Štětí schytalo ve čtvrtém přípravném duelu na umělé trávě Aritmy Praha šestigólový výprask

Praha - Zimní příprava fotbalových klubů pokračuje i nadále na plné obrátky a narůstá i počet přípravných zápasů. Ve třetím z nich uhráli štětští fotbalisté na umělé trávě v Brozanech nad Ohří překvapivou remízu s týmem FF VOŠ a SOŠ Roudnice nad Labem U19. V sobotu 28. ledna 2023 se představili v hlavním městě na umělé trávě Aritmy Praha, účastníka Fortuna Divize A. Domácí vstupují do zápasu hodně aktivně a v desáté minutě již vedou o dvě branky a po půlhodině přidávají další. Po přestávce přidávají další tři přesné zásahy. Severočeši se v závěru přece jen dočkali a díky vlastnímu gólu i trefě Tomáše Mikiny se jim daří zmírnit krutou porážku. 

V šesté minutě zaútočili domácí po pravé straně, kde dostali zbytečně dost prostoru, a Kortys parádní střelou otevírá gólový účet tohoto duelu. V osmé minutě rozehrávají domácí přímý kop, ale jejich slibná šance končí ofsajdem. V desáté minutě zakládají domácí rychlý protiútok, který zakončuje po přesné přihrávce Červený. Poté zahrozili hosté. Vokoun rozehrává rohový kop nakrátko s Mešičem a jeho následný pokus míří těsně vedle vzdálenější tyče. Následně se gólman Roub zapotil, ale vlastní brance se mu zabránit podařilo. Ve 26. minutě vyráží Roub Vackovu ránu z přímého kopu pouze před sebe, ale hostům se dorazit míč do sítě nepodařilo. Ve 30. minutě rozehrávají domácí rohový kop k bližší tyči, odkud Čížka překonává Savulkin. Ve 32. minutě centruje Mešič, ale Krčmářova hlavička postrádá přesnost. Ve 38. minutě je samostatný únik hráče Aritmy zakončen po šikovné kličce střelou z ostrého úhlu, která nemá šanci na úspěch. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 3:0.

Ve 46. minutě likviduje Čížek nepříjemnou střelu z přímého kopu. Ve 49. minutě zaplouvá do sítě parádní Hortova rána z dobrých dvaceti metrů. V 53. minutě rozezvučel tyčku Vokounův dalekonosný pokus a i když dopravuje míč za brankovou čáru Belák, není jeho branka uznána pro ofsajd. V 58. minutě končí tento zápas po ostrém zákroku pro Vacka a na hřiště se musí vrátit o přestávce střídající Krčmář. V 65. minutě ztrácí míč na polovině hřiště Kalous, jehož zaváhání potrestal Jakoubek. V 67. minutě likviduje Čížek další obrovskou šanci Pražanů. V 73. minutě volí Ielitro malou domů, ale jeho hlavička přelétla marně se natahujícího Rouba a skončila v síti. V 79. minutě nezvolil Fary ideální řešení a po jeho nepovedené kličce překonává Čížka celkem snadno Vožický. V 81. minutě zahrozili domácí z přímého kopu, ale skóre se v tomto případě neměnilo. V 86. minutě snižuje pohotovou střelou Mikina. Utkání končí a Štětí si připisuje třetí vysokou porážku, tentokrát 6:2 a potvrzuje, že do ideální formy mají hráči ještě hodně daleko. 

SK Aritma Praha - SK Štětí   6:2 (3:0)

Branky: 6. Kortys, 10. Červený, 30. Savulkin, 49. Hort, 65. Jakoubek, 79. Vožický – 73. Ielitro (vlastní), 86. Mikina. Rozhodčí: Lukáš Císař – Pavel Chrenko, Otakar Eislt.


SK Aritma Praha: 

1. poločas: Roub – Kalina, Racocha, Savulkin, Kortys – Komárek, Mareš – Štěpánek, Červený, Macháček – Vožický.

2. poločas: Roub – Rada, Racocha, Savulkin, Ielitro – Komárek, Mareš – Jakoubek, A. Novotný, Hort – VožickýTrenéři: Ladislav Prošek, Ondřej Ksandr.


SK Štětí: V. Čížek – Fary, Obrtlík, Krčmář (46. Kalous), Vacek (62. Krčmář) – Kvída, Mešič, Horák (46. Petr), Vokoun

 – Mikina.  Trenér: Michal Obrtlík.


Autor: Václav Beneš


Foto: Ondřej Hanuš


 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Triatlonovou čtyřku SOLAP Krále středohoří 2023 zakončí jubilejní zcela nový Házmburk X offroad triathlon

V Hoštce zakončí fotbalovou sezónu definitivně Memoriálem Pavla Všetečky, jenž je součástí Hošteckých letních slavností

SK Dušníky a Pavel Novotný potvrdily v posledním podzimním kole, že se dá i v 1. A třídě vyhrát bez trénovaného gólmana