Slovan prohrál derby v Kadani

Kadaň - V minulém kole urvali ústečtí hokejisté cenný bodík v Benátkách nad Jizerou. Tentokrát se představili v Kadani, kde je přivítali místní Trhači. Hosté vstoupili do tohoto zápasu lépe a již v sedmé minutě se ujímají vedení. Domácím se daří těsně před odchodem na první přestávku srovnat krok. V poslední části zaznamenávají dva slepené góly, které jejich soupeře posílají definitivně do kolen. Ústečtí se sice nevzdávají, ale jejich bojovnost stačí pouze na snížení. Slovan tento duel prohrává, přesto se stále drží na své dávno dopředu předplacené čtrnácté příčce, kde se pomalu zabydluje.

V první minutě zakládá Trefný za vlastní brankou úvodní kadaňskou akci. Ve druhé minutě hledá Mrňa před brankou některého ze spoluhráčů, ale tam žádný z nich neoperuje. Ve třetí minutě svádějí ve středním pásmu souboj i kotouč Prymula se Š. Bláhou. V téže minutě krotí Soukup v lapačce Homerovu ránu. Ve čtvrté minutě míří Mrňa v obrovské příležitosti z těsné blízkosti mimo tři tyče. V páté minutě je Severovi odpískána hra vysokou holí a hra se tudíž stěhuje do středního pásma. V téže minutě nachází Hasman před brankou Š. Bláhu, jehož střelu vytěsňuje gólman Neužil levým ramenem. V šesté minutě vytěsňuje Soukup vyrážečkou do rohu Foltýnův pokus ze středního pásma. V čase 06:55 se u levého mantinelu parádně uvolňuje Mrňa, jehož přesnou přihrávku posílá Severa z pravého kruhu bez přípravy za záda přesouvajícího se Neužila. V osmé minutě si připisuje Neužil důležitý zákrok. V deváté minutě posílá Foltýn tvrdým zákrokem k ledu P. Svobodu. V téže minutě je hostům odpískán ofsajd. V desáté minutě se ústečtí znovu usazují v útočném pásmu. V 11. minutě letí Klodnerova nepřesná přihrávka na zakázané uvolnění. Ve 12. minutě zastavuje Vágner kolenem pokus M. Zabloudila. Ve 13. minutě posílá Eliáš kotouč zpoza červené čáry znovu na zakázané uvolnění. Ve 14. minutě je Eliáš potrestán za podrážení. O chvíli později se bojuje o kotouč za Soukupovou klecí. V 15. minutě nemohou hosté stále najít prostor pro střelu. V 16. minutě nastřeluje Vágner po přejetí modré čáry Neužilovu hruď. V 17. minutě nahazuje Homer puk na Soukupa. V 18. minutě nastřeluje Kordule levou tyčku Neužilovy svatyně. V téže minutě se trhači vydávají do přečíslení dva na jednoho, ale Kůs netrefuje zcela odkrytou branku. V 19. minutě ujíždí kadaňské obraně Mrňa, ale recept na pozorného Neužila nenachází. Ve 20. minutě seká Foltýn unikajícího Mrňu a následuje trestné střílení. Mrňa se rozvážně rozjíždí, ale Neužila ničím nepřekvapuje. V čase 19:38 přihrává Wojnar z levého kruhu na pravou stranu k modré čáře Zemanovi, jehož bomba z vrcholu kruhu se zastavuje až v síti. První třetina končí a mužstva odcházejí do kabin za nerozhodného stavu 1:1. 
 
Ve 21. minutě ztrácí kotouč za vlastní brankou Vágner, ale Tůmovi se daří přejít přes dva protihráče a vyvézt jej do středního pásma. Ve 22. minutě nachází Soukup vystřelený kotouč v lapačce. V téže minutě letí nad břevno Koblížkova teč. Ve 23. minutě prověřuje Neužila Tůma. Ve 24. minutě předvádí Neužil parádní rozštěp a bonusem je v lapačce se třepetající rána P. Svobody. V téže minutě likviduje povyjetý Soukup Foltýnovu ránu. Ve 25. minutě vyráží Neužil další střelu a krotí i následnou Hasmanovu dorážku. Ve 26. minutě napadají hosty hluboko v jejich obranném pásmu a čekají na jakoukoliv chybu. Ve 27. minutě likviduje Neužil fantastickým tygřím skokem ústecké přečíslení dva na jednoho, kdy z levé strany přihrává Filip do pravého kruhu Mrňovi, jehož ránu nachází v lapačce. Ve 28. minutě zablokoval M. Zabloudil hokejkou Tůmovu bombu. V téže minutě vyráží Soukup ramenem pokus Zholobova. Ve 29. minutě prchá Zholobov ústeckým obráncům, poté co padá na kolena vytěsňuje Soukup jeho střelu vyrážečkou pouze před Jana Müllera, ale tam byla včas Marešova hokejka, která puk odpaluje do bezpečí. Ve 30. minutě zblokoval další nebezpečnou ránu hostí Čech. Ve 32. minutě pokračuje boj o střední pásmo. V téže minutě přerušuje Neužil po delší době hru, když přikrývá puk lapačkou. V čase 32:06 zaváží kotouč po levé straně do útočného pásma Zholobov, jehož střela z kruhu propadává Soukupovi za brankovou čáru. Ve 33. minutě si Mrňa obhazuje Foltýna, ale poté míří těsně vedle. O chvíli později je Mrňa vyloučen za krosček. Ve 34. minutě vyklepává Soukup z výstroje bombu M. Zabloudila. Ve 35. minutě zahrozil v oslabení Čermák, ale jeho forhendovou kličku likviduje Neužil betonem. Ve 36. minutě trefuje Prymula Soukupa do hrudi. Ve 37. minutě putuje od Soukupovy vyrážečky do ochranné sítě Foltýnova bomba z dálky. O chvíli později si hosté vypomáhají zakázaným uvolněním. Ve 38. minutě řeší Neužil zmatky před svou brankou přikrytím volného kotouče lapačkou. V téže minutě končí nepřesná ústecká rozehrávka dalším zakázaným uvolněním. O chvíli později zastavuje Soukup hokejkou Wágnerovu střelu a puk přikrývá lapačkou. Ve 10. minutě čelí Soukup úspěšně spršce kadaňských pokusů. Druhá třetina končí a na tabuli svítí stav 2:1. 
 
Ve 41. minutě začínají hosté operovat v  útočném pásmu, z kterého se o chvíli později sami vyhánějí. Ve 42. minutě jim navíc utíká kotouč na zakázané uvolnění. V téže minutě vyfasoval Mrňa menší trest za nesportovní chování. Ve 43. minutě se ústečtí alespoň na chvilku osvobozují. V čase 42:22 vysunuje Trefný podél pravého mantinelu rozjetého Wágnera, jenž se natlačil před Soukupa a z těsné blízkosti mu nedává šanci. V čase 42:58 se Wojnarova stela z pravé strany odráží nešťastně od Hesovy brusle za brankovou čáru. Ve 44. minutě jsou Trhači stále při chuti. Ve 45. minutě bude Koblížek pykat za podrážení. O chvíli později zahrozil v oslabení Zholobov, jehož pokus je sražen do ochranné sítě. V téže minutě se hosté provinili ofsajdem. V čase 46:04 napřáhl na modré čáře Brož a před brankou clonící Mrňa tečuje jeho ránu za bezbranného Neužila. Ve 48. minutě pálí Procházka ve výborné pozici příliš vysoko. V téže minutě vykopává ležící Soukup betonem ránu Jana Müllera. V 51. minutě vyfasoval Procházka menší trest za podrážení. O chvíli později odpaluje kotouč do bezpečí M. Zabloudil. V 51. minutě vyráží Neužil betonem Mrňovu střelu směřující do odkryté části branky. V 54. minutě se hostům nedaří vymanit z kadaňského tlaku. V téže minutě je Trhačům odpískáno zakázané uvolnění. V 55. minutě se bomba rozjetého Brože odráží od zadního mantinelu. V 56. minutě nevyvedla Soukupa z klidu Koblížkova nepovedená střela. V 57. minutě vyráží Soukup do ochranné sítě Procházkovu ránu. V 58. minutě je ústeckým odpískán úmyslný ofsajd. V 59. minutě se hra přelévá od jedné branky k druhé, až se ho zmocňuje Neužil. V 60. minutě vyvíjejí hosté obrovský tlak, ale bez gólového efektu. Utkání končí a Trhači se radují ze tří bodů, za výhru 4:2. Slovan si připisuje sedmou porážku v řadě. 
 
SK Trhači Kadaň - HC Slovan Ústí nad Labem   4:2 (1:1, 1:0, 2:1)  
 
Branky a nahrávky: 20. D. Zeman (Wojnar, Čech), 33. Zholobov (Jan Müller, Koblížek), 43. Wágner (Trefný, Neužil), 43. Wojnar (D. Zeman, Prymula) – 7. Severa (Mrňa, Mareš), 47. Mrňa (V. Brož, Severa). Rozhodčí: Han Hucl, Jakub Šindel – Richard Coubal, Ondřej Kokrment. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. Diváci: 450. Střely na branku: 30:36 (4:12, 18:11, 8:13). Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2.
 
SK Trhači Kadaň: Neužil (Galuška) – Trefný, Eliáš, Foltýn, Klodner, Procházka, D. Zeman, Delmarche – Wágner, Kůs, M. Zabloudil – Koblížek, Zholobov, Jan Müller – Čech, Prymula, Wojnar – Homer, Rindoš, Dubský.  Trenéři: Petr Klíma, Tomáš Hamara, Petr Rosol.
 
HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup (Stahl) – Hes, M. Vágner, Mareš, V. Brož, Steinocher, Zukal – Kordule, Svoboda, Tůma – Severa, Mrňa, Filip – Hasman, Čermák, Š. Bláha.  Trenéři: Tomáš Mareš, Jaroslav Roubík.
 
Autor: Václav Beneš
 
Foto: Dalibor Kachlík
 









































 



























 


 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana