Lovosice prohrály na turnaji v Bohušovicích nad Ohří s Liběšicemi, Svoboda je sestřelil hattrickem

Bohušovice nad Ohří - Pandemie coronaviru zapříčinila předčasné ukončení fotbalových soutěží od Fortuna ČFL níže. Díky uvolňování opatření se pomalu, ale jistě začíná život vracet do vyjetých kolejí. Příznivci všech sportů si začínají užívat volnost, na kterou tak dlouho čekali. Kluby se snaží vyplnit volný čas přátelskými zápasy, nebo účastí na různých turnajích. Pořadatelem jednoho z nich je Slavoj Bohušovice nad Ohří, kde se šest celků utká ve dvou základních skupinách a poté přijdou na řadu semifinále a souboje o umístění. Ve druhém zápase skupiny B na sebe narazily ve středu 10. června 2020 Lovosice, účastník krajského přeboru a Liběšice, hrající 1. A třídu. Lovosičtí sice vstupovali do zápasu v roli mírného favorita, ale těsně před přestávkou dvakrát inkasovali. Osmnáct minut před koncem se jim sice podařilo snížit, ale o další tři minuty později proměňuje Svoboda druhý pokutový kop a třetí brankou v utkání definitivně rozhoduje o liběšické výhře  

Tento duel přinesl zajímavou podívanou, ale chléb se začal lámat v podstatě až těsně před přestávkou. Ve 40. minutě se liběšičtí ujímají vedení, když je posílá do vedení proměněným pokutovým kopem Svoboda. Ve 42. minutě se prosazuje Svoboda podruhé a upravuje poločasový výsledek na 0:2.
 
Lovosickým nezbývalo, než se pokusit zlepšit hru v útoku, a pokusit se zápas zdramatizovat. V 72. minutě vykřesává jiskřičku naděje Hurt, který vstřelil kontaktní branku. V 75. minutě je vše jinak. Hlavní rozhodčí nařizuje druhou penaltu ve prospěch Liběšic, kterou Svoboda znovu proměňuje, završuje hattrick a uzavírá výsledek na konečných 1:3.

FK ASK Lovosice A - SK Liběšice   1:3 (0:2)
 
Branky: 72. Hurt - 40. Svoboda (pen.), 42. Svoboda, 75. Svoboda (pen.).
 
FK ASK Lovosice A:  Loubal (46. Šafránek) - Zimák (46. Espinosa), Neruda (60. Rambousek), Bělík, Baborák - Macháček, Hurt - Krejčí (75. Zuch), L. Stejskal, Hlaváček (70. Chládek) - Gaube.  Trenér: Roman Podrazil.
 
SK Liběšice: M. Havelka - Novák, Held, Toufar, Vlk - Novotný, Nepovím, Mikina, Žižka, Svoboda - Kacálek.
Na lavičce: Knop, Pokorný.  Trenér: Marek Čermák.
 
Autor: Václav Beneš
 
Foto: SK Liběšice
 

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana