Stadion urval v Havířově díky povedené poslední třetině všechny body

 

Havířov - V minulém kole vyhráli litoměřičtí hokejisté v Kalich Areně těsně sousedské derby se Slovanem Ústí nad Labem. Tentokrát se představili v Havířově, kde chtěli znovu bodovat. Hosté vstupují do zápasu tou správnou nohou a brzy se ujímají vedení. Domácí přicházejí s rychlou odpovědí v početní výhodě. Ve druhé třetině se diváci gólu nedočkali a tak se čekalo na poslední část, zda přinese rozuzlení. A přináší. V její polovině vrací vedení na stranu Severočechů Josef Jícha a necelé dvě minuty před závěrečnou sirénou dává výsledku konečnou podobu Josef Koláček. Stadion se i po tomto kole drží v tabulce na druhé příčce.


V první minutě se usazují Severočeši v útočném pásmu, ale jejich kombinaci přerušuje Doktor, kterému se daří získat kotouč. Ve druhé minutě nenachází Hudeček přihrávkou přes celou šířku kluziště žádného ze spoluhráčů. V téže minutě obkroužil Severa branku, ale vyzrát na Krále se mu nepodařilo. Následně se neujala ani Korímova rána od modré čáry a litoměřickou akci zastavuje ofsajd. Ve třetí minutě je Chrobočkův pokus sražen do ochranné sítě. V téže minutě přihrává Pechanec od zadního mantinelu do brankoviště, kde je včas tělem odstaven Groch. Ve čtvrté minutě nachází gólman Fučík v lapačce Přikrylovu střelu zápěstím z levého kruhu. V těže minutě je sražena do rohu Jebavého rána. V páté minutě opouští hrací plochu Korímova sražená střela. V téže minutě pálí nepřesně Koláček. O chvíli později rozehrávají domácí id vlastní branky. V sedmé minutě napřahuje na modré čáře Mrowiec, ale Král je připraven. V čase 06:33 se od Mrowiece odráží kotouč k Přikrylovi, ale v následné skrumáži před brankou ho posílá po ledě za Fučíkova záda Sihvonen. V osmé minutě měli domácí štěstí, protože chybělo málo, aby Holého bombu od modré čáry srazil jeden z bránících hráčů za záda vlastního gólmana. V deváté minutě dostává Výtisk dvě minuty za nedovolené bránění a další dvě za nesportovní chování. V téže minutě se pokouší Kratochvil tečovat Bednářovu střelu od modré čáry a Král raději přerušuje hru. V čase 09:00 posílá Bednář v početní výhodě z vrcholu levého kruhu puk před branku, kde ho usměrňuje za brankovou čáru Pechanec. V desáté minutě nastřeluje Doktor z pravé strany pouze Králův beton. V 11. minutě hledá Pechanec z pravé strany mezi kruhy Severu, ale ten se k zakončení nedostal. Ve 12. minutě přikrývá Fučík puk nahozený Kadlecem z rohu kluziště. V téže minutě je hostům odpískáno zakázané uvolnění. Ve 13. minutě nachází Pechanec před brankou Bednáře, ale ten míří těsně vedle. V téže minutě hledá Dostálek z pravé strany křížnou přihrávkou na opačné straně kluziště najíždějícího Hudečka, ale ten puk netrefuje. Ve 14. minutě je Válek potrestán za nesportovní chování. V 15. minutě mají kotouč na hokejkách hosté a střádají cenné vteřinky. V 16. minutě rozehrávají havířovští od vlastní branky. V 17. minutě je Paś vyloučen za krosček. Domácí se bleskově osvobozují. V 18. minutě nabíjí Koláček z levého kruhu mezi kruhy Urbanovi, ale ten v obrovské šanci nastřeluje pouze dobře postaveného Fučíka. V 19. minutě se mezi tři tyče nevešel Válkův pokus. V téže minutě vyprášil Výtisk od modré čáry pouze Fučíkovu připravenou lapačku. Ve 20. minutě ujíždějí domácí do přečíslení dva na jednoho, ale Bednář netrefuje Pechancovu přihrávku. V téže minutě chybuje Mrowiec, ale Fučík si Pajerovu ránu z prostoru mezi kruhy pohlídal. První třetina končí a mužstva odcházejí do kabin za nerozhodného stavu 1:1. 


Ve 21. minutě utíká domácím kotouč na zakázané uvolnění. V téže minutě se odráží od zadního plexiskla Bednářova rána. Ve 22. minutě napřahuje mezi kruhy O. Procházka, jehož střela je zblokována. Ve 23. minutě znovu chybuje Mrowiec, ale Koláčkovu ránu likviduje Fučík. Ve 24. minutě bude Marcel pykat za držení. Ve 25. minutě se odráží Chrobočkova bomba od modré čáry od Králova betonu do rohu. Ve 26. minutě Král vyráží Bednářův pokus z levé strany. Ve 26. minutě neměla šanci na úspěch Hlaváčova propagační střela. Ve 27. minutě se neprocpal z rohu do brankoviště Maruna. Ve 27. minutě se havířovští provinili zakázaným uvolněním. Ve 27. minutě pálí Výtisk ihned po vhazování od modré čáry těsně vedle. Ve 28. minutě nachází Sihvonen mezi kruhy zcela volného Holého, ale ten míří z těsné blízkosti příliš vysoko. Ve 29. minutě je zablokován Hudečkův pokus z otočky. Ve 30. minutě vyklepává Fučík z lapačky ránu O. Procházky z pravé strany. V téže minutě se Hlaváčovo nahození odráží mimo tři tyče. Ve 31. minutě letí těsně nad Marunova rána z otočky. Ve 32. minutě si Severočeši vypomáhají zakázaným uvolněním a po chvíli je napodobují domácí. Ve 32. minutě střílí po chybě havířovské obrany z vrcholu kruhů Sihvonen, ale Fučík jeho bombu vyráží. Ve 34. minutě zaváží sice Maruna kotouč do útočného pásma, ale tam padá a přichází o něj. Ve 35. minutě se třepetá v ochranné síti Pastorova rána. Ve 35. minutě nastřeluje Dostálek od modré čáry pouze Královy připravené betony. Ve 36. minutě je v rohu odzbrojen Doktor. Ve 37. minutě se dostává do samostatného úniku Válek, ale při pokusu o kličku zapomíná kotouč za sebou. Ve 37. minutě si domácí vypomáhají zakázaným uvolněním. Ve 38. minutě vyráží Fučík Smolův pokus z prostoru mezi kruhy. Ve 39. minutě vystihuje Dostálek Rouhovu přihrávku a posílá kotouč do středního pásma. Ve 40. minutě je Bednářova rána ztečována do ochranné sítě. V téže minutě odzbrojuje pronikajícího Koláčka Chroboček. Druhá třetina končí a na tabuli stále svítí nerozhodný stav 1:1.


Ve 41. minutě míjí branku Grochovo nahození. Ve 42. minutě končí na Králových betonech Hudečkova rána od modré čáry. O chvíli později přihrává Hudeček Dostálkovi, ale ten se z těsné blízkosti prosadit nedokázal. Ve 43. minutě kombinují havířovští na vlastní polovině. Ve 44. minutě je hostům odpískáno zakázané uvolnění. Ve 45. minutě objíždí Jícha branku a nabíjí mezi kruhy O. Procházkovi, ale ten pálí bez přípravy nepřesně. Ve 46. minutě nachází Koláček z levé strany najíždějícího Pajera, ale ten nastřeluje z prostoru mezi kruhy pouze spojnici břevna a tyče. Ve 48. minutě ujíždějí Hudeček s Dostálkem proti osamocenému Výtiskovi, ale slabé Dostálkovo zakončení nemá šanci na úspěch. V téže minutě se neujal Grochův pokus z ostrého úhlu. Ve 49. minutě se odráží Doktorova rána od Králových betonů do rohu kluziště. V téže minutě odpalují hosté kotouč na zakázané uvolnění. V 50. minutě nepropálil hradbu těl před Králem Kratochvil a litoměřičtí raději posílají kotouč na další zakázané uvolnění. V téže minutě končí na Králových betonech další Doktorova střela. V 51. minutě si najíždí Jícha z pravé strany až na hranici brankoviště, ale jeho střelu k bližší tyči Fučík likviduje. V čase 50:19 nabíjí O. Procházka od zadního mantinelu k pravé tyči Havířovské branky Jíchovi a ten uklízí kotouč ke vzdálenější tyčce. V 52. minutě je zblokován Hudečkův pokus z prostoru mezi kruhy. A následuje další zakázané uvolnění Severočechů. V 53. minutě se píská zakázané uvolnění druhé straně. V 54. minutě je sražena mimo tři tyče Kottkova rána z prostoru mezi kruhy. V 55. minutě je O. Procházka potrestán za hákování. Ihned po vhazování nastřeluje Doktor připravený Králův beton. V téže minutě nabíjí Hudeček Doktorovi, proti jehož ráně vytahuje roztažený Král důležitý zákrok. V 56. minutě se litoměřičtí osvobozují. V 57. minutě krotí Král ve výstroji Marunovu střelu z levé strany. V 58. minutě je zablokován Válkův pokus. V 58. minutě nastřeluje Bednář od pravého mantinelu jen Královy betony. V čase 58:02 si bere trenér Jiří Režnar oddechový čas, po jehož skončení zůstává Tomáš Fučík na střídačce. O chvíli později jsou domácí vytlačeni až na vlastní polovinu. V čase 58:28 obírá Kadlec o puk Chrobočka a jeho nabídkou z levé strany nepohrdl mezi kruhy najetý Koláček. V 60. minutě je Přikryl vyloučen za faul loktem a domácí to znovu zkoušejí v šesti. V téže minutě nastřeluje Pechanec pouze spoluhráče. Tři vteřiny před závěrečnou sirénou dobrusluje Jícha nahozený kotouč, ale z ostrého úhlu nastřeluje pouze tyčku prázdné branky. Utkání končí a Stadion se po výhře 1:3 raduje ze zisku tří důležitých bodů.


AZ Heimstaden Havířov - HC Stadion Litoměřice   1:3 (1:1, 0:0, 0:2)  


Branky a nahrávky: 9. Pechanec (L. Bednář, Severa) – 7. Sihvonen (R. Přikryl, Válek), 5. J. Jícha (O. Procházka, T. Urban), 59. Koláček (M. Kadlec). Rozhodčí: Petr Úlehla, Filip Vrba – Václav Hanzlík, Aleš Roischel. Vyloučení: 1:6. Využití: 1:0. Diváci: 656. Střely na branku: 36:28 (12:12, 10:9, 14:7). Zblokované střely: 16:11. Bloky: 10:14. Vhazování: 23:18. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3. 


AZ Heimstaden Havířov: Fučík (Štipčák) – Groch, Chroboček, T. Pastor, M. Hlaváč, Mrowiec, Korím – L. Bednář, Pechanec, J. Doktor – Š. Kratochvil, Hudeček (A), Dostálek – Severa, Maruna (C), Handl – M. Hrubec, Paś, Mrva – Stuchlík.  Trenéři: Jiří Režnar, Pavel Zdráhal.


HC Stadion Litoměřice: T. Král (Sklíba) – Kottek, P. Marcel, J. Holý (A), Výtisk (C), Pinkas, Jebavý (A), Černohorský – Sihvonen, R. Přikryl, Válek – T. Urban, J. Jícha, O. Procházka – M. Kadlec, Koláček, Pajer – Smola, Berka, Rouha.  Trenéři: David Bruk, Daniel Tvrzník.


Autor: Václav Beneš


Foto: Michal Polák




















































































Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana