Bezzubá Arma si veze z Pardubic zaslouženého bůra, Hlavatý ji sestřelil hattrickem

Pardubice - Natěšení příznivci kulatého nesmyslu se konečně dočkali, jejich oblíbený sport je definitivně zpět. Poslední květnový týden je rajskou hudbou na jejich vyprahlou fotbalovou duši, protože se konečně rozeběhly dohrávky dvou nejvyšších domácích soutěží. V prvním zápase po dlouhé vynucené přestávce prohráli ústečtí fotbalisté domácí souboj se Zbrojovkou Brno. Tentokrát je čekal ještě těžší soupeř, zavítali na hřiště lídra, kterým jsou možná trochu překvapivě Pardubice. Domácí vstoupili do zápasu aktivně a již v první půli rozhodli čtyřmi přesnými zásahy o své jasné výhře. Pátou branku přidali těsně po přestávce a bylo po zápase. Arma se po tomto kole a druhé porážce v řadě propadá o skóre na osmou příčku.

Ve druhé minutě nastřeluje nastřeluje Drame centrem z pravé strany pouze dobře postaveného Pfeifera. Ve třetí minutě obchází Drame Čelůstku, ale ten posílá míč na roh. V téže minutě fauluje Toml na hranici velkého vápna Valentu a sudí Julínek nařizuje přímý kop. Ve čtvrté minutě přestřeluje Richter z přímého kopu nejen zeď, ale i pardubickou branku. V šesté minutě rozehrává Solil rohový kop, ale je ho centr je sražen za koncovou čáru a následuje další roh, tentokrát nepovedeně rozehraný nakrátko. V deváté minutě zastavuje rodící se ústeckou akci ofsajd, kterým se provinil aktivní Drame. V desáté minutě padá v pokutovém území Zifčák, ale domácí se dožadují penalty zcela marně. Ve 12. minutě získávají Severočeši míč ze Solilovy kopačky. Ve 14. minutě, po pohledné kombinaci na pravé straně, vrací Prosek míč od koncové čáry, hostující obrana sice odvrací centr na hranici pokutového území, ale odtud jej po smolné teči jednoho z obránců vrací do sítě Solil. V 17. minutě nabíjí Černý Zifčákovi, ale ten nastřeluje pouze dobře postaveného obránce. V 19. minutě jsou ústečtí uzamčeni na vlastní polovině, odkud se nemohou dostat. Ve 20. minutě je po souboji se Zifčákem ošetřován Písačka. Ve 23. minutě pokračují Pardubice v tlaku.  Ve 24. minutě centruje z pravé strany do vápna Zifčák, tísněný Pfeifer si u bližší tyče míč zpracoval a poté jej z hranice malého vápna posílá za záda zcela bezmocného Tvrdoně. Ve 26. minutě posílá Boháč Šejvlovu nepovedenou přihrávku na roh. Ve 26. minutě hledá Bílek u bližší tyče Matějku, jenž nedokázal jeho prudký centr zpracovat. Ve 29. minutě nachází na pravé straně Pfeifer Zifčáka, jehož centr si Tvrdoň pohlídal. Ve 29. minutě fauluje Valenta ve vzdušném souboji Zifčáka. Ve 30. minutě nachází Hlavatý hlavu Tomla, jenž sklepává míč na Solilovu nohu, ale Tvrdoň je včas na správném místě. Ve 32. minutě je po střetu s Černým ošetřován za koleno se držící Pimpara. Ve 36. minutě se po povedené hlavičce vrací odražený míč do vápna a Hlavatý zkušeně přehazuje k hranici malého vápna vyběhnutého Tvrdoně. V téže minutě nahrazuje Miskovič Písačku. Ve 39. minutě si vybíhá Tvrdoň na pravou stranu pro malou domů, ale jeho nepovedený odkop vrací z hranice velkého vápna Hlavatý bez přípravy do zcela prázdné branky. Tak to zavání debaklem. Ve 42. minutě získávají domácí míč po nepřesné Miskovičově přihrávce. V první půli se nastavují dvě minuty. V první nastavené minutě operují Severočeši na vlastní polovině. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za jednoznačného stavu 4:0.  
        
Do druhé pětačtyřicetiminutovky přichystal trenér Křeček hned dvojí střídání. Dohráli Drame s Richterem a na trávník vbíhají Bassey s Čičovským. Ve 46. minutě, zhruba v její polovině, zaútočili domácí po levé straně a Hlavatý završuje hattrick. Tvrdoň toho musí mít plné zuby. Ve 48. minutě se z trávníku těžce zvedá faulovaný Solil. Ve 49. minutě dostává přihrávku za obranu Zifčák, ale jeden ze soupeřů ho dostihl a odvrací míč na roh. V 50. minutě odvrací Prosek Čičovského centr z pravé strany. V 51. minutě se Solil zbavuje svého strážce, ale jeho následný centr postrádá přesnost. V 52. minutě opouští prostor mezi třemi tyčemi otrávený Marian Tvrdoň, jenž přenechává své místo Janu Plachému. V 55. minutě mohli jít pardubičtí do přečíslení, ale Pfeifer si povšiml ležícího soupeře a sportovně posílá míč do autu. V 58. minutě odstupuje na ústecké straně Matějka a na trávník vbíhá Chodora. Na straně Pardubic střídá Šplíchal Černého. V 60. minutě neslaví ústecké napadání větší úspěch. V 63. minutě domácí nikam nespěchají a operují ve středu hrací plochy. V 65. minutě zastavuje Čelůstka Bílkovu přihrávku, kterou mohl své spoluhráče vyslat do rychlého protiútoku. V 68. minutě končí zápas pro Hlavatého se Zifčákem jejichž posty zaujímají Tischler s Ewertonem. V 70. minutě pálí Solil, ale pouze do ochranné sítě za ústeckou brankou. V 72. minutě nedosáhl Chodora na přihrávku, kterou mu adresoval Bassey. Vzápětí Chodora míč vybojoval zpět, ale jeho přihrávka postrádala přesnost. V 74. minutě nahrazují Lee se Surzynem Pfeifera s Čelůstkou. Ani v 76. minutě Severočeši gólmana Boháče nezaměstnali. V 80. minutě jsou hosté znovu u míče, ale dostat se na dostřel pardubické branky je pro ně dnes nesplnitelný úkol. V 81. minutě odvrací Jeřábek hlavou centr z rozehraného rohového kopu z pravé strany. V 82. minutě našel Surzyn chytrou přihrávkou Ewertona, po jehož nabídce vybojoval Lee roh. Ani v 85. minutě nenacházejí hosté recept na pevnou a spolehlivě fungující pardubickou obranu. V 87. minutě přece jen zahrozili, ale ani po Proškově hlavičce se skóre nemění. V 90. minutě nepouští Solila do šance Prošek. Nastavují se dvě minuty. V 91. minutě mohl Ewerton vystřelit, ale raději volí přihrávku. V 92. minutě mají domácí výhodu rohového kopu. Utkání, na které budou chtít Severočeši určitě co nejrychleji zapomenout, končí jasnou výhrou Pardubic 5:0. 

FK Pardubice - FK Ústí nad Labem   5:0 (4:0)

Branky: 14. Solil, 24. Pfeifer, 36. Hlavatý, 39. Hlavatý, 46. Hlavatý. Rozhodčí: Pavel Julínek – Michal Novák, Jan Váňa. Bez karet. Diváci: 152.  
              
FK Pardubice: Boháč – Prosek, Toml, Šejvl, T. Čelůstka (74. Surzyn) – Jeřábek (C) – Zifčák (68. Ewerton), Solil, Hlavatý (68. Tischler), Pfeifer (74. Lee) – P. Černý (58. Šplíchal).  Trenéři: Jaroslav Novotný, Jiří Krejčí.   
  
FK Ústí nad Labem: Tvrdoň (52. J. Plachý) – M. Bílek, Pimpara, Písačka (36. Miskovič), Prošek – M. Valenta, J. Peterka (C), Hudec – Drame (46. Bassey), L. Matějka (58. Chodora), D. Richter (46. Čičovský).  Trenéři: Aleš Křeček, Petr Vrabec, Juraj Šimurka.   

Autor: Václav Beneš

Foto: Radek Klier




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana