Slovan prohrál v samostatných nájezdech domácí bitvu s Kolínem

Ústí nad Labem - V minulém kole vyhráli ústečtí hokejisté v prodloužení domácí gólovou přestřelku s Benátkami nad Jizerou. Tentokrát přivítali Kolín, kterému měli so oplácet. Domácí jsou sice v první třetině aktivní, přesto si odnáší na přestávku nejtěsnější možný náskok jejich soupeř. Ve druhé části Severočeši rychle vyrovnávají, ale kolínští si ještě rychleji berou vedení zpět, aby o něj bleskově znovu přišli. Ve třetím dějství se domácí sice konečně dostávají do vedení, ale ani oni ho neudrželi a Jan Stehlík posílá tuto bitvu do prodloužení a poté vlastně i do samostatných nájezdů, ve kterých vystřelil Kolínu druhý bod svou třetí brankou v zápase David Šafránek. Slovan se i po tomto kole drží na čtrnácté příčce neúplné tabulky.  

V první minutě vyráží Hamalčík svými betony Šafránkův zahřívací pokus. V téže minutě likviduje gólman Lukeš Havránkovu ránu z pravé strany. Ve druhé minutě posouvá Lukeš před dojíždějícím Szturcem puk hokejkou k zadnímu mantinelu, kde se o něj svedla nesmlouvavá bitva. Ve třetí minutě nepřešel přes dvojici soupeřů Martínek a na druhou stranu se tak může vydat Furch. Ve čtvrté minutě se snaží u levé tyčky procedit puk za Lukešova záda Sklenář, leč marně. V páté minutě zastavuje kolínskou rozehrávku ve středním pásmu Severa a domácí se usazují v útočném pásmu. V téže minutě vyráží Lukeš ramenem do ochranné sítě Havránkovu bombu z prostotu mezi kruhy. V šesté minutě může zůstat Hamalčík v klidu, protože ani jedna ze střel Kozlů nemíří mezi tři tyče. V sedmé minutě se vytáčí Protasenja zpoza branky, ale Lukeš přidržuje jeho pokus z otočky u betonů. V téže minutě ustál Lukeš Drtinovu bombu od modré čáry. V osmé minutě nevychází Husovi souhra s Králem a kolínští se musejí rychle vracet až k Lukešovi. V téže minutě operují hosté v útočném pásmu, ale Hamalčík zůstává bez práce. V deváté minutě vyváží Havránek kotouč až na útočnou modrou čáru, kde se mi nepovedlo přihrát na pravou stranu. V téže minutě je Váchal potrestán za hákování. V desáté minutě vyhazuje Kukla puk vysokým obloukem zpoza vlastní branky až k Hamalčíkovi. V 11. minutě se Severočechům nedaří propálit Kolínský obranný val. Ve 12. minutě se k Lukešovi nedostávají ani pokusy od modré čáry. V téže minutě je Jasečko vyloučen za  sekání. Ve 13. minutě stíhá Protasenja u mantinelu Husu, ale zcela marně. V téže minutě pálí Stehlík příliš vysoko. Ve 14. minutě nastřeluje Husa od modré čáry pouze prvního bránícího hráče před sebou. V 15. minutě vysouvá Pýcha Krejčíka, jehož ránu vyráží Hamalčíkovy připravené betony. V 17. minutě bude Trávníček pykat za podrážení Němce, jemuž se sice podařilo obkroužit branku, ale díky faulu se nedostal ke střele. V téže minutě přibržďuje na modré čáře Matějček pronikajícího Šafránka, jemuž vypichuje kotouč, ale pouze na chvilku. V čase 17:42 přihrává Šafránek z levé strany od koncové čáry do pravého kruhu Královi, ten mu puk vrací křížnou přihrávkou do kruhu levého, odkud jej Šafránek uklízí do odkryté části branky u bližší tyče, kam se Hamalčík nestíhá přesunout. V 19. minutě se Štohanzlovi nedaří přejít přes trojici protihráčů. Ve 20. minutě vyfasoval Semirád menší trest za podrážení. Hosté se bleskově osvobozují. První třetina končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 0:1.


Ve 21. minutě zastavuje rozvíjející se ústeckou akci ofsajd. V téže minutě pálí Sklenář z pravého kruhu příliš vysoko. Ve 22. minutě končí na Lukešových betonech Drtinova střela. Ve 23. minutě zastavuje Costa puk letící ke Stehlíkovi. V čase 23:00 obírá u levého mantinelu na červené čáře Bláha o puk Krejčíka a v signalizované výhodě pálí z levého kruhu přesně do bližší šibenice. Ve 24. minutě nevyvádí Hamalčíka z klidu Štohanzlův pokus z ostrého úhlu. Ve 25. minutě nabíjí Trávníček na střed Klikorkovi, jemuž se daří bez přípravy nastřelit pouze prvního stojícího hráče před sebou. Ve 26. minutě čelí Lukeš úspěšně spršce ústeckých střel. Ve 26. minutě napřahuje na modré čáře Husa, ale Hamalčíkovy betony jsou včas na správném místě. V čase 25:55 nachází Kukla od modré čáry v levém kruhu Šafránka, na jehož rychlou ránu bez přípravy nestačil Hamalčík včas zareagovat.  V čase 26:44 sbírá Bláha na útočné modré čáře kotouč, který k němu propadl od Petržilky, ale jeho střelu z těsné blízkosti nemá Lukeš pod kontrolou a z mezi jeho betonů jej doklepává za brankovou čáru dojíždějící Furch. Ve 28. minutě zaváží podél pravého mantinelu kotouč do útočného pásma, kde si Lukeš vychutnal Brožovu střelu z pravého kruhu. Ve 29. minutě je zblokována Jasečkova bomba od modré čáry. Ve 30. minutě posouvá Bláha mezi kruhy puk na pravou stranu Grimovi, jehož ránu vyráží Lukeš ramenem nad branku. Ve 31. minutě vysunuje ve středním pásmu Blaha Sílu, ale ten je lapen do ofsajdové pasti. Ve 32. minutě vyprášil Lukešovu lapačku střelou z levého kruhu Trávníček. V téže minutě krotí Lukeš i Jasečkovu bombu od modré čáry. Ve 33. minutě tečuje Martínek nad branku Husovo nahození. Ve 34. minutě sráží Jasečko nohou Husovu ránu. Ve 35. minutě sráží Szturc mimo tři tyče Krejčíkovu bombu od modré čáry. Ve 36. minutě je Brož potrestán za zdržování hry. Domácím se bleskově daří zahnat Kozly až k jejich brance. V téže minutě stíhá Hamalčík zalehnout Šafránkův pokus vyslaný z těsné blízkosti z pravé strany. Ve 37. minutě zblokoval Tůma nohou nepříjemnou ránu z vnější hranice kruhu. Ve 38. minutě se sice hosté vracejí do útočného pásma, odkud jsou nuceni spěchat k vlastnímu gólmanovi. Ve 39. minutě si najíždí podél mantinelu Protasenja, ale toho zastavuje na poslední chvíli Pýcha. Ve 40. minutě si najíždí z levé strany na hranici brankoviště Severa, ale Lukeš si s jeho střelou z těsné blízkosti poradil. Druhá třetina končí a na tabuli svítí nerozhodný stav 2:2.


Ve 41. minutě se kolínským nedaří probít před Hamalčíka. Ve 42. minutě zastavuje Hamalčíl Krejčíkem vyhozený kotouč zpoza Lukešovy klece. Ve 43. minutě se Szturcovi nedaří protlačit kotouč přes ležícího Lukeše za brankovou čáru. Ve 44. minutě rozjíždějí další akci Středočechů Kukla s Husou. V čase 44:28 zaváží středem kotouč do útočného pásma Severa, jenž posouvá jej mezi kruhy posouvá na za obranu najetého Havránka, jenž překonává Lukeše povedenou bekhendovou kličkou. Ve 46. minutě to na ledě začíná jiskřit. Ve 47. minutě se misí Kukla vrátit pro kotouč až k vlastnímu gólmanovi. Ve 48. minutě zastavuje Bláha Krejčíkův nájezd a o kotouč se bojuje ve středním pásmu. Ve 49. minutě jsou hosté zpět u vlastní branky, kde zakládají další akci. V 50. minutě posouvá Trávníček puk na pravou stranu Severovi, proti jehož střele se stíhá Lukeš přesunout a kotouč vyráží. V 51. minutě se Szturcovi nedaří obejít Semráda. V 52. minutě je Voženílek vyloučen za držení. V téže minutě chytá Hamalčík Blahovu bombu od modré čáry. O chvíli později zaváží kotouč podél mantinelu Jankovský, ale po následné střele jsou hosté vyhnáni až k vlastnímu gólmanovi. V čase 53:08 vrací Husa od modré čáry puk na vrchol pravého kruhu Stehlíkovi, jehož bomba bez přípravy prochází mezi Hamalčíkovými betony za brankovou čáru. V 54. minutě nenachází Trávníčkova dlouhá přihrávka správného adresáta. V 55. minutě zalehává Hamalčík kotouč a likviduje tak další Šafránkovu slibnou šanci. V 56. minutě dostává Protasenja menší trest za vysokou hůl. V 56. minutě končí v ochranné síti další Šafránkova rána. V 57. minutě se domácí osvobozují, ale Šafránek se bleskově vrací i s kotoučem do útočného pásma. V téže minutě vytěsňuje Hamalčík ramenem do rohu Králův pokus. V 58. minutě rozehrává od zadního mantinelu Hamalčík. V 59. minutě vyhrává sice Protasenja bruslařský souboj s Kuklou, ale puk sbírá Síla. V téže minutě nachází Vrdlovcova křížná přihrávka od mantinelu před brankou číhajícího Trávníčka, jemuž nevyšlo zpracování podle představ a kotouč se tak dostává pouze k zadnímu mantinelu. Základní hrací doba vypršela a za nerozhodného stavu 3:3 přichází na řadu pětiminutové prodloužení.


V 61. minutě zakládají kolínští útok od vlastní branky. V 62. minutě končí na Hamalčíkových betonech Šafránkova nepříjemná střela. V 63. minutě vyráží Lukeš svými betony Tůmovu ránu. V téže minutě vyváží kotouč k Lukešovi Trávníček, kde o něj ústečtí přicházejí. V 64. minutě obchází Severa Šafránka, ale poté posílá kotouč před branku, kde není žádný z jeho spoluhráčů. V 65. minutě je Kozlům odpískáno zakázané uvolnění. Ani pětiminutové prodloužení vítěze neurčilo a tak přicházejí na řadu samostatné nájezdy.


Začínají hosté. Šafránek míří přesně mezi Hamalčíkovy betony, 0:1. Jako druhý se rozjíždí Tůma, jemuž se nedaří uklidit puk do sítě, 0:1. Ani Krejčík nedává Hamalčíkovi šanci, 0:2. Severa se sice pokouší něco vymyslet, leč marně, 0:2. Proti Stehlíkovi střídá v brankovišti Petra Hamalčíka Radek Haas, ale ani on není úspěšný a hosté tak mají za stavu 0:3 první mečbol.. Rozjíždějící se Vrdlovec ví, že musí dát, aby vykřesal alespoň drobnou jiskřičku naděje, což se mu nedaří a v podstatě tak rozhoduje o tom, že se dva body stěhují zcela zaslouženě do Kolína, když Slovan v této dovednostní soutěži absolutně propadl.  


HC Slovan Ústí nad Labem - SC Kolín   3:4sn (0:1, 2:1, 1:1 - 0:0) 


Branky a nahrávky:  23. O. Bláha, 27. Furch (O. Bláha), 45. Š. Havránek (Severa, Trávníček) – 18. Šafránek (Z. Král), 26. Šafránek (Kukla, Z. Král), 54. J. Stehlík (Husa, Štohanzl), rozhodující nájezd Šafránek. Rozhodčí: Miroslav Metružálek, Luděk Pilný – Petr Maštalíř, Aleš Roischel. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:2. Diváci: 0. Střely na branku: 34:26 (11:7, 15:7, 7:10 - 1:2). Zblokované střely: 6:9. Vhazování: 35:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:4. 


HC Slovan Ústí nad Labem: Hamalčík (Haas) – V. Brož, Klikorka, J. Drtina (A), Š. Havránek, M. Voženílek, Jasečko, Mareš – M. Tůma (A), Matějček, D. Sklenář – Trávníček (C), Vrdlovec, Severa – O. Bláha, G. Szturc, Grim – Furch, Costa, Protasenja.  Trenéři: Miroslav Mach, Jiří Merta, Jaroslav Roubík.


SC Kolín: Š. Lukeš (O. Martínek) – Husa, Kukla, Blaha, Pýcha, Váchal, Muška – Jankovský, Šafránek (C), Z. Král – L. Krejčík (A), Zumr, Petržilka – Síla, Štohanzl, Němec – R. Martínek, Semirád, J. Stehlík (A) – Mašín.  Trenéři: Petr Martínek, Jiří Kadlec, Jiří Pecka.

Autor: Václav Beneš

Foto: www.sportyusti.cz
















































 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana