ale přece jen se jim nedaří udržet čisté konto. Ve 25. minutě se prosazuje Matějka, jenž střelou z těsné blízkosti otevírá gólový účet tohoto duelu a současně upravuje poločasový výsledek na 1:0.
 
Po přestávce již zřejmě hosté měli méně sil a favorit začal poměrně brzy plnit svou roli. V 52. minutě napřahuje z dálky Bílek, jehož povedená rána se zastavuje až v síti. V 57. minutě se prezentuje parádním pokusem Valenta, který nedává Švejdovi sebemenší šanci. V 69. minutě předvádí Valenta pohlednou individuální akci, kdy se mu daří prokličkovat obranou a přidat čtvrtý přesný zásah. V 87. minutě si na centr z pravé strany nabíhá Brak a Švejda je znovu bez šance. V 89. minutě uzavírá výsledek na konečných 6:0 Strada. Ústečtí si tak připisují ve čtvrtém přípravném a prvním domácím duelu celkově druhou výhru. První zápas za A tým Army odehráli osmnáctiletý Tomáš Zůza a čerstvě sedmnáctiletý Adam Černý, kteří si tento zápas určitě užili.

FK Ústí nad Labem - FC Chomutov   6:0 (1:0)

Branky: 25. Matějka, 52. Bílek, 57. Valenta, 69. Valenta, 87. Brak, 89. Strada.
 
FK Ústí nad Labem: Plachý - Zůza (46. Strada), Hudec, Písačka, Prošek (14. Brak) - Valenta, Peterka (70. A. Černý), Miskovič (46. Bílek) - Richter, Drame (61. Škoda), Matějka (46. Jirkovský).  Trenéři: Aleš Křeček, Petr Vrabec, Juraj Šimurka.  
 
FC Chomutov: Švejda - Gedeon, Příhonský, Mužík, Kibal, Svoboda, Jelínek, Kubík, Chaloupka, Mušovič, Bismark. Náhradníci: Kamal, Turek, Maršálek, Amsal, Pěnička, Vávra, Zaťko.  Trenér: Jan Hyneš.
 
Autor: Václav Beneš
 
Foto: FK Ústí nad Labem
 



 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana