Stadion loupil v Jihlavě

Jihlava - V minulém kole přehráli litoměřičtí hokejisté v Kalich Areně celkem v poklidu Trhače Kadaň. Tentokrát se představili v Jihlavě, kde je čekal mnohem těžší soupeř, kterému měli co oplácet. Hosté vstupují do zápasu až nečekaně dobře. Během první třetiny si vytvářejí dvougólový náskok. Ve druhé části přidávají i třetí branku. Domácím se sice následně daří dotáhnout na rozdíl jediného gólu, ale těsně po odehrané polovině posledního dějství vedou Severočeši znovu o tři přesné zásahy. Jihlavským se necelé dvě minuty před závěrečnou sirénou již pouze daří zmírnit porážku. Stadion se po tomto kole drží v neúplné tabulce stále na pěkné třetí příčce.   

V první minutě střílí nepřesně Dundáček. Ve druhé minutě ustáli domácí b čele s gólmanem Wolfem zmatky před svou brankou a následně končí na opačné straně Cachnínův pokus v Králově lapačce. Ve třetí minutě opouští ledovou plochu Urbanova bomba. Ve čtvrté minutě se hra přelévá od jedné branky k druhé. V téže minutě zůstává ležet na ledě Niko, ale vylučovat se nebude. O chvíli později neudržel Král Fronkovu ránu z kruhu, ale k dorážce se nikdo z jihlavských nedostal. V šesté minutě zaváží kotouč do útočného pásma Lichanec, ale k zakončení se nedostal. Vzápětí vyklepává na opačné straně puk z lapačky Wolf. V šesté minutě se snaží marně o teč Kottek a poté nachází Wolfovu připravenou lapačku Válek. V téže minutě vyráží Wolf Holého bombu od modré čáry. V sedmé minutě maří pozorný Wolf další litoměřickou šanci. V osmé minutě je zablokován Ticháčkův pokus vyslaný ihned po vhazování. V téže minutě zablokovala hostující obrana Kauppilovu střelu a následnou Lichancovu dorážku likviduje pozorný Král. V čase 08:56 nabíjí Chlubna z levého kruhu do pravého Pajerovi a ten pálí bez přípravy přesně do bližší šibenice. V 11. minutě je Fronk potrestán za zdržování hry. V téže minutě kryje Wolf Kadlecovu bombu od modré čáry. V čase 11:01 se v přesilové hře Holého bomba od modré čáry odráží od zadního mantinelu k Sihvonenovi, jenž ho zaváží do levého kruhu, odkud míří přesně do vzdálenější šibenice. Ve 13. minutě krotí Král v lapačce Čachotského ránu od modré čáry. V téže minutě zablokovala litoměřická obrana Nikův pokus a následná Eliášova střela končí v ochranné síti. O chvíli později je Severočechům odpískáno zakázané uvolnění. V 15. minutě neprostřeluje Krále Lichanec a po Havránkově ráně přerušuje Král raději hru. V 15. minutě nachází Král v lapačce Semanovo nahození. V 16. minutě se odráží Kauppilova rána od zadního mantinelu a poté si připisuje další důležitý zákrok Král. V téže minutě je Výtisk vyloučen za podrážení. V 17. minutě krotí Král Harkabusovu bombu. V téže minutě se po další Harkabusově střele hosté osvobozují. V 18. minutě vyráží Král Zadražilův pokus. V 19. minutě napřahuje Ticháček a Wolf raději přerušuje hru. V 19. minutě zastavuje litoměřickou akci ofsajd. Ve 20. minutě nabíjí Harkabus Illéšovi, jehož střelu vyráží Král betonem. Devět vteřin před odchodem na přestávku Král raději přerušuje hru. První třetina končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 0:2.


Ve 21. minutě zablokovala litoměřická obrana Marešovu ránu. Ve 22. minutě zaváží Havránek kotouč do útočného pásma, kde se domácí dlouho neohřáli. Ve 23. minutě se vydává so samostatného úniku Urban, který je včas dostižen a Wolf kotouč raději přikrývá. Ve 24. minutě se odráží id zadního mantinelu Fronkova rána z kruhu, V téže minutě si Král pohlídal Nikovu bombu od modré čáry. Ve 26. minutě končí na zadním mantinelu Balážova rána. V téže minutě nastřeluje O. Procházka tyčku. Ve 27. minutě vyráží Wolf další nebezpečnou střelu betonem. Ve 28. minutě krotí Wolf v lapačce Výtiskovu bombu od modré čáry. V čase 27:20 předává Chlubna u levého mantinelu ve vlastním obranném pásmu kotouč Berkovi, který nabírá rychlost, u červené čáry obchází Kauppilu a z levého kruhu trefuje znovu vzdálenější šibenici. Ve 29. minutě operují Severočeši v útočném pásmu. Ve 30. minutě se dostali do šance jihlavští, ale skóre se nemění. V téže minutě odpalují hosté kotouč na zakázané uvolnění. Ve 31. minutě napřahuje na modré čáře Dundáček, ale po několika dorážkách končí kotouč v Králově moci. V téže minutě ujíždějí domácí do přečíslení, ale Fronkův pokus z kruhu nevyvádí Krále z klidu. Ve 32. minutě nastřeluje Niko od modré čáry Královy betony. V čase 31:39 nachází Mareš z vlastního obranného pásma na útočné modré čáře Harkabuse, ten přihrává na vrchol pravého kruhu Semanovi a ten trefuje bližší šibenici. Ve 34. minutě stojí při Královi štěstí, když se další jihlavský pokus odráží od tyčky. Ve 35. minutě se po posunutí Wolfovy klece přerušuje hra. V téže minutě vyfasoval Bilčík menší trest za hrubost. Dukla se bleskově osvobozuje. Ve 36. minutě se odráží Holého bomba od modré čáry od zadního mantinelu a domácí se znovu osvobozují. Ve 37. minutě končí Sihvonenova střela za brankou. V čase 36:28 ujíždějí domácí v oslabení do přečíslení dva na jednoho a po Dvořákově přihrávce z levého kruhu prostřeluje přesouvajícího se  Krále z prostoru mezi kruhy zcela volný Havránek. Ve 39. minutě čelí Severočeši úspěšně jihlavskému tlaku. Ve 39. minutě je sražen Heltův pokus. Ve 40. minutě nastřeluje Havránek z ostrého úhlu pouze Králův beton. Pět vteřin před odchodem na druhou přestávku vyráží Král maskou Harkabusovu ránu. Druhá třetina končí a na tabuli svítí stav 2:3.


Ve 41. minutě domácí pouze nakukují do útočného pásma. Ve 42. minutě Čachotský padá a tím končí jeho pokus o přechod do útočného pásma. Ve 43. minutě se nedaří Havránkovi dorazit kotouč, který Královi vypadl. V téže minutě opouští předepsané postavení litoměřická branka. O chvíli později sráží hostující obrana Dundáčkovu ránu a následnou Brožovu střelu chytá Král. Ve 44. minutě se dostává sice do šance Chlubna, ale nestíhá vystřelit. Ve 45. minutě se Wolf prezentuje dalším úspěšným zákrokem. Ve 46. minutě vyklepává Král z lapačky Havránkovu ránu. Ve 47. minutě rozjíždí Eliáš další útočnou akci od vlastní branky. Ve 48. minutě vychytal Král Fronka. Ve 48. minutě se po čistém Lichancově naražení na mantinel vůbec nechce vstávat otřesenému Balážovi. V čase 48:25 zaváží Přikryl kotouč za středního pásma do levého kruhu, odkud nachází v pravém najíždějícího Sihvonena, proti jehož střele bez přípravy k bližší tyči se nestíhá Wolf přesunout. V 50. minutě je mimo tři tyče sražen Fronkův pokus. V 51. minutě bude Helt pykat za vysokou hůl. V čase 51:03 vrací Koláček v početní výhodě na modré čáře od levého mantinelu puk na střed Válkovi, jehož bomba bez přípravy se zastavuje až v síti, přesně pod břevnem. V 54. minutě se musí Wolf otáčet. V 55. minutě přicházejí jihlavští o kotouč a hra se vrací k Wolfovi. V téže minutě míří Fronkova dobře myšlená nabídka před branku, kde není žádný z jeho spoluhráčů, aby mohl dorážet. V 56. minutě nastřeluje Dvořák z kruhu břevno. V téže minutě stíhá Král sklapnout betony proti Judově ráně. V 57. minutě míjí odkrytou branku Kracík. V téže minutě krotí Král Čachotského bombu. Ve 58. minutě ustál Král další velkou šanci Dukly. V 59. minutě je Sihvonen potrestán za podrážení. V čase 58:03 odjíždí Adam Wolf na střídačku. V čase 58:35 nabíjí Harkabus v přesilové hře šesti proti čtyřem od levého mantinelu na střed modré čáry Kauppilovi, jenž prostřeluje téměř nic nevidícího Krále. O chvíli později napřahuje Kauppila, ale jeho pokus chytá Král. V 60. minutě se pokouší vypálit od modré čáry Harkabus, ale láme hokejku. V téže minutě vyhazují hosté kotouč a ten míjí prázdnou jihlavskou branku. Utkání končí výhrou Stadionu 3:5, dáky níž se na sever Čech stěhují možná trochu překvapivě všechny tři body.


HC Dukla Jihlava - HC Stadion Litoměřice   3:5 (0:2, 2:1, 1:2) 


Branky a nahrávky: 32. F. Seman (T. Harkabus, Mareš), 37. T. Havránek (A. Dvořák), 59. Kauppila (T. Harkabus, Fronk) – 9. Pajer (Chlubna, O. Baláž), 12. Sihvonen (J. Holý, R. Přikryl), 28. Berka (Chlubna, Pajer), 49. Sihvonen (R. Přikryl), 52. Válek (Koláček). Rozhodčí: Tomáš Horák, Přemysl Skopal – Milan Jindra, Ondřej Polák. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 957. Střely na branku: 42:21 (13:9, 14:8, 15:4). Zblokované střely: 8:6. Bloky: 5:8. Vhazování: 43:32. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:5, 3:5.


HC Dukla Jihlava: Wolf (Zhukov) – Dundáček, Mareš, Eliáš, Niko, Bilčík, Kauppila, A. Dvořák – T. Harkabus (A), Fronk, Illéš – Čachotský (C), Lichanec, T. Havránek – Helt, M. Zadražil, Cachnín – F. Seman, M. Juda, V. Brož.  Trenéři: Viktor Ujčík, Karel Nekvasil.


HC Stadion Litoměřice: T. Král (Klika) – Jebavý (A), Ticháček, Výtisk (C), J. Holý (A), Pinkas, O. Baláž, Kottek – Válek, R. Přikryl, Sihvonen – O. Procházka, Kracík, M. Kadlec – Urban, Koláček, P. Svoboda – Chlubna, Berka, Pajer.  Trenéři: David Bruk, Daniel Tvrzník.


Autor: Václav Beneš


Foto: HC Dukla Jihlava

















































































 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana