Liběšice se stávají překvapivým vítězem fotbalového turnaje v Bohušovicích nad Ohří

Bohušovice nad Ohří - Fotbalový turnaj v Bohušovicích nad Ohří, jenž se může pyšnit slušnou úrovní i výbornou kulisou, dospěl do poslední fáze, bojů o umístění. Ty byla sice naplánovány na sobotu 20. června 2020. Pořadatele zaskočily rozmary počasí a tak se díky podmáčenému trávníku posunuly do dalšího týdne. Ve středu 24. června 2020 bylo na programu finále, v němž na sebe narazil jasný vítěz skupiny B a jeden z hlavních adeptů na celkové prvenství, Výběr Litoměřicka, hrající pod názvem Klauni, jenž v semifinále přešel přes domácí Slavoj. Jeho soupeřem byl druhý celek skupiny B SK Liběšice, jenž v semifinále celkem překvapivě vyřadil FK Litoměřicko. První poločas sice branku nepřinesl, ale po přestávce přišla přestřelka, po které se, díky drtivému závěru z vítězství v celém turnaji radují Liběšice, jenž na jeho začátku k největším favoritům určitě nepatřily. 

První poločas přinesl možná až nečekaně vyrovnanou bitvu, protože Liběšicím se v průběhu turnaje zranilo pět hráčů a tak měl trenér Čermák velké starosti se složením týmu pro tento duel. Oba gólmani drželi až do přestávky čisté konto a tak se na první branku muselo za nerozhodného stavu 0:0 čekat až do druhého poločasu.
 
Druhá půle byla gólově hodně bohatá. Favorita, kterým byli Klauni, posunul směrem k výhře Petr Tichý, jenž sice vstřelil dva góly. Postupem času se ukázalo, že to bylo málo a že bojovník Tichý na vše sám nestačil. Liběšičtí předvedli i tentokrát, proč se stali černým koněm tohoto turnaje. Nesložili zbraně, ale naopak se do soupeře zakousli a v závěru ho přejeli. Nejprve se prosazuje v 82. minutě Vlasák. V 86. minutě přidává druhý přesný zásah Mikina a zdá se, že základní hrací doba nebude na určení vítěze finálové bitvy stačit. Opak se stává pravdou. V 90. minutě se trefuje Novotný a rozhoduje definitivně o tom, že se jeho tým může radovat z hodně překvapivého triumfu, jehož si v Liběšicích cení vysoko. Turnaj byl kvalitně obsazen a pozdější vítěz šel asi tou nejtěžší možnou cestou a postupně dokráčel k prvenství. Hráči každý zápas tvrdě odmakali a dali do hry i bojovné srdíčko. Liběšice sice nepatří k největším obcím, ale fotbal zde dělají s láskou a zanícením, což asi jinak nejde. Poctivá práce, do které se zde pustili před devíti lety, začíná přinášet ovoce. Obrovská úroda je to vidět i na mládeží. Málokterý klub se v dnešní době můře pochlubit dvaasedmdesáti dětmi, bažícími po sportu. Myslím, že toto vše hovoří za vše. Tak nezbývá než pogratulovat k prvnímu místu na tomto turnaji a popřát hodně štěstí a úspěchů v další práci. 

Výběr Litoměřicka - SK Liběšice   2:3 (0:0)

Branky: P. Tichý, P. Tichý - 82. Vlasák, 86. Mikina, 90. Novotný.
 
SK Liběšice: Pokorný, Held, Svoboda, Kacálek, Toufar, Nepovím, Žižka, Novotný, Vlasák, Mikina, Tafat, Blažíček, Vlk.  Trenér: Marek Čermák.

Autor: Václav Beneš

Foto: Slavoj Bohušovice



















Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana