Fotbal je zpět! Arma v domácím souboji s Brnem vyšla bodově naprázdno

Ústí nad Labem - Natěšení příznivci kulatého nesmyslu se konečně dočkali. Poslední květnový týden je rajskou hudbou na jejich vyprahlou fotbalovou duši, protože se konečně rozeběhly dohrávky dvou nejvyšších domácích soutěží. V prvním zápase po dlouhé vynucené přestávce přivítali ústečtí fotbalisté na svém stadionu Zbrojovku Brno a to hned před televizními kamerami. Hostům vyšel mnohem lépe vstup do utkání a po necelé čtvrthodině se ujímají vedení. Jedenáct minut po přestávce přidávají pojistku. Severočeši o dalších sedm minut později sice snižují, ale vyrovnat se jim nedaří. Zbrojovka si tedy z prvního zápasu po restartu FORTUNA NÁRODNÍ LIGY odváží všechny tři body. Armě po tomto kole patří sedmá příčka.

Ve  třetí minutě nachází Hladík Šumberu a tomu se daří vybojovat rohový kop, rozehrávaný z levé strany. Ve čtvrté minutě rozehrávají hosté třetí rohový kop, tentokrát ze strany pravé. Oba soupeři vstoupili do zápasu velmi obezřetně, ale slyšet jsou jak ústečtí příznivci na stadionu, tak hrstka těch brněnských, za plotem. V sedmé minutě si u středové čáry došel pro faul aktivní Šumbera. V osmé minutě je na totožném místě nedovoleně zastaven Bílek. V deváté minutě, po Bílkově dlouhém autovém vhazování přebírá Bassey ve vápně Matějkovu přihrávku, ale jeho povedenou ránu vytěsňuje gólman Šustr na roh. Ve 12. minutě rozehrává Bílek rohový kop z pravé strany. Ve 14.minutě posílá Bílek nepovedenou malou domů, k hranici velkého vápna vyběhnutému Tvrdoňovi, čehož využívá zcela volný Přichystal, jenž v poklidu domácího gólmana zpoza šestnáctky obhazuje a posílá Zbrojovku hodně laciným gólem do vedení. V 17. minutě vytěsňuje Šustr u pravé tyče bombu, kterou na něho vyslal z dobrých dvaceti metrů Drame. V 19. minutě se hostům daří úspěšně čelit ústeckému tlaku. Ve 20. minutě prodlužuje Bassey Miskovičovu přihrávku na Drameho, ale ten vybojoval pouze rohový kop. Ve 22. minutě zajel Fousek ostřeji do Proška a dostává žlutou kartu. K ústeckému obránci je přivolán lékař. Ve 24. minutě míří mimo tři tyče Drame, který je při střelecké chuti. Ve 27. minutě nedosáhl Bassey na dlouhou Bílkovu přihrávku. Ve 30. minutě se domácí znovu vydávají do protiútoku, ale prověřit Šustra se jim nedaří. Ve 33. minutě si došel Tvrdoň pro Přichystalův centr, směřující na Hladíka. Ve 35. minutě operují brněnští na útočné polovině a nikam se neženou. Ve 36. minutě se dostává do střelecké příležitosti Bassey, ale Valentova nepřesná přihrávka ji maří. Ve 37. minutě přihrává Přichystal před branku Hladíkovi, ale míč odkopává do bezpečí Bílek. Ve 39. minutě nepotrestal po přihrávce z levé strany Písačkovo zaváhání Hladík, který nastřeluje pouze pohotově vybíhajícího Tvrdoně. Ve 41. minutě rozehrávají hosté rohový kop z pravé strany. Ve 42. minutě centruje Štepanovský, ale Přichystal hlavičkuje nad. Ve 44. minutě střílí Drame znovu nepřesně. Ve 45. minutě postupují Brněnští do přečíslení, ale jejich snahu maří povedený Bílkův zákrok. V první půli se nastavuje jedna minuta, během níž fauluje Valenta Fouska. Sudí Rejžek se nerozpakuje a tasí žlutou kartu. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 0:1.

Do druhé půle nahrazuje Richter Miskoviče. Ve 48. minutě ztroskotal na pozorné ústecké obraně Štepanovský. Ve 49. minutě rozehrává Šumbera rohový kop z levé strany. V 51. minutě se zbavuje Šuster povedenou kličkou napadajícího Bílka. V 52. minutě stáli při Tvrdoňovi všichni svatí. Přichystal nejprve nastřeluje pravou tyč a z následné dorážky orazítkoval břevno. V 54. minutě rozehrává Richter přímý kop, ale na jeho centr nedosáhl žádný ze spoluhráčů. V 56. minutě letí Hladíkův pokus nad branku. V 57. minutě centruje z levé strany Přichystal a nikým nehlídaný Hladík posílá míč hlavou pod břevno, do míst, kam se Tvrdoň natahuje marně. V 58. minutě střídá Vintr Šumberu. V 62. minutě odstupuje Bassey a na trávník vbíhá Chodora. V 63. minutě obešel Valenta u pravé tyče Šustra a přes trojici soupeřů naservíroval míč zcela volnému Matějkovi, jenž uklízí míč z těsné blízkosti za brankovou čáru. Domácí zadělávají na dramatickou koncovku. V 66. minutě rozehrává Štepanovský další rohový kop Zbrojovky. V 68. minutě se ve vápně uvolňuje Chodora, ale jeho Štepanovským tečovaná střela míjí pravou tyč. V 70. minutě centruje Chodora, ale žádný z jeho spoluhráčů se k zakončení nedostal. V 71. minutě nahrazuje Bariš Fouska. V 74. minutě rozehrávají ústečtí přímý kop od postranní čáry. V 75. minutě si neodpustil Eismann nějakou poznámku směrem k rozhodčímu a vykoledoval si žlutou kartu. V 79. minutě vybojoval Štepanovský roh. V 80. minutě postrádá přesnost Matějkův pokus z dálky. V 82. minutě vyfasoval žlutou kartu Vintr. V 83. minutě dopadl úplně stejně Richter. V 84. minutě nedosáhl Richter u vzdálenější tyče na Chodorův centr z levé strany. V 86. minutě nastřeluje Drame zpoza šestnáctky pouze levou boční síť. V 88. minutě je ošetřován ležící Šustr. V 89. minutě střídá Pachlopník Hladíka. Nastavují se čtyři minuty. V 91. minutě vyfasoval žlutou kartu trenér Zbrojovky Machálek  V 93. minutě sbírá Pachlopník cenné vteřiny na útočné polovině. V téže minutě míjí branku Vintrův pokus. V 95. minutě rozehrává Bariš přímý kop, ale nastřeluje pouze ústecký obranný val. Utkání končí a Arma vychází v domácím duelu se Zbrojovkou Brno bodově naprázdno. Desítka brněnských příznivců, sledujících tento zápas zpoza plotu odjíždí určitě spokojena.

FK Ústí nad Labem - FC Zbrojovka Brno   1:2 (0:1)

Branky: 63. L. Matějka – 14. Přichystal, 57. Hladík. Rozhodčí: Pavel Rejžek – Petr Kotalík, Jiří Pečenka. ŽK: 45+1. M. Valenta, 83. D. Richter – 22. A. Fousek, 75. Eismann, 82. M. Vintr, 90+1. Machálek. Diváci: 200.

FK Ústí nad Labem: Tvrdoň – M. Bílek, Pimpara, Písačka, Prošek – J. Peterka (C), M. Valenta, Miskovič (46. D. Richter) – Drame, L. Matějka, Bassey (62. Chodora).  Trenéři: Aleš Křeček, Petr Vrabec, Juraj Šimurka.

FC Zbrojovka Brno: Šustr – Štepanovský, A. Čermák, Dreksa, Eismann (C) – Šumbera (58. M. Vintr), J. Sedlák, Růsek, A. Fousek (71. Bariš) – Přichystal, Hladík (89. Pachlopník).  Trenéři: Miloslav Machálek, Petr Maléř, Richard Dostálek.  

Autor: Václav Beneš


Foto: FK Ústí nad Labem 


























  




   








Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana