V prvním přípravném duelu porazila Arma pod vedením Jiřího Jarošíka Viktorii Plzeň B

Ústí nad Labem - Sotva skončila nepovedená a nedohraná fotbalová sezóna, kterou zcela zničila pandemie coronaviru, začínají se do letní přípravy zapojovat i celky z dvou nejvyšších domácích soutěží. Výjimkou není ani FK Ústí nad Labem, jenž vstoupil do série přípravných zápasu s novým trenérským triem. Hlavní trenér Jiří Jarošík začal svou štaci pěkně zostra. Tréninkový areál Klíše byl svědkem jeho zápasové premiéry, kdy jeho nové svěřence prověřila v pátek 31. července 2020 FC Viktoria Plzeň B. Západočeši se po odehrané čtvrthodině ujímají trochu překvapivě vedení. Domácím se daří ještě před přestávkou srovnat krok a po ní přidávají rozhodující úder.

Hosté vstupují do zápasu hodně aktivně a ústecká obrana má plné ruce a nohy práce. V sedmé minutě centruje z pravé strany Kepl, ale Vrba posílá míč hlavou těsně nad břevno. V deváté minutě se nedaří Selnarovi projít mezi dvěma soupeři. V 11. minutě přenáší Halász hru na pravou stranu, kde je sice u pomalu letícího míče první Koželuh, ale hlavou usměrňuje míč mimo hrací plochu. Ve 12. minutě si došel Němec pro další Keplův centr z pravé strany. Ve 14. minutě volí Krutogolovem tísněný Havel raději malou domů. V 16. minutě rozehrávají Západočeši přímý kop z vlastní poloviny do vápna, jde si parádní dlouhý nákop zpracovává Kepl a povedeným obloučkem přes vyběhnutého Němce otevírá gólový účet tohoto duelu. V 18. minutě zastavuje akci po levé straně čistým skluzem Mužík. Ve 23. minutě nachází dlouhý Havlův pas za obranou Vrbu, ale tomu se daří pouze vybojovat roh. Ve 24. minutě je Fišerovi odpískán útočný faul loktem. Ve 27. minutě uhlídal Koželuh před Krutogolovem míč poskakující mimo hrací plochu. Ve 33. minutě se Halász poté co šel do obranného skluzu těžce zvedá z trávníku. Ve 34. minutě vybíhá Němec ven z vápna a odkopává míč před dobíhajícím Keplem. Ve 36. minutě vystihuje Turek zbrklou rozehrávku gólmana Blehy a míč po odskoku posílá přesně do pravé šibenice. Ve 41. minutě odkopává Němec před napadajícím Vrbou raději míč do zámezí. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za nerozhodného stavu 1:1.
 
Do druhé půle přichystali oba trenéři několik změn. Ve 48. minutě prodlužuje Mikšovský míč za sebe, ale tam je Čičovský dobře střežen Koželuhem. V 50. minutě zachránila Tvrdoně od pohromy dobře postavená pravá tyč. V 55. minutě je vidět, že ústečtí definitivně přebírají iniciativu. V 58. minutě se Jirkovskému jen těsně nedaří vystihnout plzeňskou rozehrávku. V 61. minutě nezpracoval Václavík u pravé postranní čáry povedenou přihrávku. V 65. minutě vybíhá gólman Edelman daleko ven z branky a dlouhým odkopem hasí hrozící nebezpečí. V 67. minutě zpracoval na pravé straně křížnou přihrávku Prošek, jenž propaluje padajícího Edelmana ránou ke vzdálenější tyči.  V 79. minutě krotí vybíhající Tvrdoň nepříjemný centr z levé strany. V 88. minutě se Tvrdoň vrhá marně za střelou zpoza šestnáctky, ale míč letí mimo tři tyče. Utkání končí a Arma si v prvním zápase pod vedením Jiřího Jarošíka připisuje první těsnou výhru.

FK Ústí nad Labem - FC Viktoria Plzeň B   2:1 (1:1)
 
Branky: 37. Turek, 67. Prošek – 16. Kepl. Diváci: 120. 
 
FK Ústí nad Labem:   
1. poločas: Němec – Bechyně, Mužík, Mikor, Krutogolov – Peterka, Jakš, Miskovič, Kolařík – Turek, Čmelík.
2. poločas: Tvrdoň – Hudec, Chodora, Šilhan, Bílek – A. Černý, Prošek, Čičovský, Pavlík – Mikšovský, Jirkovský.  Trenéři: Jiří Jarošík, Patrik Kolář, Panajotis Kucalas.
 
FC Viktorie Plzeň B: Bleha (46. Edelman) – Koželuh, Fišer, Hranáč (71. Kolerus), Halász (71. Šimek) – Pešek, B. Havel, Řezáč (59. Kodýdek) – Kepl (59. Václavík), Vrba (59. Krátký), Selnar.  Trenéři: Pavel Fořt, Jiří Žilák. 
 
Autor: Václav Beneš
 
Foto: FK Ústí nad Labem

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana