Brozany vezou tři body z hřiště Pardubic B, která jim hlavou vystřelil Jáchym Bechyně

 

Pardubice - V minulém kole prohráli brozanští fotbalisté nejtěsnějším možným rozdílem domácí souboj s SK Zápy. Tentokrát se představili na stadionu Pardubic B, kde se představili v mnohem lepším světle než ve dvou předchozích venkovních duelech. Hosté nastoupili ve výrazně pozměněné sestavě a bojovně naladěni. I přes několik šancí na obou stranách se diváci v prvním poločase gólu nedočkali. Po přestávce bylo cítit, že by si Severočeši rádi odvezli tři body, které potřebují jako sůl. Brzy po přestávce přichází rozhodující úder, gólová hlavička Jáchyma Bechyněho, na kterou nenašli pardubičtí odpověď. Sokol se po tomto kole posouvá před svého dnešního soupeře na třináctou příčku.

Ve druhé minutě fauluje Pitter u pravé postranní čáry Mešiče. V šesté minutě se protahuje po levé straně do vápna Hruštinec, ale domácí obrana jeho nabídku těsně před branku odvrací. V desáté minutě odkopává Havránek Cibulkovu malou domů těsně před dobíhajícím Leem. Ve 12. minutě nachází Lee na levé straně Pittera, ale ten pouze odevzdává míč Havránkovi. Ve 13. minutě pálí Lee z dálky vysoko nad. V 15. minutě střílí zpoza šestnáctky hodně nepřesně Gebert. V 16. minutě posílá Tichý centr z levé strany ke vzdálenější tyči, kde Hruštincův sražený pokus chytá gólman Šmíd. V 18. minutě nepřešel u pravé postranní čáry Krátký přes Pittera. V 19. minutě nastřeluje Gebert z hranice vápna pouze před sebou stojícího Nemšovského. Ve 22. minutě fauluje ve vzdušném souboji u středové čáry Stýblo Hruštince. Ve 28. je na levé straně těsně vedla vápna Formáčkem nedovoleně zastaven pronikající Gebert. Ve 29. minutě vyboxoval Šmíd nepříjemnou Tichého bombu z nařízeného přímého kopu. Ve 30. minutě odvrací Mešič hlavou Leeho centr z pravé strany. O chvíli později se musí Havránek hodně natahovat, aby vytěsnil Zelenkův centr z levé strany směřující pod břevno. Ve 32. minutě je po Tichého centru hlavičkujícímu Gebertovi odpískán ofsajd. Ve 35. minutě přidržuje Zelenka v souboji Krátkého. Ve 38. minutě končí slibná brozanská kombinace nepřesnou Hruštincovou přihrávkou. Ve 40. minutě rozehrává Krátký přímý kop z pravé strany, ale  Šmídovi se daří jeho centr vyboxovat. Ve 43. minutě vybíhá Havránek před vápno a tam zastavuje Leeho, který by šel jinak zcela sám na prázdnou branku. Ve 44. minutě stahuje Čermák unikajícího Jirkovského a dostává žlutou kartu. Ve 45. minutě vyráží Šmíd nebezpečnou Hruštincovu střelu z ostrého úhlu nepříjemně sraženou Nemšovským. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za nerozhodného stavu 0:0.


Do druhých pětačtyřiceti minut přichystal trenér Němec dvě změny. Odstupují Jirkovský s Milutinovićem a na trávník vbíhají Chukwuma s Výborným. Ve 46. minutě přihrává Tichý do vápna Chukwumovi, jehož pokus zablokoval Nemšovský. V téže minutě tečuje Nemšovský hlavou mimo vzdálenější tyč Tichého střílenou přihrávku z levé strany. Ve třetí minutě rozehrává Sychra rohový kop z levé strany, ale Zelenkovu gólovou hlavičku Havránek s vypětím všech sil vyráží. Ve 49. minutě nachází Krátký na pravé straně od koncové čáry na hranici velkého vápna Výborného, jehož střelu bez přípravy si Šmíd pohlídal. V 53. minutě rozehrává Výborný rohový kop z levé strany přesně na hlavu naskakujícího Bechyněho, jenž se trefuje přesně ke vzdálenější tyči. V 56. minutě vyráží Havránek parádní Gočaltovského bombu zpoza šestnáctky. V 59. minutě letí těsně vedle pravé tyče Krátkého pokus z hranice velkého vápna. V 62. minutě pálí Výborný z pravé strany z hranice vápna vysoko nad. V 64. minutě nahrazuje Balog Čermáka. V 66. minutě utrousil Nemšovský nějakou nemístnou poznámku směrem k hlavnímu rozhodčímu a ten tasí žlutou kartu. V 68. minutě nepropálil Výborný z přímého kopu zeď. V 69. minutě přihrává z pravé strany ve vápně od koncové čáry Gebertovi, jehož ránu bez přípravy Šmíd vyráží. V 70. minutě vyfasoval Hruštinec žlutou kartu za držení unikajícího Sychry. V 71. minutě si Šmíd došel pro Výborného centr z přímého kopu, rozehraného z pravé strany. V 74. minutě střídá Slavík Pittera. V 75. minutě střídá Kolařík Geberta. V 77. minutě se po Tichého nabídce z levé strany nedostal u vzdálenější tyče k zakončení Výborný. V 79. minutě odkopává Cibulka na roh míč před dotírajícím Leem. V 81. minutě nezpravoval Chukwuma ve vápně Výborného přihrávku. V 84. minutě se střetávají ve vzdušném souboji na středové čáře dvě sedmičky a Slavík i Hruštinec zůstávají ležet na trávníku. Po krátkém ošetření pokračují oba ve hře. V 86. minutě chytá Havránek Leeho centr z levé strany. V 87. minutě nahrazuje Studecký Výborného. V 90. minutě se protáhl z pravé strany k bližší tyči Tichý, ale z ostrého úhlu Šmída neprostřelil. Nastavuje se jedna minuta. Utkání končí a Sokol si po výhře 0:1 připisuje do tabulky tři důležité body.


FK Pardubice B - SK Sokol Brozany   0:1 (0:0)


Branka: 53. Bechyně. Rozhodčí: Marek Janoch – Tomáš Grimm, Ondřej Šedivka. ŽK: 44. Čermák, 66. Nemšovský – 70. Hruštinec. Diváci: 100.


FK Pardubice B: Šmíd - Formáček, Nemšovský, Kubart, Pitter (74. Slavík) - Lee, Čermák (64. Balog), Gočaltovský, Sychra, Zelenka - Stýblo.  Trenéři: Kamil Řezníček, František Kovárník, Lukáš Ouředník.


SK Sokol Brozany: Havránek – Mešič, Cibulka, Bechyně, Pardubský – Hruštinec – Krátký, Gebert (75. Kolařík), Milutinović (46. Výborný, 87. Studecký), Jirkovský (46. Chukwuma) –TichýTrenéři: Jiří Němec, Jiří Šmidrkal, Roman Potočný.


Autor: Václav Beneš


Foto: www.richtrik.cz

































Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana