Slovan doma padl s Přerovem, v jehož barvách zaznamenal hattrick Vlastimil Dostálek

Ústí nad Labem -  V minulém kole schytali ústečtí hokejisté devítigólový výprask na ledě kladenských Rytířů. Tentokrát přivítali slušně rozjetý Přerov. Domácí se sice v první třetině ujímají vedení. Hostům se daří překlopit vedení na svou stranu, ale brzy je znovu vyrovnáno. Totožný je i průběh druhé části a tak musí rozhodnutí přinést až poslední dějství, ve kterém trestá Vlastimil Dostálek, kterému se tím daří završit hattrick, dvěma přesnými trefami pětiminutové vyloučení Marka Voženílka a zajistit tak přerovským tři body. Slovan zůstává i po tomto kole pevně usazen na dvanácté příčce tabulky, ale šance na předkolo play off stále žije.

V první minutě si připisuje gólman Holík zahřívací zákrok. Ve druhé minutě prosvištěl brankovištěm nebezpečný pokus J. Svobody. Ve třetí minutě sbírá odražený puk O. Bláha, ale nastřeluje pouze Holíkovu hruď. V téže minutě si vylámal na pozorném Hamalčíkovi zuby Pšurný. Ve čtvrté minutě je Číp potrestán za sekání. O chvíli později se mezi tři tyče nevešla střela O. Bláhy. V páté minutě je zblokována Drtinova rána. V téže minutě neprocedil Vrdlovec za brankovou čáru Drtinovo nahození. V sedmé minutě nastřeluje Dostálek pouze boční síť. V čase 06:54 posouvá Furch na útočné modré čáře kotouč od levého mantinelu na střed Sklenářovi, jehož střela z vrcholu kruhů se zastavuje až v síti. V čase 07:19 nachází Mlčák z levého kruhu u vzdálenější tyče Čípa, který i přes Voženílkovu snahu zasouvá kotouč do odkryté části branky. O chvíli později nenašlo svůj cíl Severovo nahození. V deváté minutě přidržuje Hamalčík kotouč v lapačce. V téže minutě se ZUBR provinil zakázaným uvolněním. V desáté minutě se Costa nebojácně vrhá do přerovských střel. V téže minutě pálí těsně vedle Číp. V 11. minutě si Holík vychutnal pokus O. Bláhy. Ve 12. minutě je Dostálek vyloučen za držení. Ve 13. minutě neuspěl z těsné blízkosti zakončující Havránek a poté míří nepřesně Vrdlovec. Hosté vyhazují a oba celky střídají. V čase 14:56 tečuje clonící Dostálek celkem šťastně za Hamalčíkova záda Zbořilovo nahození z vrcholu levého kruhu. V čase 15:33 posouvá Havránek mezi kruhy zadovkou Trávníčkovu nabídku od levého mantinelu do pravého kruhu Vrdlovcovi, jehož střela z ostrého úhlu končí celkem překvapivě v síti. V 17. minutě drží Holík kotouč v lapačce a hra je tedy přerušena. O chvíli později se prezentuje povedeným zákrokem Hamalčík. V 18. minutě krotí Hamalčík Zbořilovu ránu z prostoru mezi kruhy. V 19. minutě ujíždějí hosté do přečíslení dva na jednoho, ale osamocenému Brožovi se daří jejich slibnou akci překazit. Ve 20. minutě si domácí vypomáhají zakázaným uvolněním. První třetina končí a mužstva odcházejí do kabin za nerozhodného stavu 2:2.


Ve 21. minutě je Severočechům odpískáno zakázané uvolnění. Ve 22. minutě vyfasoval Vrdlovec menší trest za držení. O chvíli později se domácím daří vyhodit kotouč do středního pásma. V téže minutě zblokoval Tůma Čípovu bombu. Ve 23. minutě si připisuje další důležitý zákrok Hamalčík. Ve 23. minutě vyráží poslední ránu tohoto oslabení Halalčík betonem do ochranné sítě. Ve 25. minutě operují domácí v útočném pásmu. V čase 24:43 pálí z vrcholu kruhů Brož, jehož bomba se odráží na totožné místo, odkud Holíka prostřeluje Costa, jenž zaznamenává svou premiérovou trefu v ústeckém dresu i Chance lize. Ve 26. minutě neprošla přihrávka do útočného pásma, kam si najížděl Klikorka. Ve 27. minutě je Severočechům odpískáno další zakázané uvolnění. Ve 29. minutě se začíná na ledě trochu přiostřovat. Ve 30. minutě bude Vala pykat za podrážení. Domácí se bleskově osvobozují. Ve 31. minutě se v oslabení hrající ústečtí drží před Holíkem, kterého se pokoušejí prověřovat. Ve 32. minutě se ZUBR usazuje v útočném pásmu, ale Hamalčík je zatím bez práce. Ve 33. minutě nevyvádí Holíka z klidu Protasenjovo bekhendové nahození. Ve 33. minutě vyráží Hamalčík pouze před sebe Hejcmanovu štiplavou bombu. V čase 32:50 nachází Hejcman ve středním pásmu ze středu u pravého mantinelu na útočné modré čáře Čípa, na jehož střelu z vrcholu pravého kruhu zpoza Brože nestíhá Hamalčík zareagovat včas. Ve 34. minutě je Severa potrestán za hákování. Ve 35. minutě se kotouč ocitá na Hamalčíkově kleci a po dvou dalších pokusech znovu. V čase 34:47 nabíjí Zbořil na modré čáře J. Svobodovi, jehož bomba z vrcholu pravého kruhu se zastavuje až v síti. Ve 36. minutě končí na Holíkově levém betonu Tůmova střela. Ve 37. minutě řeší Hamalčík úspěšně nepřehlednou situaci ve svém brankovišti zalehnutím kotouče. Ve 38. minutě krotí Holík s přehledem nepovedenou Trávníčkovu střelu od modré čáry. V čase 38:11 vysouvá ve středním pásmu Havránek na útočné modré čáře O. Bláhu, který se v pravém kruhu zbavuje v souboji dvou šestadvacítek Dluhoše a poté překonává Holíka z hranice brankoviště, ale až na druhý pokus. Ve 40. minutě je Ryšavý vyloučen za držení. O chvíli později vyráží Holík dvě Drtinovy bomby od modré čáry. Druhá třetina končí a na tabuli stále svítí nerozhodný stav, tentokrát již 4:4.


Ve 41. minutě zastavuje ústeckou akci ofsajd. V oslabení hrající hosté se podruhé v krátké době osvobozují. Ve 42. minutě netečoval Trávníček ideálně slibnou Drtinovu nabídku. Ve 43. minutě kombinují hosté, ale Štefka míří mimo tři tyče. Ve 44. minutě nachází Trávníček u levé tyče zcela osamoceného Vrdlovce, kterému se nepodařilo zakončit. Ve 46. minutě namazal přerovským Klikorka, ale ti jeho chybu potrestat nedokázali. V téže minutě bude Costa pykat za hákování. Ve 47. minutě ustáli domácí další velké zmatky ve svém brankovišti. Ve 49. minutě se Severočechům nedaří probít přes střední pásmo. V téže minutě si Voženílek po tvrdém zákroku na Ryšavého vykoledoval trest pět minut plus do konce zápasu, za zásah do oblasti hlavy a krku. V čase 48:35, po pouhých čtrnácti vteřinách, napřahuje na vrcholu pravého kruhu Pšurný, jehož bombu Hamalčík neudržel a nejrychleji zorientovaný Dostálek doklepává z těsné blízkosti kotouč za brankovou čáru. V 50. minutě odpalují Severočeši kotouč do bezpečí. V čase 50:14 tečuje Dostálek za Hamalčíkova záda Formanovu střelu z vrcholu kruhů. O chvíli později je Zbořil potrestán za sekání. V téže minutě se Holík zapotil s Havránkovou ránou od modré čáry. V 55. minutě se ústeckým nedaří založit kloudnou akci. V 56. minutě čelí Hamalčík dalším střelám i přes to, že mu jeho spoluhráči příliš nepomáhají. V 58. minutě se ZUBR provinil zakázaným uvolněním. V čase 57:22 si bere trenér Miroslav Mach oddechový čas, po jehož skončení zůstává Petr Hamalčík na střídačce. O chvíli později se neujal Havránkův slibný pokus. V 59. minutě je kotouč ve středním pásmu a Hamalčík se vrací mezi tři tyče. V téže minutě pálí Protasenja z dobré pozice těsně vedle. V 60. minutě postrádá přesnost Klikorkova bomba od modré čáry. V téže minutě vytahuje Holík fantastický zákrok proti Tůmově ráně. Pouhé tři vteřiny před závěrečnou sirénou dochází k potyčce mezi Tůmou a Hejcmanem. Oba kohouti dostávají menší trest, Tůma za hrubost a Hejcman za sekání. Utkání končí a i po porážce 4:6 sen Slovanu o předkole play off trvá.  


HC Slovan Ústí nad Labem - HC ZUBR Přerov   4:6 (2:2, 2:2, 0:2)   


Branky a nahrávky: 7. D. Sklenář (Furch, Protasenja), 16. Vrdlovec (Š. Havránek, Trávníček), 25. Costa (V. Brož), 39. O. Bláha (Š. Havránek, J. Drtina) – 8. Číp (Mlčák, J. Svoboda), 15. Dostálek (Zbořil, Krisl), 33. Číp (Hejcman, J. Svoboda), 35. J. Svoboda (Zbořil, Číp), 49. Dostálek (Pšurný), 51. Dostálek (Forman, M. Svoboda). Rozhodčí: Martin Grech, Michal Kostourek – Petr Baxa, Václav Juránek . Vyloučení: 5:5, navíc M. Voženílek (Ústí nad Labem) - 5 minut + do konce utkání, za zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 0:3. Diváci: 0. Střely na branku: 35:33 (11:13, 12:13, 12:7). Zblokované střely: 5:7. Vhazování: 22:37. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:4, 4:4, 4:6. 


HC Slovan Ústí nad Labem: Hamalčík (Haas) – Š. Havránek, J. Drtina (A), Klikorka, V. Brož, Vala, M. Voženílek, Pika, Zich – Severa, Vrdlovec, Trávníček (C) – Furch, Matějček, M. Tůma (A) – Protasenja, Costa, D. Sklenář – O. Bláha, M. Bláha.  Trenéři: Miroslav Mach, Jiří Merta, Jaroslav Roubík.


HC ZUBR Přerov: M. Holík (Postava) – Forman, Dluhoš, Zbořil (A), Krisl (C), Kubeš, Mlčák – T. Doležal, Pšurný (A), Dostálek – J. Svoboda, Hejcman, Číp – M. Svoboda, F. Dvořák, Süss – Goiš, Macuh, Ryšavý – Štefka.  Trenéři: Vladimír Kočara, Jakub Grof.


Autor: Václav Beneš


Foto: www.sportyusti.cz



























































 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana