Roudničtí fotbalisté nevezou z Bíliny ani bod

Bílina - Tak už se nám pěkně rozbíhá podzimní část fotbalových soutěží. Výjimkou není ani 1. A třída dospělých Ústeckého kraje, která má zdárně za sebou i druhé kolo, ve kterém se roudničtí fotbalisté po jednoznační domácí výhře nad Střekovem představili v Bílině. První poločas přinesl vyrovnanou partii, ve které hráli první housle oba gólmani, kteří za svá záda nepustili žádnou ze střel. Souboj běžel i po přestávce směrem k remíze, ale nakonec bylo vše jinak. Devatenáct minut před koncem se domácí přece jen ujímají vedení a v poslední minutě přidávají pojistku. SK Roudnice nad Labem se po tomto kole propadá na šestou příčku.

Úvod zápasu byl oboustranně opatrný. Oba soupeři se pomalu oťukávali a roudničtí drželi míč po dlouhé minuty na své polovině, bez zjevné snahy něco vymyslet, což muselo diváky nudit. Domácí čekali na chybu hostů a pokoušeli se je zaskočit z rychlých protiútoků, což se jim občas i zadařilo. Asi největší šanci promarnil Tůma, jenž nastřeluje levačkou pouze tyč. Na druhé straně nezužitkovali své slibné příležitosti Slavíček ani Možný. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za nerozhodného stavu 0:0.
 
Na začátku druhé půle mohl roudnické poslat do vedení Tajč, ale ani on recept na gólmana Vondráčka nenašel. V 71. minutě obírá Bečvařík o míč s rozehrávkou váhajícího Mrázka a nabíhající Tůma má dostatek času, aby jeho přesnou přihrávku zužitkoval. Hosté bojují, ale šancí na vyrovnání pohrdl Slavíček. V 90. minutě prchá po křídle Tůma jehož přihrávka nachází Iljaziho, jenž se neukvapuje, čeká na Čížkův pohyb a poté mu nedává sebemenší šanci. Utkání končí a roudničtí, kteří nebyli horší, se musejí smířit s porážkou 2:0, jenž je sesazuje z pozice lídra. 

FK Bílina - SK Roudnice nad Labem   2:0 (0:0)
 
Branky: 71. Tůma, 90. Iljazi. Rozhodčí: Tomáš Baum - Libor Šimeček, Jaroslav Jirsák. ŽK: 44. Kozler, 90+2 Koubek - 67. M. Slavíček. Diváci: 120.
 
FK Bílina: Vondráček – Zavadil, Brůna, Šoufek, Baran – Iljazi, Kozler (46. Tirb), Schüssmann (78. Koubek), Bečvařík (72. Bureš) – Tůma, Bánom (46. Pavlíček).  Trenéři: Jaroslav Kovačka, Václav Mojžíš.
 
SK Roudnice nad Labem: Čížek - Šeba (50. Mrázek, 88. Vacátko), Husák, Černý, Matuszewski - Hubený (60. Aubrecht), Hyťha, Podhorský - Slavíček, Tajč (79. Rusňák) - Možný (46. K, Horváth).  Trenér: Jakub Pekař.
 
Autor: Václav Beneš
 
Foto: FK Bílina


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana