Závod Olympic Triatlon Labe Aréna budou hostit Račice

Račice - Labe aréna Ústeckého kraje v Račicích se v tomto roce stává rájem triatlonistů a triatlonistek všech věkových kategorií. Výtečnou zprávou pro všechny milovníky tohoto sportu je ta, že se v Račicích chystají i další akce, které se díky mimořádným opatřením vlády zdály být ještě nedávno pouhým těžko splnitelným snem. Pandemie coronaviru znemožnila konání mnoha akcí, ale zdá se, že se vše pomalu začíná téměř přibližovat normálu. Jedním z míst, kde to žije je Labe aréna Ústeckého kraje v Račicích, kde si dají znovu sraz triatlonisté a triatlonistky všech věkových kategorií. V neděli 7. června 2020 se zde uskuteční hned dvojice závodů. V 11.00 hodin bude odstartován Olympic Triatlon Labe Aréna. Účastníky čeká 1,5 kilometru plavání, 40 kilometrů na kole a 10 kilometrů běhu. Pro start není zapotřebí žádná licence, každý závodník se musí při prezentaci identifikovat a svoji účastí v závodě stvrzuje, že si je vědom svého zdravotního stavu a že startuje na vlastní nebezpečí.

Kategorie: M1 - muži do 40. let, M2 - muži nad 40 let, Z1 - ženy do 40. let, Z2 - ženy nad 40 let.
 
Datum a místo konání: Neděle 7. června 2020 - Račice, Labe aréna Ústeckého kraje.  .
 
Registrace: Pouze předem na http://czechtriseries.cz/race/details/6072.
 
Prezentace: 8.15 až 10.00 hodin - na místě, v kanceláři závodu v prostorách tribuny s přístupem od vody.
 
Startovné: obsahuje čipovou časomíru, startovní číslo na běh, kolo i helmu, vodu, iontový nápoj, cola i občerstvení v cíli, parkování v bezprostřední blízkosti, WC určené pouze pro závodníky a antibakteriální gely a tekutá mýdla v místech osobní hygieny.  

Start: 11.00 hodin.
 
Časový harmonogram:

8.00 až 10.00 hodin: Příjezd závodníků
8.15 až 10.00 hodin: Prezentace.
8.30 až 10.15 hodin: Ukládání věcí do depa.

10.15 hodin: Uzavření depa 1 a 2.
10.30 hodin: Rozprava.
10.50 hodin: Přesun na start plavání.
11.00 hodin: Start závodu.
12.45 hodin: První závodník v cíli.
14.31 hodin: Poslední závodník v cíli.
 
Trasy:
 
Plavání: 1,5 kilometru - 2 x 750 metrů a startuje se z vody, použití neoprenu je povoleno, plavecká čapka je povinná, ale ploutve a packy jsou zakázány.
 
Kolo: 40 kilometrů - 8 x okruh 5 kilometrů v prostoru areálu, povrch je asfalt, přilba je povinná, drafting není povolen, vstup do depa při ukládání kola s připnutou přilbou na hlavě.
 
Běh: 10 kilometrů - 2 okruhy v prostoru areálu, povrch je asfalt a polní cesta, trasa bude zobrazena v prostoru prezentace.
 
Ceny: vítězové v jednotlivých kategoriích obdrží drobné ceny.
 
Kontakt na ubytování v areálu: na telefonním čísle: 775 557 888, nebo na e-mailu: sportcentrum@racice.info
 
Více informací: na www.hamrman.cz. 

Závod proběhne dle platného nařízení vlády, stejně jako pohyb osob v blízkosti závodu. V prostoru areálu budou rozmístěny nádoby s dezinfekcí k použití. V prostoru WC budou připravena mýdla na mytí rukou. Závodí se v duchu fair-play. Každý závodník si musí donést vlastní pásek na čip na nohu, na místě bude možnost zakoupení, stejně jako doporučené přehazovačky na číslo. Každý startuje na vlastní nebezpečí. Platí povinnost plavat v plavecké čepici, pokud možno výraznější barvy. Všichni jsou srdečně zváni.

Autor: Václav Beneš

Foto: Labe Áréna a Hamrman

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana