Po brzkém vyloučení Karla Jakše si v deseti dohrávající Arma veze z Vlašimi bůra

Vlašim - Do nového soutěžního ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vstoupili ústečtí fotbalisté domácí bezbrankovou remízou s Varnsdorfem. Tentokrát zavítali do Vlašimi, kde chtěli urvat nějaký ten bodík a do zápasu vstoupili výtečně. Již c sedmé minutě se ujímají vedení. Následuje pro tento duel rozhodující třináctá minuta, která s sebou přináší nejen vyloučení Karla Jakše, ale i vyrovnací branku z pokutového kopu. Přesilovku hrající domácí přidávají do přestávky další dva přesné zásahy a po jejím skončení další dva. Severočeši sice také zaznamenali ještě jeden gól, ale to bylo na body hodně málo. Po tomto kole se Arma krčí se ziskem jednoho bodu ve spodní polovině tabulky.   

Hned v první minutě he těsně před vápnem faulován Průcha. Ve druhé minutě nastřeluje Průcha z přímého kopu pouze dobře postavenou zeď. Ve třetí minutě padá v ústeckém pokutovém území Svoboda, ale píšťalka sudího Dorušáka mlčí. Hraje se tedy dál. Ve čtvrté minutě zastavuje hostující obrana Svobodovu nabídku, ale akce Severočechů končí poměrně brzy nepřesnou rozehrávkou. V šesté minutě sbírá Tvrdoň míč před dobíhajícím Diasem. V sedmé minutě se opírá do míče Koubek a posílá svůj tým do vedení. V deváté minutě je Blechovi odpískán faul ve středu hřiště. V 11. minutě se sice protáhl Dias do vápna, ale k dobře střeženému Jandovi jeho nabídka neprošla. Ve 13. minutě krotí Tvrdoň tečovanou Broukalovu ránu. V téže minutě postrčil Jakš ve vápně nabíhajícího Svobodu a po obdržené červené kartě míří předčasně do sprch. Navíc dostávají vlašimští výhodu pokutového kopu. Ve 14. minutě si staví míč Dias, který přesnou střelou nedává Tvrdoňovi šanci. V 16. minutě míří Blecha z přímého kopu příliš vysoko. V 18. minutě si gólman Řehák pohlídal Koubkovu střelu směřující k tyči. Ve 20. minutě nevyvedl Tvrdoně z klidu nepovedený Blechův pokus. Ve 21. minutě se Dias protahuje do vápna a daří se mu vybojovat roh. Ve 23. minutě se odráží míč ke Kušejovi, jehož ránu Řehák vyráží. Ve 26. minutě zakončují domácí dlouhou kombinační akci centrem do Tvrdoňových rukavic. Ve 28. minutě je vlašimským po rozehrání rohového kopu odpískán útočný faul. Ve 31. minutě se Severočeši ubránili dalšímu rohovému kopu a mohou si na chvilku vydechnout. V téže minutě chytá Tvrdoň Diasovu střelu. Ve 33. minutě se do míče opírá a Písačka jeho pokus tečuje za záda vlastního gólmana. Ve 38. minutě vyráží Tvrdoň s pomocí břevna Diasovu bombu a následnou Jandovu hlavičku tečuje jeden z obránců na roh. Ve 40. minutě se mezi tři tyče nevešla Blechova rána z dálky. Ve 43. minutě nachází Janda do vápna nabíhajícího Diase, jehož nabídkou nepohrdl Ruml, jehož parádní střela zaplouvá pod břevno. V první půli se nastavují dvě minuty. V první nastavené minutě sice vypadává Tvrdoňovi míč z rukavic, ale zaskočený Ruml nestíhá reagovat a tak gólman hostí řeší celou situaci a může rozehrávat. Ve druhé nastavené minutě si vykoledoval žlutou kartu Bílek. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 3:1.

Do druhých pětačtyřiceti minut nahrazuje Chodoru Brak. Ve 48. minutě končí další vlašimská akce nepřesnou Diasovou přihrávkou. Ve 49. minutě nastřeluje Firbacher Brakova záda. V 50. minutě si Tvrdoň došel pro dlouhý nákop. V 52. minutě zužitkoval přesnou přihrávku na vápně číhající Blecha. V 54. minutě krotí Tvrdoň až na druhý pokus slabou Diasovu střelu z otočky. V 55. minutě zakončuje rychlý ústecký protiútok Kušej, ale dopravit míč do sítě se mu nedaří. V 57. minutě střídá Diamé Firbachera. V 58. minutě je Diamé lapen do ofsajdové pasti. V 60. minutě propadává Štochl, čehož využívá z ostrého úhlu na branku postupující Prošek, který nedává Řehákovi šanci. Severočechy vstřelený gól nakopl a začínají hýřit aktivitou. V 64. minutě vidí žlutou kartu Peterka. V 65. minutě odstupuje Koubek a na trávník vbíhá Šilhan. V 68. minutě letí těsně vedle šibenice Diasova povedená rána zpoza šestnáctky. V 69. minutě se hosté provinili ofsajdem. V 70. minutě rozehrávají domácí rohový kop, ale přetažený centr nenachází žádného adresáta. V 71. minutě si vysloužil žlutou kartu Brak. V 72. minutě nahrazuje Kozel Diase. V 74. minutě se Blechova bomba odráží od břevna. V 75. minutě dostává parádní přihrávku za obranu Diamé, jenž svůj samostatný únik zakončuje přesnou střelou mezi Tvrdoňovy nohy. V 78. minutě odstupují Kušej s Proškem a na trávník vbíhají Jirkovský s Emmerem. V 80. minutě končí v Tvrdoňových rukavicích centr z rozehraného přímého kopu. V 81. minutě odstupují Janda s Rumlem a do hry se místo nich zapojí Zinhasović s Vránou. V 83. minutě rozehrávají domácí další rohový kop, ale Svobodovi je odpískán útočný faul. V 84. minutě pálí Vrána ve slibné šanci pouze do připraveného Tvrdoně. V 85. minutě míří Diamé po Řehákově rychlé rozehrávce příliš vysoko. V 87. minutě se sice Diamé probíjí do vápna, ale tam je čistě odzbrojen Brakem. V 89. minutě střílí Diamé těsně nad. Nastavují se dvě minuty. Utkání končí a Arma se domů vrací nejen s porážkou 5:2, ale i s vyloučeným Karlem Jakšem.

FC Sellier & Bellot Vlašim - FK Ústí nad Labem   5:2 (3:1)
 
Branky: 14. Dias (pen.), 33. Písačka (vlastní), 43. Ruml, 52. Blecha, 75. Diamé – 7. Koubek, 60. Prošek. Rozhodčí: Petr Dorušák – Lukáš Lakomý, Lukáš Slavíček. ŽK: 45+2. M. Bílek, 64. J. Peterka, 71. Brak. ČK: 13. Jakš. Diváci: 505.
 
FC Sellier & Bellot Vlašim: Řehák – P. Breda, Broukal, J. Štochl, Ruml (81. Vrána) – V. Svoboda, Janda (81. Zinhasović), Průcha, Blecha – Firbacher (57. Diamé), Dias (72. D. Kozel).  Trenéři: Daniel Šmejkal, Vasil Boev.
 
FK Ústí nad Labem: Tvrdoň – Hudec, M. Bílek, Čičovský, Prošek (78. Emmer) – Písačka, Jakš, J. Peterka, Chodora (46. Brak) – Koubek (65. Šilhan), Kušej (78. Jirkovský).  Trenéři: Jiří Jarošík, Patrik Kolář, Panajotis Kucalas. 
 
Autor: Václav Beneš
 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana