Arma vyhrála derby ve Varnsdorfu a v tabulce končí na páté příčce

 

Varnsdorf - V minulém zápase, kterému předcházelo slavnostní rozloučení s dlouholetým kapitánem Janem Peterkou, vyhráli ústečtí fotbalisté vyrovnanou bitvu s Duklou Praha. V posledním soutěžním zápase tohoto ročníku je čekalo severočeské derby ve Varnsdorfu, kde se čekalo v prvním poločase na jakoukoliv branku marně. Po hodině hry si vzal slovo Václav Prošek a jako správný kapitán poslal svůj tým do vedení. Žádný další gól nepadl a tak se jeho trefa, kterou napsal tečku za právě skončeným ročníkem, stala tou vítěznou. Armě tyto tři body stačí na celkově pátou příčku ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE, která je po jarním tápání solidním úspěchem.

Ve druhé minutě je Bílkovi odpískána ruka. Ve třetí minutě přenáší Hasil hru na Kazdu, který potáhl míč po lajně, ale jeho zpětnou přihrávku na Kocourka odvrací ústecká obrana do zámezí. Ve čtvrté minutě nachází Rudnytskyy ve vápně Schöna, který se při pokusu o otočku dostává mimo hrací plochu. V šesté minutě se Zbrožek provinil ostrým zákrokem u postranní čáry. V osmé minutě přichází další dlouhý pas na Rudnytskyyho, ale jeho zpětná přihrávka končí u připraveného Bílka. V desáté minutě si nabíhá Šimon na centr z přímého kopu do ofsajdu. Ve 14. minutě vyráží gólman A. Richter Gollnackovu nenápadnou střelu z levé strany. V 16. minutě přešel Schön přes šest hráčů až do malého vápna, ale tam je zastaven čistým obranným skluzem. V 18. minutě si A. Richter pohlídal pokus z pravé strany. Ve 20. minutě se po tvrdém střetu ve středu hřiště nechce vůbec vstávat Šimonovi. Ve 21. minutě dostává právě Šimon žlutou kartu. Ve 23. minutě se vykoledoval žlutou kartu Bílek. Ve 24. minutě sbírá Němec dlouhý výkop A. Richtera. Ve 26. minutě sice obchází Kazda Chodoru, ale je odzbrojen dalším z obránců. Ve 27. minutě postrádá přesnost Šimonova hlavička. Ve 28. minutě tasí sudí Raplík po ošklivém Emmerově zákroku další žlutou kartu. Hasilův centr z přímého kopu směřující na Šimona je příliš dlouhý a tak může rozehrávat Němec. Ve 30. minutě je Šimon lapen do ofsajdové pasti. Ve 31. minutě odvrací Zbrožek skluzem Chodorovu ránu. Ve 33. minutě zatahuje Rudnytskyy míč do malého vápna, ale tam jeho akce končí na roh zblokovanou přihrávkou. Ve 34. minutě minul M. Richter těsně centr směřující do vápna. Ve 36. minutě nachází nabídka M. Richtera Šimona, jehož hlavička končí na boční síti. Ve 40. minutě operují domácí na útočné polovině, ale zatím se jim nedaří nic vymyslet. Ve 43. minutě zajíždí Kouřil do unikajícího Kušeje a má to za žlutou kartu. Ve 44. minutě, po rozehraném přímém kopu se následná hlavička nevešla o pouhé centimetry mezi tři tyče. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za nerozhodného stavu 0:0.


Do druhých pětačtyřiceti minut nahrazuje Cantin Gollnacka. Ve 46. minutě posílá Prošek mezi obránci míč na Kušeje, ale A. Richter vybíhá ven z pokutového území a odkopává míč do bezpečí. Ve 47. minutě je zakončujícímu Proškovi odpískán ofsajd. Ve 48. minutě vybojovali hosté rohový kop. Ve 49. minutě vyráží A. Richter další střelu a Čičovského dorážka letí mimo. V 50. minutě jsou ústeckým odpískány dva nedovolené zákroky v řadě. V 53. minutě nabíjí Prošek po souboji s A. Richterem před odkrytou branku Chodorovi, jehož pokus vykopává z brankové čáry M. Richter. V 55. minutě se mohl vydat do samostatného úniku Schön, ale nepovedlo se mu zpracovat míč a tak rozehrává Němec. V 56. minutě si došel A. Richter pro centr. V 57. minutě je u středové čáry faulován Bílek. V 59. minutě zastavuje Čičovský nedovoleně rodící se rychlý varnsdorfský protiútok a další žlutá karta je na světě. V 61. minutě se dostává Rudnytskyy s míčem mimo hrací plochu. V 64. minutě je domácím odpískán ofsajd a po rychlém rozehrání přímého kopu se ocitá před A. Richterem Prošek, který posílá hosty do vedení. V 66. minutě chybí varnsdorfským trochu klidu a přesnost přihrávek. V 67. minutě předkládá Kušej ve vápně míč Proškovi, ale ten míří v obrovské šanci příliš vysoko. V 68. minutě odkopává Cantin míč po odpískání a následuje žlutá karta. V 69. minutě odstupují M. Richter s Kazdou a na trávník vbíhají Lehoczki s Novákem. V 74. minutě střídají Ondráček Šimona a Velich Kocourka. V 76. minutě vybojovali hosté roh. V téže minutě se po rozehraném rohovém kopu dostává v nepřehledné situaci ke střele Hudec, ale míjí branku. V 77. minutě nahrazuje A. Černý Kušeje. V 79. minutě přenáší Zbrožek hru na Nováka, jehož nabídka hlavou nenachází Rudnytskyyho, který běží na opačnou stranu. V 80. minutě zastavuje ve středu hřiště Bílek nedovoleně Nováka. V 82. minutě zastavuje ústeckou akci ofsajd. V 84. minutě fauluje Bláha Emmera. V 86. minutě pálí po Ondráčkově a Velichově akci nepřesně Schön. V 87. minutě končí Němcův výkop v zámezí. Nastavují se čtyři minuty. V 90. minutě odvrací ústecká obrana na roh Ondráčkův centr a A. Richter spěchá vypomoci svým spoluhráčům před Němcovu branku. Po rozehraném rohovém kopu ke vzdálenější tyči je domácím odpískán útočný faul. V 92. minutě zvedají všichni varnsdorfští hráči po skrumáži před Němcem ruce nad hlavu, ale hlavní rozhodčí, kterého zasypává spousta nadávek, zůstává v klidu. V 93. minutě střídá O. Černý Proška. Utkání končí a Arma se raduje ze zisku posledních tří bodů v tomto soutěžním ročníku.


FK Varnsdorf - FK Ústí nad Labem   0:1 (0:0)


Branka: 64. Prošek. Rozhodčí: Lukáš Raplík – Jiří Kříž, Jan Hurych. ŽK: 21. Šimon, 43. Kouřil – 23. M. Bílek, 28. Emmer, 59. Čičovský, 68. Cantin. Diváci: 150.


FK Varnsdorf: A. Richter – M. Richter (69. Lehoczki), Kouřil, Hasil – Kazda (69. D. Novák), Bláha, Zbrožek, Kocourek (74. Velich), Rudnytskyy (C) – Šimon (74. Ondráček), Schön.  Trenéři: Pavel Drsek, Martin Kotyza.  

FK Ústí nad Labem: D. Němec – Strada, Hudec, Brak, Chodora – M. Bílek, Emmer, Čičovský – Prošek (C) (90+3. O. Černý), Gollnack (46. Cantin), Kušej (77. A. Černý).  Trenéři: David Jarolím, Jaromír Jindráček, Richard Stražan. 

Autor: Václav Beneš

Foto: FK Varnsdorf     
























  
     

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana