Arma uhrála ve čtvrtém přípravném duelu v Chomutově remízu

Chomutov - Při pohledu do kalendáře, ale vlastně i z okna, je všem zcela jasné, že venku stále panuje kalendářní zima. Fotbalové kluby pokračují pilně v zimní přípravě na jarní odvety, které jsou opět o další krok blíž. Výjimkou není ani třetiligový FK Ústí nad Labem, jenž ve třetím přípravném duelu prohrál těsně v České Lípě s místním divizním Arsenalem. Ve čtvrtém ho v sobotu 28. ledna 2023 přivítal na umělé trávě stadionu Monika místní divizní Chomutov. Oba poločasy přinášejí vyrovnanou bitvu s převahou hostů a po jedné brance na každé straně. Ústeckou snahu brzdí výtečný gólman Radim Švejda. Ve čtvrtém přípravném duelu si tedy Arma připisuje první remízu.


Úvod zápasu vychází lépe chomutovským. Již v 11. minutě otevírá gólový účet tohoto duelu Plangdi Wilfred, pro něhož je to premiérová trefa v novém působišti. Hosté bojují a snaží se s nepříznivým vývojem nějak pohnout. Proti je pozorný gólman Švejda, jemuž se dlouho daří likvidovat jednu ústeckou šanci za druhou. Ve 42. minutě přihrává Klimt Zůzovi a ten jeho nabídku zužitkoval. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za nerozhodného stavu 1:1. 


V podobném duchu jako první půle se nese i druhých pětačtyřicet minut, do kterých nastupují oba celky ve výrazně obměněných sestavách. V 62. minutě si vybírají ústečtí smolný okamžik a vlastním gólem posílají chomutovské znovu do vedení. Domácí s ovšem neradují dlouho. V 65. minutě se daří vyrovnat Kolaříkovi. Utkání končí nerozhodným výsledkem 2:2 a Arma na svou druhou výhru v tomto roce stále čeká. 


FC Chomutov - FK Ústí nad Labem   2:2 (1:1)


Branky: 11. Plangdi Wilfred, 62. vlastní – 42. Zůza, 65. Kolařík. Střely: 4:14. Střely na branku: 2:7. Střely mimo branku: 2:7. Vyložené šance: 1:6. Rohové kopy: 0:11.


FC Chomutov: Švejda – Schreiner (65. Ďurnek), Kubík, Issifu, Chaloupka – Plangdi Wilfred, Hříbal, Černý (46. Janošík), Hynek (65. Vymyslický), Hamouz (46. Jelínek) – Kopta (46. Krása).  Trenéři: Tomáš Smola, Ladislav Doksanský. 


FK Ústí nad Labem:

1. poločas: Dombrovskij – Kubín, Vobecký, Uličný, O. Černý – Zůza, Škoda, Jiránek, Kolařík – Benda, Klimt.  
2. poločas: Dombrovskij – O. Černý, Vobecký, Zárybnický, Uličný – Spica, Jungmann, Mayerhofer, Kolařík – Laňka, Fischer.  Trenér: Dušan Tesařík.

Autor: Václav Beneš

Foto: Ladislav Chlíbek











 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana