Úštěcký masakr nechybí v cyklistickém kalendáři ani v tomto zvláštním roce

Úštěk - V sobotu 6. června 2020 se uskuteční již osmý ročník orientační cyklistické soutěže dvojic s volným pořadím kontrol. Úštěcký masakr je oblíbený závod, kterého se může zúčastnit jakákoliv dvojice, která má ráda cykloturistiku, přírodu a dokáže se zorientovat v turistické mapě. Principem soutěže je v časovém limitu šesti hodin získat co nejvíce bodů za průjezdy jednotlivými kontrolami, které si závodníci razí do příslušného místa  průkazky. Jízdu mezi kontrolami, které jsou v terénu značeny oranžovobílými lampiony 15x15 cm s kleštěmi pro oražení do průkazky, si určuje každá dvojice sama. Startovní čísla se budou rozdávat při prezentaci. Účastníci je musí mít po celý závod připevněna viditelně na řídítkách. Akce se koná převážně v Chráněné krajinné oblasti České středohoří a Kokořínsko, proto jsou závodníci povinni dodržovat pravidla chování v chráněné krajinné oblasti. Zejména nejezdit mimo cesty a chovat se ohleduplně k přírodě. Závod je součástí seriálu orientačních závodů Shocart liga. 

Datum a místo konání: Sobota 6. června 2020 - 09.30 hodin, hotel Racek, Úštěk, okres Litoměřice.
 
Kategorie: MM (muž a muž), MD (muž a žena), DD (žena a žena).
 
Časový rozpis závodu:
 
8.30 - 10.30 hodin: Prezentace.
9.30 hodin: Start první dvojice, vždy dvě dvojice po dvou minutách
16.30 hodin: Příjezd poslední dvojice.
18.00 hodin: Afterparty.
 
Trasa závodu: Povede v krásné přírodě Českého středohoří a Kokořínska.
 
Časový limit: 6 hodin.
 
Nedodržení limitu: Za pozdní příjezd - každá započatá minuta je penalizována 4 trestnými body, příjezd 60 minut po limitu se rovná diskvalifikaci.
 
Kontroly: 30 kontrol, které budou různě bodově ohodnocené. Bodové ohodnocení a popis kontrol obdrží závodníci při prezentaci.
 
Mapa: Pro závod bude vydána speciální turistická Shocart mapa v měřítku cca 1 : 50 000 se zakreslenými kontrolami. Dvojice obdrží 2 mapy v okamžiku startu. 

Doporučená výbava: horské, trekové, krosové kolo, mapník, buzola, fix, telefon.

Přihlášky: na https://usteckymasakr.webnode.cz/prihlasky/ do pátku 5. června 2020 do 12.00 hodin.
 
Startovné: do pátku 5. června 2020 bezhotovostně na účet 2063536012/3030 - 400 korun za dvojici, variabilní symbol je devítimístné telefonní číslo uvedené v přihlášce, nebo po tomto termínu na místě zvýšené startovné - 500 korun.
 
Ceny: vítězové jednotlivých kategorií obdrží emailem Voucher na pobyt v Hotelu Racek a bohatá  tombola. 
 
Ubytování: hotel Racek v místě startu a kemp Úštěk u jezera Chmelař.

Akce se koná za plného silničního provozu.a závodníci jsou povinni dodržovat pravidla silničního provozu stanovená vyhláškou. Cyklistická přilba je povinná. Startující nesmí jezdit mimo cesty ani tam, kde je to pro cyklisty zakázané. Každý účastník se akce zúčastňuje na vlastní nebezpečí a nese také odpovědnost za škodu jím způsobenou na věcech a zdraví svém, pořadatele i třetích osob. Toto stvrzuje podáním přihlášky. U závodníků mladších 18 let je nutný souhlas jednoho z rodičů nebo zákonného zástupce. Závodníci v případě předčasného odstoupení nahlásí tuto skutečnost pořadateli závodu na telefonním čísle 724 010 673. Pořadatel, tedy GC Litoměřice, si vyhrazuje právo tato pravidla popřípadě časový harmonogram ve výjimečných případech operativně upravit. Všichni jsou srdečně zváni.

Autor: Václav Beneš

Foto: coffey.rajce.idnes.cz


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana