Slovan přestřílel v domácí bitvě Kobru Praha

 

Ústí nad Labem - V minulém kole zvítězili ústečtí hokejisté na ledě Mosteckých lvů. Tentokrát přivítali Kobru Praha, proti které určitě chtěli prodloužit svou šňůru výher. Těsně po polovině první třetiny posílá Severočechy do vedení Jakub Trefný. V prostřední části se sice daří Pražanům vyrovnat, ale těsně před odchodem na druhou přestávku navyšuje Martin Bláha náskok domácích na dvě branky. V posledním dějství se sice daří hostům dvakrát snížit na rozdíl jediné branky, ale sedm vteřin před závěrečnou sirénou dává výsledku konečnou podobu střelou do prázdné branky svým druhým gólem v tomto utkání Martin Bláha. Slovan se i po tomto kole drží na druhé příčce.


V první minutě se snaží hosté rozehrát zpoza vlastní branky. Ve druhé minutě zastavuje obrana Pražanů ústecký výpad. Ve třetí minutě vyráží Cikánek do rohu bombu od modré čáry. Ve čtvrté minutě nachází Roubík Tůmu, jehož pokus nevyvádí gólmana Pittra z klidu. V páté minutě je Šefl potrestán za napadení. Ihned po vhazování se daří odpálit puk do bezpečí Vacík. V téže minutě se Cikánek zapotil s Houškovou ránou. V šesté minutě vyráží Cikánek Strakovu nebezpečnou bombu. V téže minutě se daří Severočechům vyhodit kotouč přes všechny čáry. V sedmé minutě nenachází na Pittra recept Kordule. V osmé minutě se nedaří domácím probít do útočného pásma. V deváté minutě nachází Pittr ve své lapačce Trefného nahození, které před ním nedokázal nikdo tečovat. V téže minutě likviduje Pittr šance Costy i Trefného. V desáté minutě se ocitá před zcela odkrytou brankou Kuchynka, kterému chyběli k zakončení pouhé milimetry. V 11. minutě se nedaří přejít přes dva protihráče Houškovi. V čase 12:40 si nepohlídal Pittr pořádně tyčku a Trefným nahozený kotouč z levé strany zpoza branky si překvapivě sráží za brankovou čáru. Ve 14. minutě vyfasoval Petrák trest dvě plus dvě minuty za vysokou hůl. V téže minutě se neujala Drtinova bomba od modré čáry. O chvíli později nabíjí Drtina Tůmovi, jehož ránu krotí Pittr v náruči. V 15. minutě se pokoušeli Pražané zahrozit v oslabení, leč bezvýsledně. V 16. minutě se Kobra osvobozuje. V 17. minutě znovu. V 18. minutě se hosté usazují v útočném pásmu, ale nemohou se dostat k zakončení a Severočeši si vypomáhají zakázaným uvolněním. Ve 20. minutě obkroužil Drtina branku, ale překvapit Pittra se mu nedaří. Hosté se poté osvobozují. Ústečtí i nadále operují v útočném pásmu, ale veškerou jejich snahu likviduje hostující obrana v čele s Pittrem. První třetina končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 1:0.  


Ve 21. minutě se bojuje o kotouč ve středním pásmu. Ve 22. minutě likviduje Pittr Korduleho bekhendový pokus. V téže minutě se Pražanům nedaří přejít útočnou modrou čáru. Ve 23. minutě si připisuje úspěšný zákrok Cikánek. Ve 24. minutě se znovu hraje ve středním pásmu. V téže minutě vyprašuje Pittrovu lapačku na modré čáře napřahující Costa. Ve 25. minutě ustál Pittr zmatky před svou brankou po Zárubově střele. V téže minutě narážejí akce Severočechů na spolehlivě fungující obranu Pražanů. Ve 26. minutě ukrývá Pittr v lapačce Vacíkovu bombu. V téže minutě je mimo tři tyče ztečována Kneslova střela. Ve 27. minutě nachází Roubík za obranou najetého Korduleho, jehož pokus vyklepává Pittr z náruče. Ve 28. minutě je Costa vyloučen za podrážení. Domácí se bleskově osvobozují a aktivně napadají rozehrávku Pražanů. V téže minutě se Kobra usazuje v útočném pásmu, ale ústecká obrana je drží co nejdále od Cikánka. V čase 29:02 nachází Zídek na levé straně zpoza branky na vnitřním okraji bližšího kruhu Martínka, jenž střelou bez přípravy trefuje mezeru pod Cikánkovou vyrážečkou.  O chvíli později ustál Pittr další nepřehlednou situaci před svou brankou. Ve 31. minutě dostává Houška menší trest za hákování a další dvě minuty za nesportovní chování. Ve 32. minutě pálí nepřesně Drtina. Ve 33. minutě vystihují hosté nepřesnou ústeckou rozehrávku a střádají cenné vteřinky. Ve 34. minutě nenachází vysněný cíl Trefného střela. V téže minutě nastřeluje Trefný tyčku. O chvíli později se daří procedit puk za brankovou čáru Trefnému, ale těsně před tím je přerušená hra a gól tudíž neplatí. Ve 35. minutě bude Knesl pykat za podrážení. V čase 34:09 nabíjí Kordule v přesilové hře pět na tři z vrcholu levého kruhu na vrchol kruhu pravého Trefnému, jehož bomba bez přípravy se zastavuje až v síti. Ve 36. minutě začínají domácí znovu až od Cikánka. V téže minutě postupně selhali Kuchynka s vychýlenou muškou i Trefný a Drtina. Ve 37. minutě míří z pravé strany nepřesně Šefl. Ve 39. minutě se třepetá v ochranné síti Smolova rána. V téže minutě prověřuje Pittra znovu dnes hodně aktivní Trefný. O chvíli později zaváží kotouč do útočného pásma Kordule, ale hosté se brzy osvobozují. V čase 39:49 nabíjí Drtina od levého mantinelu na vnitřní hranici bližšího kruhu Bláhu, proti jehož střele z otočky nestíhá Pittr sklapnou betony včas. Druhá třetina končí a na tabuli svítí stav 3:1.


Ve 41. minutě nevyvádí Cikánka z klidu Stejskalův propagační pokus. Ve 42. minutě operují Severočeši v útočném pásmu, ale Pražané odpalují kotouč na zakázané uvolnění. Ve 43. minutě je zblokována Horkého rána. Ve 44. minutě se Kobře nedaří přejít přes útočnou modrou čáru. V téže minutě si ústečtí vypomáhají zakázaným uvolněním. Ve 45. minutě nabíjí Costa Trefnému, jehož bomba bez přípravy postrádá přesnost. V téže minutě se protahuje do útočného pásma Berčík, ale zde je bleskově odzbrojen. Ve 46. minutě zůstává na ledě ležet po Kneslově faulu Smola. Knesl je potrestán menším trestem za zásah do oblasti hlavy a krku. V téže minutě nepropálil obranný val Pražanů bez přípravy zakončující Horký. Ve 47. minutě se neujala Costova střela. V čase 47:23 přihrává Jedlička od levého mantinelu na červené čáře více na střed rozjetému Matuškovi, jemuž se daří protáhnout mezi Šeflem a Smolou a z těsné blízkosti najít mezeru mezi Cikánkovým tělem a pravou rukou. V čase 48:04 se odráží Tůmova střela od zadního mantinelu do brankoviště, kde se jej daří procedit za Pittrova záda důraznému Roubíkovi. Gól je uznán až po konzultaci rozhodčích. V téže minutě operují domácí znovu v útočném pásmu. V 50. minutě pálí Vacík příliš vysoko. V 51. minutě se Kordule sice protahuje před branku, ale nestíhá zakončit. V 52. minutě se protahuje Costa přes dva protihráče, ale ani on se nedostává k zakončení. V 53. minutě začínají hosté znovu až od vlastní branky. V téže minutě napřahuje Roubík, ale Bláhova teč se mezi tři tyče nevešla. V 54. minutě obkroužil Kordule celé útočné pásmo, ale přesně vystřelit se mu nedaří. V téže minutě se odráží Strakova bomba od zadního mantinelu do brankoviště, kde Cikánek přikrývá puk raději lapačkou. V 55. minutě jsou ústečtí lapeni do ofsajdové pasti. V téže minutě odpaluje Drtina v tísni puk na zakázané uvolnění. V 56. minutě střílí nepřesně Bláha. V čase 55:57 posouvá Míšek puk od pravého mantinelu do bližšího kruhu Matuškovi, po jehož zpětné přihrávce jednoruč překonává Cikánka z prostoru mezi kruhy Jedlička. V 57. minutě si Cikánek pohlídal Petrákovu dorážku. V 58. minutě vyráží Pittr Costovu bombu. V 59. minutě drží Severočeši kotouč daleko od své branky. V čase 59:33 přidržuje Cikánek Novákovo nahození a trenér Miloslav Šeba si bere oddechový čas, po jehož skončení zůstává Michal Pittr na střídačce. Hosté to zkoušejí v šesti. V čase 59:53 posouvá Roubík ve vlastním obranném pásmu u pravého mantinelu puk rozjetému Bláhovi, jenž ujíždí Houškovi s Kneslem a z těsné blízkosti jej zametá do prázdné branky. Utkání končí a Slovan slaví výhru 5:3, na kterou se dnes asi hodně nadřel. 


HC Slovan Ústí nad Labem - HC Kobra Praha   5:3 (1:0, 2:1, 2:2)


Branky a nahrávky: 12. Trefný (Kuchynka, Kordule), 35. Trefný (Kordule, Kuchynka), 40. M. Bláha (J. Drtina, Roubík), 49. Roubík, 60. M. Bláha (Roubík, Trefný) – 30. Martínek (Zídek, Kolda), 48. Matuška (Jedlička), 56. Jedlička (Matuška, Míšek)Rozhodčí: Marek Domský – Adam Kurtin, Michal Janíček. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. Diváci: 757. Střely na branku: 45:18 (15:6, 13:4, 17:8). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3. 


HC Slovan Ústí nad Labem: Cikánek (Stahl) – J. Drtina (A), Vacík, Záruba, Trefný (C), Funk, Šefl, Bartoš – M. Bláha, Roubík, M. Tůma (A) – Kordule, Costa, Kuchynka – Horký, Smola, Berčík – Daniel.  Trenéři: Jan Čaloun, Martin Štěpánek


HC Kobra Praha: Pittr (Ondrík) – Duda, Knesl, Holý, Straka, Svach, Stejskal – Míšek, Janča, Zídek, Jedlička, Martínek, Kolda, D. Novák, Petrák, Ksandr, Matuška, Houška. Trenéři: Miloslav Šeba, Milan Vrzal, Jiří Doležal.


Autor: Václav Beneš


Foto: Czechsport photo












Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana