Úžasné tempo VitaSport ligy 2020 nepolevuje, na řadu přichází VitaSport půlmaraton (a pětka)

Ústí nad Labem - Zdá se, že již dorazilo jaro opravdu v plné kráse, což se ale o předposledním májovém víkendu nepotvrdilo. Dobrou zprávou pro milovníky všech sportů, kterým sluníčko určitě dělá stejnou radost,  jako všem lidem uvolňování opatření, umožňujících konání tak dlouho a toužebně vyhlížených akcí a závodů. Pravdou je, že sportovci jsou odolní a hned tak se něčím nenechají vykolejit, ale i pro ně byla tato vynucená přestávka až příliš dlouhá. V sobotu 6. června 2020 pokračuje VitaSport liga čtvrtým hlavním závodem, kterým je jubilejní 5. ročník VitaSport půlmaratonu (a pětky). V tomto roce nebude poprvé chybět tradiční a oblíbená pětikilometrová trať, kterou si může vyzkoušet opravdu každý, kdo si chce zaběhat, ale na delší trať si z jakýchkoliv důvodů netroufne. Závod je měřen čipy. Dětský závod je v tomto roce zrušen.

Kategorie: muži do 39. let, muži 40 až 49 let, muži 50 až 59 let, muži nad 60 let, ženy do 39. let, ženy 40 až 49 let, ženy nad 50 let. O zařazení do příslušné kategorie rozhoduje pohlaví a rok narození. Při nedosažení alespoň tří závodníků v dané kategorii si pořadatel vyhrazuje právo na sloučení dané kategorie.
 
Datum a místo konání: sobota 6. června 2020 - Ústí nad Labem, cyklostezka u fotbalového hřiště TJ Svádov-Olšinky.
 
Registrace: do pátku 5. června 2020 do 12.00 hodin na httphttp://konkordia-decin.cz/clanky/zavody/?serial=ustecka-vitasport-liga-2020, nebo v den závodu od 8.30 do 10.00 hodin na místě. Neuhrazené registrace budou ve středu 3. června 2020 smazány a tím bude umožněna registrace dalším zájemcům. Pokud má někdo zaplacený závod a nemůže se zúčastnit, bude startovné převedeno na jiný závod VitaSport ligy s případným doplatkem. Nutná je přeregistrace na e-mail usteckymaraton@seznam.cz - jméno, příjmení, ročník, klub/město a z jakého závodu na jaký a jakou trať se přeregistrováváte. Vzhledem k počtu dotazů bude kapacita přeložených závodů asi rychle naplněna.
 
Prezentace: od 8.30 do 10.30 hodin, neuhrazené registrace pouze do 10.00 hodin.
 
Startovné:  půlmaraton - 200 korun při platbě předem, nebo 500 korun na místě. Pětka - 150 korun při platbě předem, nebo 300 korun na místě. Platba předem musí být na účtu nejpozději den před závodem do 12 hodin, jinak je brána jako neuhrazená. Platby se párují hromadně minimálně dvakrát týdně. Neuhrazené registrace jsou po sedmi dnech bez upozornění smazány. Platba na místě je vždy za plné startovné. V ceně startovného jsou kvalitní české funkční běžecké ponožky ve velikosti S - XL, nebo čelenka, tubus, či obdobný běžecký sortiment + medaile v cíli.
 
Číslo účtu: 2700913977/2010 dle pokynů v potvrzovacím e-mailu.
 
Start: půlmaraton - 11.00 hodin, závod na 5 000 metrů - 11.10 hodin.
 
Trať a propozice: Délka - 21.097,5 metrů - obrátková mírně zvlněná trať. Start je na začátku cyklostezky u fotbalového hřiště TJ Svádov-Olšinky. Trasa závodu vede po cyklotrase, převážně po cyklostezce, pouze na několika místech po málo frekventované silnici. Je značena svislými dopravními značkami (malý žlutý obdélník s cyklistou) a na asfaltu v méně jasných úsecích vodícími čárami reflexní zelenou barvou. Kilometrovníky jsou značeny na pravém kraji žlutou reflexní barvou. Obrátka je značena kuželem o výšce 50 centimetrů v černo-žluté barvě. Časový limit jsou 3 hodiny. Pokud bude velmi teplé počasí budou občerstvovací stanice (voda, ionťák, cola, banány, rozinky, bonbóny-hroznový cukr, sůl) k dispozici na 5. a 16. kilometru a na obrátce bude osvěžovací stanice s vodou. Závod na 5 000 metrů je bez občerstvení na trati a vede výhradně po cyklostezce.
 
Pravidla: Během závodu je každý závodník povinnen dodržovat nařízení vlády ohledně pandemie, pořadatel nenese zodpovědnost za jednání závodníků. Během závodu je zákaz focení lidí bez jejich souhlasu, pořadatel zajistí fotografie z běhu i z vyhlášení. Závod je určen běžcům od 18 let a řídí se platnými pravidly IAAF. Organizátoři nepřebírají zodpovědnost za škody na majetku nebo zdraví související s účastí na závodě nebo jeho návštěvou. Každý závodník odpovídá za svůj zdravotní stav dle vyhlášky 391/2013 Sbírky. Závod se koná za plného silničního provozu a každý závodník je povinen dodržovat pravidla silničního provozu. Závodník před závodem podepisuje souhlas s uváděním osobních údajů ve výsledcích závodu a v poháru Ústecká VitaSport liga a k použití fotografií vztahujících se k závodu k dokumentaci a propagaci závodu a poháru Ústecká VitaSport liga.
 
Servis pro závodníky: Občerstvení po závodě (voda, čaj, káva), šatny a WC bude zajištěno v zázemí TJ Svádov-Olšinky. Otevřena bude restaurace na hřišti, s výdejem z okénka a otevřenou zahrádkou, s možností zakoupení dalšího drobného občerstvení. Přímo u hřiště se točí i výtečná zmrzlina a na tuto akci by měla být připravena i speciální proteinová.
 
Ceny: Vyhlášení vítězů závodu na 5 000 metrů proběhne ne 13.00 hodin a půlmaratonu ve 14:00 hodin. Závodník, který se nedostaví na vyhlášení vítězů, ztrácí nárok na cenu. Diplomy a věcné ceny budou připraveny pro první tři v každé kategorii.
 
Upozornění: Při neúčasti je možné převést uhrazené startovné na jiného závodníka. Nový závodník musí být již zaregistrovaný on-line. Žádost je nutné zaslat e-mailem s uvedením údajů o původním a novém závodníkovi, případně předložit písemně při prezentaci. Startovné se nevrací ani nepřevádí na jiný závod. Závodník je povinen mít během závodu viditelně připevněné startovní číslo na přední části těla a čip na zevním kotníku. Platí přísný zákaz odhazování odpadků a kelímků na trati dále než 200 metrů od občerstvovací stanice. Při nesplnění těchto podmínek může být závodník diskvalifikován. Při poškození či ztrátě čipu je závodník povinen uhradit škodu poskytovateli časomíry. Startovní čísla se musejí vrátit. Pořadatel si vyhrazuje právo na úpravu propozic.
 
Více informací: Veronika Vágnerová: telefon 777 609 600, e-mail usteckymaraton@seznam.cz, na facebooku, nebo na https://ustecky-vitasport-maraton.webnode.cz/vitasport-pulmaraton/.
 
Parkování: je zajištěno přímo na místě závodu.
 

V zázemí bude otevřeno pouze WC. Ostatní se nesmí používat, registrace bude venku v místě vyhlášení. Závodníci jsou povinni čekat v případné frontě na WC před zázemím, tedy venku. Při této akci dojde i k opožděnému vyhlášení konečných výsledků VitaSport ligy 2019, za což se pořadatelé omlouvají. Všichni jsou srdečně zváni.
 
Autor: Václav Beneš
 
Foto: vitasport.rajce.idnes.cz



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana