Arma padla v domácím souboji s Jihlavou

 

Ústí nad Labem - Do nového ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vstoupili ústečtí fotbalisté těsnou výhrou v Třinci. Tentokrát na svém stadionu přivítali v předehrávce druhého kola v pátek 30. července 2021 Vysočinu Jihlava. Hosté se po necelé čtvrthodince ujímají vedení, které drží až do předposlední minuty, kdy o jejich vítězství definitivně rozhoduje Justin James Araujo-Wilson. Ve druhé nastavené minutě se přece jen prosazují i Severočeši, ale branka Jiřího Miskoviče pouze zmírnila jejich porážku. Arma si tak připisuje ve druhém zápase první porážku a pomalu se začíná propadat směrem do jejího středu, ale kam až to bude ukáží výsledky dalších duelů.

V první minutě centruje od pravé postranní čáry Peřina, ale Selnar na míč nedosáhl. Ve třetí minutě rozehrává od své branky gólman Vejmola. V páté minutě si po rychlém přesunutí hry poblíž středové čáry vysloužil potlesk Ogiomade. V sedmé minutě vybíhá Plachý ven z vápna a odkopává míč, u kterého je dřív než Arroyo. V deváté minutě vyboxoval Vejmola do bezpečí Jiránkův centr z pravé strany. V desáté minutě se Proškovi nedaří obejít Peřinu. V 11. minutě je Bílkovi odpískán nedovolený zákrok na Peřinu. Ve 12. minutě vytahuje Plachý konečky prstů na roh Selnarovu povedenou ránu z přímého kopu směřující pod břevno. Ve 13. minutě rozehrává Selnar rohový kop na Křišťála, ale nedůraz ústecké obrany trestá přesnou přízemní střelou až zakončující Shudeiwa. V 15. minutě rozehrávají rohový kop domácí. V 17. minutě zastavuje rodící se jihlavskou akci ofsajd a vzápětí se Severočechům daří vybojovat další roh. V 19. minutě je odpískán Miskovičovi faul na útočné polovině. V téže minutě pálí z ostrého úhlu nepřesně Peřina. Ve 21. minutě fauluje Jiránek u středové čáry Svobodu. Ve 24. minutě se nedaří odcentrovat z téměř nulového úhlu Proškovi. Ve 28. minutě mají domácí po faulu na Jiránka výhodu přímého kopu, ale Bílek míří z nějakých dvaceti metrů příliš vysoko. Ve 29. minutě sráží Arroyo na útočné polovině Bílka a hlavní rozhodčí píská nedovolený zákrok. Ve 31. minutě se pokoušel Peřina o lob, ale Plachý mohl zůstat v klidu. Ve 33. minutě se mezi tři tyče nevešel Selnarův přízemní pokus. Ve 35. minutě se vydávají ústečtí do přečíslení, ale Pálícímu Proškovi se daří vybojovat pouze další roh. Ve 36. minutě Vejmola vyboxoval Proškův centr z rozehraného rohového kopu. Ve 40. minutě se vydává do rychlého protiútoku Arroyo, ale stopku mu vystavuje výtečný Bílkův obranný zákrok. Ve 41. minutě nepropálil domácí obranný val Shudeiwa. Ve 41. minutě se prodírá po levé straně Ogiomade, jehož zastavuje Křišťál jen za cenu žluté karty. Ve 42. minutě si vykoledoval zbytečnou žlutou kartu Vedral, jenž odkopl ústeckým před rozehráním přímého kopu míč za postranní čáru. Ve 44. minutě míjí Peřinova střela z levé strany vzdálenější tyč. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 0:1.


Do druhých pětačtyřiceti minut připravil trenér David Jarolím dvojí střídání. Odstupují Hudec s Emmerem a na trávník vbíhají Chodora s Krobotem. Ve 48. minutě překombinoval útočnou akci Prošek. V 50. minutě nabíjí Prošek Stradovi, ale Vejmola je připraven, V 51. minutě servíruje Vedral před prázdnou branku míč Peřinovi, ale ten ve stoprocentní šanci nastřeluje pouze tyčku. V 53. minutě odzbrojuje aktivního Proška Vejmola. V 56. minutě dostává žlutou kartu Arroyo. V 57. minutě nahrazuje Alexandr Stradu. V 58. minutě je Krobotova střela z ostrého úhlu sražena na roh. V 59. minutě rozehrává rohový kop Prošek, ale jeho centr kopírující koncovou čáru neusměrnil žádný z jeho spoluhráčů do sítě. V 60. minutě se srazili Alexandr se Svobodou a okamžitě k mi, spěchají lékaři. Svoboda bude ošetřován za postranní čárou. V 64. minutě odstupuje Arroyo a na trávník vbíhá Křivánek. V 65. minutě je Vedralovi odpískán útočný faul na Bílka. V 68. minutě střídá Mechmache Čičovského. V 70. minutě vidí po ostrém zákroku na Krobota žlutou kartu Shudeiwa. V 72. minutě kombinují Severočeši na útočné polovině. V 75. minutě odstupují Selnar s Vedralem, které nahrazují Franěk a Araujo-Wilson. V 77. minutě oceňuje sudí Krejsa žlutou kartou Brakovo nesportovní chování vůči své osobě. V 77. minutě střídá Angelozzi Proška. V 81. minutě se před odkrytou brankou neodhodlal ke střele Jiránek. V 83. minutě rozehrávají hosté druhý rohový kop v řadě. V 84. minutě si Vejmola vychutnal Alexandrovu přízemní střelu. V 85. minutě odstupují Peřina a Shudeiwa a na trávník se podívají Štefánek s Filou. V 86. minutě šel Angelozzi zcela sám na Vejmolu, ale vyzrát na něho nedokázal, protože jeho střelu sráží vracející se Vlček na roh. V 87. minutě vidí žlutou kartu Araujo-Wilson a na druhé straně i faulující Miskovič. V 89. minutě dostává míč na nohu k brance zády otočený Araujo-Wilson, jenž obchází svého strážce a přízemní křížnou střelou nedává Plachému šanci. Nastavují se čtyři minuty. V 92. minutě vyhání Miskovič parádní střelou z přímého kopu všechny pavouky z levé šibenice jihlavské branky. V téže minutě vyfasoval za ostřejší obranný zákrok žlutou kartu Bílek. V 94. minutě odkopává míč od vlastní branky Vejmola. V 95. minutě nařizuje hlavní rozhorčí přímý kop ve prospěch domácích, ale nakonec jej nenechává rozehrát a ozývá se závěrečný hvizd. Frustrované ústecké hráče musí uklidňovat trenér David Jarolím, který za numu vbíhá na hrací plochu. Utkání končí výsledkem 1:2 a tři body se tedy stěhují do Jihlavy. Arma se musí soustředit na další zápas, ve kterém se představí v sobotu 7. srpna 2021 v Líšni.


FK Ústí nad Labem - FC Vysočina Jihlava   1:2 (0:1)


Branky: 90+2. Miskovič – 13. Shudeiwa, 89. Araujo-Wilson. Rozhodčí: Josef Krejsa – Milan Flimmel, Jiří Pečenka. ŽK: 75. Alexandr, 77. Brak, 87. Miskovič, 90+2. M. Bílek – 41. Křišťál, 42. Vedral, 56. Arroyo, 70. Shudeiwa, 87. Araujo-Wilson. Diváci: 821.  

 

FK Ústí nad Labem: J. Plachý – Hudec (46. Chodora), Brak, M. Bílek, Strada (57. Alexandr) – Miskovič, Jiránek – Emmer (46. Krobot), Čičovský (68. Mechmache), Ogiomade – Prošek (77. Angelozzi).  Trenéři: David Jarolím, Jaromír Jindráček, Richard Stražan.    

                 

FC Vysočina Jihlava: Vejmola (C) – T. Svoboda, Pojezný, T. Vlček, Křišťál – Tureček, Shudeiwa (85. Fila) – Arroyo (64. Křivánek), Selnar (75. Franěk), Peřina (85. Štefánek) – Vedral (75. Araujo-Wilson).  Trenéři: Jan Kameník, Jozef Pavlík.     


Autor: Václav Beneš


Foto: FK Ústí nad Labem   



































































  

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana